fbpx
31   72
39   155
99   212
128   225
144   258

Maak kennis met het merk Urtekram

Urtekram? Yes, Urtekram! Wellicht een beetje een gekke naam maar zoals je wellicht al wel aan de klank kunt horen is het een Scandinavisch merk. Omdat het nog een vrij onbekend merk is vind ik het leuk om in dit artikel eens een nieuw merk onder de aandacht te brengen. Maak kennis met het merk Urtekram!

Maak kennis met het merk Urtekram

Urtekram is officieel de grootste biologische groothandel in Scandinavië. Ze verkopen biologische voedingsmiddelen en verzorgingsproducten en ik wil het in dit artikel vooral hebben over de verzorgingsproducten van Urtekram.

De verzorgingsproducten van Urtekram zijn eerder ‘natuurcosmetica’ te noemen en zijn COSMOS Biologisch gecertificeerd door Ecocert Greenlife. Het zijn zuivere, eenvoudige en biologische verzorgingsproducten zonder verborgen of onaangename bestandelen.

De merknaam Urtekram is afgeleid van het woord “urtekræmmer” wat vertaald zo iets betekent als kruidenhandelaar. Het bedrijf is in 1970 begonnen als kruidenwinkeltje in Kopenhagen. Hoe tof is dat?

Vrij van Dierenproeverij

Producten moeten worden getest, dat is logisch. Urtekram doet dit absoluut niet op dieren maar doet een beroep op vrijwillige testpersonen. Urtekram is sterk tegen dierenproeverij en maakt voor al haar producten uitsluitend gebruik van plantaardige producten.

Ze hebben een ongelofelijk groot assortiment aan verzorgingsproducten waarvan ik er tot nu toe 5 heb getest, namelijk:

 • Pure Lavender Douchegel
 • Pure Lavender Cream Deo
 • Geen Parfum deo Crystal
 • Kokosshampoo
 • Rozen Body Scrub Organisch

Ik heb nog nooit een Maak kennis met het merk …. gedaan maar voor Urtekram maak ik graag een uitzondering. Ik ben namelijk ontzettend enthousiast over dit merk. De hele denkwijze en de filosofie erachter in combinatie met fantastische producten.. wat wil je nog meer? Ik heb op dit moment de shampoo, douchegel en body scrub standaard in mijn badkamer staan en de deo op mijn toilettafel. Ze producten zijn dus zeker terug te vinden in mijn daily routine! 

Heb jij weleens van het merk Urtekram gehoord? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

13 Reacties

 1. 30 juli 2018 / 13:51

  Ik heb ook aantal producten van dit merk kennis gemaakt en ben heel erg tevreden. Love it

 2. 30 juli 2018 / 09:30

  Klinkt als een fijn merk! Ik kende het nog niet, maar ik wil het zeker eens gaan uitproberen. Natuurlijk een dierproefvrij, daar word ik wel blij van 😉 Sowieso valt mij op dat de scandinavische merken meer into het natural en dierproefvrij zijn qua cosmetics en beauty producten.

 3. 27 juli 2018 / 10:29

  Ik vind dat potje voor de body scrub zo leuk! Wat een mooie verpakking!

 4. 26 juli 2018 / 16:41

  Leuk merk en het ziet er veelbelovend uit! leuke ontdekking en leuk beschreven Leuk om er over te lezen

 5. 26 juli 2018 / 16:41

  Leuk merk en het ziet er veelbelovend uit! leuke ontdekking en leuk beschreven

 6. 26 juli 2018 / 13:44

  Wat een speciaal merk! Had er nog niet van gehoord maar het trekt zeker mijn aandacht 🙂

 7. 26 juli 2018 / 12:15

  Ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt leuk en de verpakkingen zien er leuk uit! 🙂

 8. 26 juli 2018 / 12:06

  ik ken het merk inderdaad nog niet, wat een grappige naam. Ik vind een mooie scrub altijd erg fijn, dus is dit misschien ook wel een idee

 9. 26 juli 2018 / 12:06

  ik heb hier een shampoo van voor mijn haar, gekocht in een natuurwinkel. ik ben wel te spreken van dit merk
  aangenaam product en de geuren zijn ook niet mis

 10. 26 juli 2018 / 09:05

  Dit lijkt me een erg tof merk, maar jammer genoeg verkopen ze in China, waar dierproeven nog steeds bij wet verplicht zijn (zie dierproefvrije lijst van Naoki). Ik moet het dus spijtig genoeg aan me laten voorbijgaan. 🙁

 11. VWillemse
  26 juli 2018 / 06:16

  Deze shampoo gebruik ik ook, ben heel benieuwd wat je er van vind