fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

3x Makkelijke Kamerplant

Zoals je misschien wel hebt gezien op Instagram is mijn huiskamer een klein beetje aan het veranderen in een Urban Jungle. Ik kan je eerlijk vertellen dat ik hier enorm van geniet want ik ben dol op groen in huis. Alhoewel ik dacht niet zo heel goed te zijn in het verzorgen van kamerplanten gaat het me inmiddels erg goed af. Toch wil ik in dit artikel wat tips geven voor makkelijke kamerplanten. Juist voor degene die slecht zijn in het verzorgen van kamerplanten.

Makkelijke Kamerplanten

‘Ik kan nog geen cactus levend houden’, een uitspraak die ik meerdere mensen zeker heb horen doen. Tsja, in dat geval kun je misschien beter neppe planten in huis zetten. Mocht je er toch een klein mini beetje feeling voor hebben en het liefst echt groen in huis hebben dan geef ik je graag 3 tips voor makkelijke kamerplanten.

Het beste van de Kweker

Oh en een goede tip: de meeste planten die ik heb komen van Het Beste van de Kweker. Een webshop waar je kamerplanten kunt kopen direct van de kweker af. In eerste instantie was ik hier vrij sceptisch over maar alle kamerplanten die ik tot nu toe heb ontvangen zijn echt prachtig. Ze worden netjes geleverd in een grote doos met this side up en de planten zitten zo goed ingepakt dat ze onbeschadigd aankomen. Ideaal! 

Pilea Peperomioides 

Beter bekend als de ‘Pannenkoekenplant’ en op dit moment ongelofelijk populair. Tof, want het is namelijk ook echt een hele makkelijke kamerplant en ik heb er inmiddels al een paar in huis staan. Niet gek, want als je de pannenkoekenplant goed verzorgt geeft hij veel stekjes en bij mij zijn deze inmiddels alweer uitgegroeid tot volwaardige planten. Koop er dus 1, verzorg hem goed en maak jezelf en je familie blij met stekjes!

 • Water: 1x in de week
 • Licht: niet te donker

Dracaena

Dit wordt dè perfecte beginnersplant genoemd. Grappig, want dit was ook de eerste plant die ik in huis haalde zonder dit te werken. Ik heb er een met 3 stammen en hij staat in een hoge pot naast de bank. Hij is ontzettend sterk en heeft heel weinig verzorging nodig. Sterker nog, deze plant heeft liever dat je hem vergeet dan dat je hem tè veel water geeft.

 • Water: pas als de aarde ècht droog is
 • Licht: niet te licht

Areca Palm 

Beter bekend als de ‘goudpalm’ die voor de tropische vibe zorgt in je huiskamer. Wist je dat deze plant oorspronkelijk uit Madagaskar komt? Hij staat bij ons naast de industriële kast in een stoere, hoge pot en hij vult de hoek mooi op. Ik vind het heerlijk om deze palm in de woonkamer te hebben vanwege zijn luchtzuiverende werking.

 • Water: houdt de aarde licht vochtig
 • Licht: niet te licht

Deze bovenstaande planten zijn absoluut niet de enige kamerplanten die ik in mijn huis heb staan. Hiernaast heb ik onder andere ook nog een Anthurium Jungle King en een Bananenplant staan. Ik vind het leuk om deze kamerplanten te verzorgen en in te schatten wat welke plant nodig heeft.

Ik had bijvoorbeeld onze pannenkoekenplant eerst naast de tv staan. Zijn stelen + bladeren gingen slap hangen, werden geel en lieten los. Hij zag er echt uit alsof hij niet meer te redden was. In plaats van hem dood te laten gaan heb ik hem net op tijd op onze eettafel geplaatst. Hier krijgt hij een stuk meer licht (raam op het zuiden) en al meteen een week later zag ik dat het weer de goede kant met hem opging. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een prachtige, grote plant!

Het bovenstaande voorbeeld laat zien dat een plant soms gewoon iets te kort of juist te veel heeft. De ene plant heeft weinig licht nodig en gaat juist kapot als hij teveel licht krijgt en andersom. Hetzelfde geldt voor water en zo moet je dus eigenlijk per plant bepalen wat hij juist wel of niet nodig heeft. Geef een plant niet meteen op, soms kan het verplaatsen van een plant de oplossing zijn! 

Ben jij een goede of een slechte kamerplant verzorger?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

4 Reacties

 1. 26 juli 2018 / 18:30

  Leuk je plantjes! En helemaal mee eens dat je per plant goed naar de behoeften moet kijken. Hier inmiddels ook een flinke jungle met meer dan 50 planten dus enige groene vingers heb ik zeker ?

 2. 25 juli 2018 / 11:08

  Houd van dit ontwerp, aardig post

 3. 25 juli 2018 / 10:04

  Heerlijke plantjes! 🙂 De Areca palm is mijn favoriet.

 4. 25 juli 2018 / 08:18

  Een pannenkoekenplant staat ook nog steeds op m’n lijstje! Eerst maar eens m’n sanseveria’s stekken, want die hebben intussen ook baby’s – en ik heb er helemaal niets voor hoeven doen, haha.