fbpx
69   120
188   246
168   303
157   303
162   268

BLOOMR Cocosoap

BLOOMR Cocosoap

Charcoal, oftewel houtskool, is een product dat we op dit moment niet meer kunnen wegdenken uit de skincare branche. Het ene na het andere merk komt op de markt met producten waarin charcoal verwerkt zit. Een bekend merk is BLOOMR en vandaar review ik de BLOOMR Cocosoap. Een aanradertje, of niet?

BLOOMR Cocosoap

BLOOMR Coconut Charcoal

Dit is niet mijn eerste product dat ik review van dit merk. Ik reviewde namelijk eerder heel uitgebreid de BLOOMR Coconut Charcoal. Een product dat wittere tanden belooft op natuurlijke wijze. Er zijn heel veel reviews van dit product in blogland maar ik raad je aan om de mijne nog eens goed te lezen. Puur omdat ik hier de mening van een tandartsassistente in heb verwerkt en dat geeft een goed inzicht!

BLOOMR CocosoapBLOOMR Cocosoap

Anyways, we hebben het vandaag over de BLOOMR Cocosoap! Aangezien de houtskool niet alleen ‘goed’ is voor je tanden maar ook voor je huid besloot BLOOMR een facesoap te maken. Wat is Charcoal nu precies?

Charcoal

Het ingrediënt is ‘Activated Charcoal’ en in het Nederlands noemen wij dit ‘koolstofpoeder’. Deze poeder wordt meestal gemaakt van bamboe, steenkool, kokosnoot of hout. Dit wordt verbrand zonder zuurstof zodat er verkoling ontstaat en dus uiteindelijk houtskool. Deze houtskool wordt verhit tot een bepaalde temperatuur en vervolgens blootgesteld aan bepaalde gassen zodat de houtskool poreus wordt. Dit is eigenlijk het ‘activerings’ deel van dit proces en wat de houtskool dus ‘activated’ maakt. Hierna kunnen de moleculen zich krachtig binden aan elke stof. Interesting…

BLOOMR CocosoapBLOOMR Cocosoap

Deze BLOOMR Cocosoap is bedoeld om je gezicht te wassen. Het is een natuurlijke zeep op basis van de ‘activated charcoal’, vandaar dat de zeep er dus ook zo gitzwart uitziet. Geheel in stijl is het doosje van deze BLOOMR Cocosoap ook zwart. Heel minimalistisch en strak, ik houd ervan. Weinig tekst, weinig poespas, puur het merk/logo en de productnaam.

Bloomr over de Cocosoap
Deze zeep, in contact met de huid, zorgt voor een lichte scrub die dode huidcellen verwijderd en tegelijkertijd ook dode huidcellen mee absorbeert. De mix van 3 oliën (olijf-, palm- en natuurlijke kokosolie) zorgen voor de basisvoeding. Deze Cocosoap is een scrub, detox en cleanser in 1!

Gebruik

 1. Maak je gezicht en handen nat met lauwwarm water
 2. Neem de Cocosoap in je handen tot je de gewenste hoeveelheid hebt
 3. Breng de soap op een royale en scrubbende manier aan op je huid
 4. Laat de soap een aantal minuten intrekken zodat de ‘activated charcoal’ alles goed kan zuiveren
 5. Was je gezicht na met lauwwarm water
 6. Breng, indien nodig, nog een verzorgende crème aan.

BLOOMR Cocosoap

Conclusie

Leuk om deze BLOOMR Cocosoap te testen! Ik verwachtte echt een zwarte substantie maar eenmaal in contact met water is de zeep lichtgrijs. De zeep is een scrub, detox en cleanser in 1 al gebruik ik als ‘cleanser’ zelf liever eerst een goede make-up remover. Vervolgens gebruik ik de zeep op mijn huid goed te reinigen. Na het gebruik voelt mijn huid super schoon aan en alles behalve vettig. Een heel fijn gevoel! Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het wel belangrijk vind om na het gebruik nog een verzorgende crème aan te brengen. De zeep bevat namelijk geen extra vitaminen of andere verzorgende ingrediënten die een crème wel bevatten.

Mijn ideale routine:

 1. Mijn gezicht reinigen met een make-up remover
 2. Vervolgens goed schoonmaken (scrubben en detoxen) met de BLOOMR Cocosoap
 3. Mijn gezicht extra verzorgen met een goede crème

Deze BLOOMR Cocosoap kost € 24,95 en is te koop in de webshop van BLOOMR

Heb jij producten met Charcoal in je skincare routine? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

 1. 13 mei 2018 / 11:59

  Ben zo benieuwd naar deze producten!

 2. 11 mei 2018 / 18:43

  Die ziet er fijn uit! ik ben zelf alleen nog maar bekend met de Charcoal Whitening Powders. (:

 3. VWillemse
  11 mei 2018 / 14:34

  oei hier hangt best een pittig prijskaartje aan.
  Het lijkt mij wel een leuk product , maar niet voor bijna 25€
  Ik ken mezelf nml, na een tijdje vind ik z’on zeep blokje ranzig worden en beland het ergens in een bakje in een laatje.
  Dan toch maar liever iets uit een tube of pompje dat wel op komt.