fbpx
42   100
99   195
140   262
128   217
114   256

De eerste dagen met Spyke

De eerste dagen met Spyke

Je kunt er op mijn blog en Social Media niet omheen, mijn vriend en ik hebben sinds kort een Puppy! Ik kondigde dit nieuws aan in het artikel Klein Nieuws! en sindsdien zijn wij druk in de weer met onze pup. In dit artikel vertel ik je hoe de eerste dagen met Spyke zijn verlopen.

De eerste dagen met Spyke

De eerste dagen met Spyke

Nou de naam is dus wel duidelijk, Spyke! Het is een Mechelse Herder en wij hebben hem vandaag, om precies te zijn, 2 weken en 4 dagen. Met 7,5 week mochten wij hem ophalen en dat betekent dus dat hij richting de 10 weekjes gaat. Veel mensen vinden hem nog echt een mini maar wij vinden hem inmiddels al gigantisch gegroeid!

De eerste dagen met Spyke

Zindelijkheid

Een pup is natuurlijk tijdrovend. Hij moet alles nog leren en daar zijn we dan ook beide vanaf dag 1 volop mee bezig geweest. Natuurlijk de zindelijkheid en het s’nachts slapen in de bench. De eerste 2 dagen hebben we Spyke in de garage (die zit bij ons aan het huis) en een bedje gemaakt in de bench. Op een plaat hadden we dan een hoop kranten voor het geval hij toch zijn behoeften moest doen. Dat bleek geen goed idee want Spyke zag de garage als één grote speeltuin en vond het leuk om alles binnen ’tandbereik’ te slopen. Op dag 2 was de hele garagevloer bezaaid met brokken (terwijl we toch echt dachten dat hij er niet bij kon) en toen besloten we dat dat toch anders moest.

De eerste dagen met Spyke

Sinds dag 3 heeft hij s’nachts in de bench gezeten en zijn we er 3x per nacht uit gegaan. Slapeloze nachten dus, maar goed, van zo’n pup kun je gewoon nog niet verwachten dat hij de hele nacht zijn behoeften ophoud. Dat ging al snel een stuk beter. Hij jankt, blaft en piept wel enorm als hij in de bench moet maar inmiddels houd hij dat in plaats van 5 minuten nog maar 1 minuutje vol en daarna is hij al stil en ligt hij te slapen. Een vooruitgang dus! Oh en we gaan er nog maar 1x per nacht uit en ook dat gaat heel erg goed. Overdag gaat het inmiddels ook zo goed dat hij eigenlijk niets meer binnen doet.

De eerste dagen met Spyke

Samen met Djecks en Spyke

Verder is het gewoon heel erg wennen, zowel voor Spyke als voor ons. Je probeert zo’n kleintje toch zo snel mogelijk in het ‘dagelijkse’ ritme te krijgen. Naast Spyke hebben we ook natuurlijk onze kat Sjakie nog en die twee vinden elkaar erg interessant. Ze rennen achter elkaar aan en stiekem zoekt Sjakie hem echt wel op, grappig om te zien.

En dan hebben wij de Mechelse herder Djecks nog!! De hond van (de ouders van) mijn vriend. Hij is 6 jaar en het is natuurlijk wel een leuk als die twee goed met elkaar overweg kunnen. Vanaf dag 1 hebben we Spyke dan ook direct bij Djecks gelaten en de afgelopen 3 dagen heeft Djecks bij ons doorgebracht. Super leuk om te zien hoe die twee zo leuk en lief met elkaar omgaan. Heerlijk om samen we wandelen!!

De eerste dagen met Spyke

Verder is Spyke echt ontzettend lief en speels. Hij is eigenlijk nergens bang van en gaat overal met volle enthousiasme op af. Super leuk om te zien! Zo lief hoe snel je van zo’n beetje kan houden en het leven zonder hem al niet meer kan voorstellen.

Op dit moment gaat dus alles goed! Ik dacht, ik geef jullie even een kleine update, oftewel een kijkje in de eerste dagen met Spyke. 

Heb jij een puppy/hond? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’

Delen:

13 Reacties

 1. 8 april 2018 / 20:06

  Mijn god, wat een dotje! Is meteen heel wat leven in huis he 😀

 2. 7 april 2018 / 23:29

  Oh verliefd!! Wat een moppie zeg, zo lief!

 3. 4 april 2018 / 20:50

  AH NEE, cuteness overload… Wat een schatje! Ik ben helemaal geen hondenmens, maar voor Spyke maak ik een uitzonderingetje uiteraard. Te lief!

 4. 4 april 2018 / 16:26

  Wat een schatje!!!!!

 5. 4 april 2018 / 13:35

  Ah wat een schatje zeg! Zo lief <3

 6. 4 april 2018 / 11:04

  Jullie zijn echt honden ouders geworden met echt slapeloze nachten haha! Maar jullie harde werk zal vast beloond worden met zo’n mooie, lieve en trouwe herder. Wat is het toch een mooi dier om te zien ♥️

 7. 4 april 2018 / 10:39

  Ik had op IG al wat voorbij zien komen, echt een schatje om te zien. En wat heerlijk om al die mooie foto’s te zien.

 8. 4 april 2018 / 10:26

  Ik heb echt last van een instant crush! Wat een lieffie zeg! Ik snap dat jullie heel blij zijn met spike en die foto’s…

 9. 4 april 2018 / 09:23

  Fijn dat alles goed gaat. Wij hebben een klein hondje Trixie. Ze is half Shih Tzu half iets anders. We namen haar via marktplaats over van andere mensen toen ze een jaar of 7 was.

 10. 4 april 2018 / 09:19

  Super leuk! Ik heb ook een puppy op dit moment, Sjors 🙂 Heel herkenbaar ook de slapeloze nachten, dat blijft waarschijnlijk ook nog wel even..

 11. 4 april 2018 / 09:17

  Aww wat een poepie zeg! Ja zulk soort honden groeien altijd super snel! Je moet echt genieten van de pup “mode” haha.

 12. VWillemse
  4 april 2018 / 06:31

  Wat een liefde en toewijding heeft z’on pup nodig he? Zo leuk om te zien van die Mechelse herder puppy’s.
  Fijn dat alles zo goed gaat.

 13. 4 april 2018 / 06:28

  Ik had al wat foto’s voorbij zien komen. Echt een schatje. Ik vind hem nog mini, maar ik snap heel goed dat hij voor jullie al flink gegroeid is haha’!