fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

BLOOMR Coconut Charcoal

BLOOMR Coconut Charcoal

Bijna ieder product voor de tandverzorging beloofd het, wittere tanden. Deze BLOOMR Coconut Charcoal is daarin absoluut geen uitzondering maar toch trok dit product mijn aandacht. Ik zag namelijk meerdere reviews voorbij komen met voor- en na foto’s met inderdaad wittere tanden na gebruik. Dat moest ik natuurlijk proberen!

BLOOMR Coconut Charcoal

BLOOMR Coconut Charcoal

Oké, bereid je voor, want dit product is a whole ‘nother level! Het is iets waar ik voorheen nog nooit van had gehoord en iets wat ik bijvoorbeeld ook nog nooit heb gezien in de supermarkt.

BLOOMR Coconut Charcoal

Dit product zit in een zwarte, ronde ‘pot’. De verpakking daaromheen is vierkant en wederom ook zwart. Een hele strakke verpakking met een duidelijke witte tekst, niets op aan te merken. De zwarte verpakking vind ik juist erg goed passen bij het product vanwege de ‘charcoal’.

BLOOMR over deze Coconut Charcoal
Hét 100% natuurlijk alternatief voor tanden bleken zonder bleekmiddelen of gevoeligheid. BLOOMR Coconut Charcoal maakt je tanden witter, schoner en sterker.

BLOOMR Coconut Charcoal

BLOOMR Coconut Charcoal

Gebruik

Het is dus gewoon echt losse poeder en hoe gaan we dit gebruiken?

 1. Je maakt je tandenborstel nat onder de kraan en ‘dipt’ deze in de charcoal
 2. Tik je tandenborstel even goed af om het overtollige product te verwijderen en begin vervolgens met poetsen
 3. Poets 2 à 4 minuten rustig je tanden in een cirkelbeweging
 4. Spuug vervolgens de charcoal uit en spoel je mond heel grondig met lauwwarm water

Dit heb ik natuurlijk gedaan en ik vond het toch erg gek om te proberen. In het begin voelt het ontzettend droog aan in je mond maar gelukkig is dit na een seconde of 30 wel verdwenen. Na zo’n 4 minuutjes mijn tanden te hebben gepoetst (incl. genoeg gekke bekken, no words needed) spuug ik het spul uit en spoel mijn mond grondig met lauwwarm water. Waar mijn tanden eerst volledig zwart leken en ik dacht: ‘Hoe krijg ik dit ooit nog van mijn tanden af’, is de charcoal echt compleet verdwenen. Grappig!!

BLOOMR Coconut Charcoal

BLOOMR Coconut Charcoal

Voor – Na

Wat zegt de tandarts assistente?

Op de website staat dat “de BLOOMR Coconut Charcoal het hele jaar door gebruikt mag worden. Volgens hen is het product niet schadelijk voor je tanden bij langdurig gebruik aangezien alle ingrediënten natuurlijk zijn.” Hier wil ik graag even op inhaken.

Ik heb een vriendin die de opleiding ‘Tandarts Assistent’ heeft afgerond en waarschijnlijk een stuk meer kennis in huis heeft wat betreft dit soort producten dan jij en ik. Natuurlijk heb ik haar gevraagd naar haar expertise en zij heeft mij precies uitgelegd wat dit soort producten doen.

 • Je kunt op 2 manieren wittere tanden krijgen, namelijk door:
  • een product te gebruiken die de aanslag van bijvoorbeeld koffie of thee van je tanden verwijderd
  • een chemisch product te gebruiken die echt het glazuur van je tanden witter maakt

De BLOOMR Coconut Charcoal kun je eigenlijk vergelijken met het polijsten van de tandarts. Het is een soort scrub die de aanslag van je tanden verwijderd. Je haalt als het ware dit laagje aanslag weg en dat krijg je met een ‘normale’ tandpasta niet voor elkaar. Dit is bijvoorbeeld ook wat ze doen bij de tandarts. Echt witter worden je tanden dus niet maar ze lijken wel een stuk witter omdat je de aanslag weg scrubt.

Zij zegt echter wel dat het niet verstandig is om dit product in te ruilen voor je tandpasta. Mocht je vinden dat je een laagje aanslag op je tanden hebt dan kun je de BLOOMR Coconut Charcoal een dag of 2 gebruiken om vervolgens gewoon weer te gaan poetsen met een normale tandpasta. Poets je te veel met dit soort producten dan wordt je glazuur poreus en kunnen de kleurstoffen juist makkelijker blijven zitten aan je glazuur. Een averechts effect dus.

BLOOMR Coconut Charcoal

BLOOMR Coconut Charcoal

Conclusie

Zo, een hele berg informatie en dan nu mijn conclusie. Ben ik blij met de BLOOMR Coconut Charcoal? Ja, absoluut! Maar dan wel met een kantekening. Het product doet niet helemaal wat hij beloofd, is geen vervanger voor tandpasta en kan al helemaal niet het hele jaar door gebruikt worden. Ik ben dan ook blij dat ik dit even heel goed heb gecheckt bij mijn vriendin voor het gebruik. Wat dat betreft vind ik het dan ook jammer dat het merk dit wel zegt omdat ik ook denk dat er genoeg mensen zijn die niet deze research doen.

Ik ga mijn tanden lekker poetsen met een normale Oral-B tandpasta en zal eens in de zoveel maanden de BLOOMR Coconut Charcoal tevoorschijn toveren om de aanslag van mijn tanden af te poetsen. Het product geeft namelijk echt dat heerlijke, gladde effect van het polijsten van de tandarts en dat is natuurlijk super prettig. Je ziet dan ook inderdaad een licht verschil qua witheid omdat gewoon puur de aanslag van je tanden wordt verwijderd. Bij goed gebruik ben ik dus zeker tevreden over het product!

Oh ik vind het overigens wel veel fijner om gewoon te poetsen met mijn elektrische Oral-B Genius 9000 tandenborstel. Werkt top en je krijgt het zwart prima uit je borsteltje. Het is dan ook niet perse een must om dus voor deze charcoal een aparte tandenborstel aan te schaffen. (kan natuurlijk wel als je dat prettiger vind).

Deze BLOOMR Coconut Charcoal kost €39,95 voor 30 gram poeder. De bamboe tandenborstel kun je kopen voor €8,-. Beide producten shop je in de webshop van BLOOMR.

Zou jij dit willen uitproberen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

6 Reacties

 1. 27 februari 2018 / 20:36

  Wat een fijne review! Ook goed om te lezen wat je vriendin zegt.

 2. 27 februari 2018 / 09:42

  Ik vroeg me altijd af of dit zou werken! Echt een hele fijne, uitgebreide review!

 3. 27 februari 2018 / 08:38

  Supergoede review dit! Je belicht alle kanten, geeft goede informatie en een eerlijk oordeel! Daar heb ik echt wat aan. Dankje!

 4. 27 februari 2018 / 08:19

  Wat een gek spul! Ik zou er denk ik niet aan kunnen wennen. Maar je ziet wel echt verschil!

 5. 27 februari 2018 / 07:57

  Ik heb zoiets ook wel een tijdje gebruikt, heel apart product. Het werkte inderdaad wel, maar ik vond het soms wel teveel moeite.

 6. 27 februari 2018 / 06:08

  Ik zou ook denken, hoe gaat dit in godsnaam ooit weer van mijn tanden af haha. Fijn product om zo af en toe eens te gebruiken, maar wel naast gewone tandpasta dus :-).