fbpx
24   135
32   72
12   186
65   385
33   193

De Koffie TAG

De Koffie TAG

Ben jij een koffieleut of een theeleut? Ik ben het eigenlijk allebei! Op zoek naar een leuke TAG kwam ik De Koffie TAG tegen! Leuke vragen dus ik besloot hem in te vullen. Lees je mee?

De Koffie TAG

 • Wanneer dronk je je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
  • Dit klinkt misschien een beetje gek maar ik dronk al heel vroeg koffie. Sterker nog, het was een soort ‘dingetje’ bij ons in de familie. Mijn oma maakte namelijk voor alle kleinkinderen kinderkoffie, haha! Dit was vooral warme melk hoor, vers gemaakt in een pannetje met een ienieminie beetje koffie. Wij vonden dat mega cool want we konden met de volwassenen mee ‘koffie drinken’. Ieder kleinkind kreeg een eigen mega chique ‘kop en schoteltje’ en toen mijn oma overleed hebben wij allemaal ons eigen kopje gekregen. Ik had een roze, met een oortje met zo’n chique krul erin, afgewerkt met goud. Een leuke herinnering!
 • Met wie drink je graag koffie? 
  • Toch wel met mijn moeder. Ik ben op woensdagmiddag meestal vrij en dan gaan mijn moeder en ik graag koffie drinken. Hier bij een tentje in het dorp, soms een lunch of een taartje erbij en gewoon even lekker ‘koffie leuten’.
 • Op welke momenten van de dag drink je koffie? 
  • In de ochtend, 100%, haha! Als ik in de ochtend op mijn werk kom heb ik gewoon echt eerst een kopje koffie nodig. Meestal is 1 kopje niet genoeg en volgen er al snel 1 of 2. De rest van de dag drink ik vervolgens het liefst thee en water.

De Koffie TAG

 • Wat is je favoriete koffievariatie? 
  • Zwart! Klinkt gek maar ik ben dol op pure koffie. Geen melk en geen suiker, gewoon goede bonenkoffie en daar ben ik blij mee. Zo op z’n tijd vind ik een keer een vleugje vanille of caramel of gewoon een cappuccino echt wel lekker maar voor everyday het liefst gewoon zwart.
 • Wat is je favoriete koffiemerk? 
  • Dat is op dit moment zeker Nespresso. Wij hebben thuis namelijk een Nespresso apparaat en ik vind de diverse cups gewoon echt heel lekker!
 • Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak? 
  • Oh sowieso probeer ik altijd graag iets nieuws uit en dat is met koffie ook zeker zo! Bij sommige grappige tentjes heb je dan bijvoorbeeld in een keer een ‘Latte Popcorn’ of iets in die gekke trant. Altijd leuk om te proberen! Ookal is het een mierzoete calorieënbom.
 • Heb je aparte soort/smaken in je huis voor je gasten?
  • Jazeker! Ik heb verschillende Nespresso cups. Meestal heb ik 4 verschillende in huis, namelijk ‘normale’ koffie, espresso, vanille en caramel. Al heb ik ook al eens een kokosvariant in huis gehad en heb ik voor mijn moeder altijd cafeïnevrij in huis.
 • Waar koop jij je koffie? 
  • In de webshop van Nespresso of in de Nespresso Store in Breda.
 • Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
  • Tsja.. dat heb ik natuurlijk al wel beantwoord. Gewoon lekker zwart!
 • Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
  • Chocolade! Ja, sowieso chocolade! Of het nou in de vorm is van een reep chocola, een paasei, een chocoladekoekje.. maakt niet uit, als het maar chocolade is!
 • Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
  • Ja jeeeeetje.. dit is wel echt een moeilijke! Ik ga denk ik wel voor ‘nooit meer thee’. Dit omdat ik in de ochtend echt wel een kopje koffie kan gebruiken. In de middag heb ik thee niet echt nodig, die kan ik makkelijk vervangen door een glaasje water. Of Ice Tea, mag dat wel? Haha!

Kan jij een goed kopje koffie waarderen? Voor een goed kopje koffie te zetten ben je afhankelijk van de kwaliteit van de koffiebonen die je gebruikt, maar natuurlijk speelt de machine ook een grote rol. De hoeveelheid bonen, de grofheid van de maling, temperatuur, soort water en de methode waarmee de koffie gezet wordt zijn van grote invloed op de smaak van de koffie.

Op dit moment ben ik zelf op zoek naar een nieuwe koffiemachine. Wij drinken thuis heel veel koffie en dus vind ik het zeker een goede investering. Ik ben op zoek naar de beste koffiemachine en daarvoor nog even flink aan het googelen en aan het inlezen. Een ‘goed kopje koffie’ is uiteraard ook een kwestie van smaak en het is ‘in the end’ belangrijk dat wij de beste machine naar onze smaak kiezen.

Dit zijn mijn antwoorden op deze De Koffie Tag! Drink jij liever koffie of liever thee?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

 1. 10 mei 2018 / 13:57

  Wat een onwijs leuke tag! Die ga ik ook snel invullen.

 2. 9 mei 2018 / 11:26

  Wat een super leuke tag. Heel leuk om te lezen, zelfs al ben ik geen koffieliefhebber.

 3. 9 mei 2018 / 10:03

  Toffe tag, hé? Ik heb hem destijds ook ingevuld. Ik drink doodgraag koffie, maar mag van mezelf niet meer na 10 uur ’s ochtends, haha. Dan schakel ik over op thee. Als ik moet kiezen tussen koffie en thee, ga ik voor thee. Daarin kan je namelijk eindeloos variëren.