fbpx
78   254
98   208
100   178
131   290
131   287

Geef je woonkamer een makeover

De woonkamer is bij de meeste gezinnen de kamer die het meest leeft. Het gezin komt hier bij elkaar en brengt de meeste tijd door in deze kamer. Het kan dan ook best zo zijn dat de woonkamer je op den duur gaat vervelen. Geen zorgen wanneer dit gebeurt. Je geeft je woonkamer namelijk gemakkelijk een makeover. Lees hier vijf tips over hoe je dit doet.

Geef je woonkamer een makeover

  1. De woonkamer schilderen

Als de basis van je woonkamer er netjes uitziet, heeft dit meteen effect op de rest van je interieur. Het is daarom verstandig om één van de muren een krachtige kleur te geven en de rest wat neutraler te houden. Als je toch aan het schilderen bent, is het verstandig om meteen je kozijnen te verven. Een schilder kan gemakkelijk zowel houten als aluminium kozijnen schilderen. Hierdoor heb je in een keer een mooie nieuwe uitstraling in je woonkamer.

  1. Een nieuwe setting met dezelfde meubels

Een make-over hoeft helemaal niet zo ingrijpend of lastig te zijn als veel mensen denken. Je hoeft er zelfs niks voor in huis te halen. Door simpelweg te schuiven met je meubels creëer je variatie in je woonkamer. Zet je bank eens tegen een andere muur of verplaats je eettafel. Je woonkamer ziet er ineens een stuk anders uit en het kost je helemaal niets!

  1. Accessoires kopen

Een andere manier om een goedkope makeover te geven aan je huis, is door het vervangen van je accessoires. Koop daarom eens nieuwe kussens voor op de bank, zet een nieuwe plant neer of koop een nieuw vloerkleed. Zo verander je met een paar kleine dingen de hele sfeer in je woonkamer.

  1. Koop een eyecatcher

De sfeer in je woonkamer wordt vaak bepaald door een eyecatcher. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige plant, een felgekleurde kast of een prachtig schilderij voor aan de muur. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk. Door één object de aandacht op zich te laten vestigen in de woonkamer zal je zien dat de woonkamer er direct anders uit komt te zien.

  1. Doe eens gek

De belangrijkste tip: doe eens gek. Veel mensen kleuren altijd binnen de lijntjes wanneer zij een kamer gaan (her)inrichten. Dan blijft het natuurlijk saai en wordt het nooit erg spannend. Kies er dus vooral een keer voor om iets te doen wat je eigenlijk net niet durft. Koop dat rare schilderij en zet je meubels eens anders neer!

Geef je woonkamer een makeover, dat doe je zo!! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit is een gesponsord artikel.