fbpx
28   82
111   221
107   245
119   313
119   245

Keune So Pure Volumizing Lijn

Keune So Pure Volumizing Lijn

Zo nu en dan krijg ik nieuwe shampoo’s en conditioners opgestuurd. Vaak van diverse merken waarvan Keune toch wel de ‘high end’ onder is. Alweer een tijdje terug ontving ik de Keune So Pure Volumizing Lijn. Deze trok meteen mijn aandacht aangezien hier een foaming conditioner bij zit. Foaming? Nog nooit gezien! Let’s put this to the test! 

Keune So Pure Volumizing LijnKeune So Pure Volumizing Lijn

Keune So Pure Volumizing Lijn

Gek! Ik kwam erachter dat er nooit eerder een review van een product van Keune online heeft gestaan. Dit is namelijk absoluut niet het eerste product dat ik test van het merk. Sterker nog, ik heb er best een aantal producten van (gehad) en deze zijn mij allemaal heel erg goed bevallen. Ik hoop uiteraard dat dat met deze Keune So Pure Volumizing Lijn niet anders gaat zijn.

Van Hollandse Bodem

Keune is een echt Nederlands merk. Het is in 1922 opgericht door een jonge Nederlandse apotheker, Jan Keune. Hij bottelde in zijn Amsterdamse apotheek zijn eerste product. Inmiddels is Keune niet meer weg te denken als haarproduct en niet alleen in Nederland. Het wordt vandaag de dag in meer dan 75 landen door kappers en kleurexperts gebruikt. Een groot internationaal bedrijf maar nog steeds in handen van de familie Keune. De producten worden namelijk nog steeds met liefde ontwikkeld en gemaakt in Soest, Nederland. Oh en zijn 100% dierproefvrij!

Extra boost

Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor het haar wat een extra boost kan gebruiken. So Pure Volumizing bestaat uit een milde shampoo en een innovatieve conditioning foam. De lijn is verrijkt met pure en natuurlijke actieve ingrediënten zoals hydraterende arganolie en provitamine B5 om de haarstructuur te verdikken. Goed om te weten is dat de shampoos van de Keune So Pure Volumizing Lijn zijn sulfaat- en parabenen-vrij en veganistisch.

De verpakking vind ik ontzettend mooi gedaan. Dat donkergroene verwacht je niet snel bij een haarverzorgingslijn maar ik vind het juist erg mooi. De tekst zelf is erop gezet met zilveren letters en het ziet er dan ook allemaal zeer degelijk en clean uit. De shampoo heeft een soort ‘ufo dop’ die je moet uitrekken om hem open te maken. De conditioner daarentegen heeft een soort pomp om de foam eruit te krijgen.

Keune So Pure Volumizing LijnKeune So Pure Volumizing Lijn

Keune So Pure Volumizing Shampoo

Deze shampoo schuimt niet mega veel. Hij schuimt wel, maar niet overdreven. Dit wilt dus echter niet zeggen dat mijn haar er niet schoon van wordt. In tegendeel zelfs, ik heb juist het gevoel dat mijn haar enorm goed wordt gereinigd. Ik neem echter maar een klein beetje product op mijn hand, verdeel dit en masseer het goed in. Na het uitspoelen merk ik wel dat mijn haar behoefte heeft aan een conditioner omdat het vrij droog aanvoelt. Dit is echter niet gek, ik heb dit eigenlijk altijd bij een shampoo.

Keune So Pure Volumizing LijnKeune So Pure Volumizing Lijn

Keuze So Pure Volumizing Foaming Conditioner

Conditioners kunnen het ‘verdikkende’ effect van een volume shampoo teniet doen. Gelukkig is dat bij deze Foaming Conditioner niet het geval. Deze is juist ontworpen om dun, fijn haar te verdikken en volume te geven. De formule is lichtschuimend en absoluut uniek. Vergelijk het niet met een showerfoam aangezien deze schuim wel echt een stuk lichter/luchtiger is. Bij gebruik valt me meteen op dat mijn haar niet zo mega, zijde zacht wordt als ik normaal bij conditioner gewend ben. Even wennen!

Keune So Pure Volumizing LijnKeune So Pure Volumizing Lijn

Conclusie

Deze Keune So Pure Volumizing Lijn was voor mij even wennen. Juist omdat het ‘anders is dan anders’. De shampoo laat zich makkelijk verdelen, schuimt niet zoals ik van een shampoo gewend bent en laat mijn haar ietwat droog achter. De conditioner is een lichte schuim en ik heb aan 2 pompjes genoeg voor mijn haar. Deze maakt mijn haar niet zo zacht, iets wat ik wel had verwacht.

Dit bovenstaande klinkt negatief maar zo is het allesbehalve bedoeld. Anders betekent niet meteen slecht of verkeerd. In tegendeel juist! Deze producten van Keune behoren tot de categorie ‘schonere en mildere’ haarproducten. De producten zijn vrij van parabenen, ammonia, kunstmatige geurstoffen en dierlijke grondstoffen – de producten zijn dus volledig vegan friendly – en bevatten geen sulfaten. Dit verklaart bijvoorbeeld het wat drogere gevoel na de shampoo en het niet zijdezachte gevoel na het wassen. Toch ben ik groot voorstander van deze producten! Na gebruik voelt mijn haar ontzettend schoon en goed aan en het volume is absoluut zicht- en voelbaar!

De geur vind ik echt fantastisch. In de ingrediëntenlijst zie ik de volgende ingrediënten terug: citroen olie, sinaasappel olie, kernel olie, bergamot olie, muntblad olie, jeneverbes olie, gingseng extract en gemberwortel olie. Dit verklaart uiteraard de heerlijke citrus- en kruidachtige geur. Hmmmm!!

Keune So Pure Volumizing Lijn is alleen verkrijgbaar bij Keune salons

 • Shampoo bevat 250ml. en kost € 20,50
 • Foaming Conditioner bevat 185ml. en kost € 21,25

Heb jij een product van Keune in je stash? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

6 Reacties

 1. 16 mei 2018 / 16:24

  Wat een mooie producten! Ik ben toch iemand die heeuul erg naar verpakkingen kijkt! haha

 2. 16 mei 2018 / 14:49

  Ik ben echt heel nieuwsgierig geworden naar deze lijn. Foaming conditioner? Need!

 3. WILLEMSE
  16 mei 2018 / 10:04

  Bij volume shampoo word vaak de siliconen en zware waxen of olie’s weggelaten, logisch want deze halen juist alle luchtigheid en volume uit je haren. Hierdoor voeld je haar inderdaad minder zacht, maar dat betekend niet dat het minder verzorgend is. Door de mildheid van deze shampoo word het haar al beschermd. Ook de conditioner mag natuurlijk niet te vol zijn, super zacht fluffy haar en een luchtig fris volumieuse bos met haar gaan nou eenmaal niet samen.
  Dat is even wennen, maar uiteindelijk zal je haar het heerlijk vinden.
  Zonder siliconen en andere zacht makers zal je hasr minder vaak gewassen hoeven worden, wat uiteindelijk de beste is voor zowel je haar als hoofdhuid.

 4. 16 mei 2018 / 09:44

  Ik kende deze producten nog niet. Maar je fotos zijn echt prachtig ♡

 5. 16 mei 2018 / 08:09

  Die conditioner vind ik niet zo fijn, maar de shampoo wel. Bijzondere producten!

 6. 16 mei 2018 / 07:26

  Wat grappig zo’n foaming conditioner, lijkt mij ook erg wennen!
  Liefs,
  Evelien