fbpx
23   61
54   127
44   89
55   586
86   229

Yves Rocher Pure Light Foundation in Beige 100

Yves Rocher Pure Light Foundation in Beige 100

Tijd voor een foundation review! Vorig jaar lanceerde Yves Rocher de welbekende ‘cushion‘ foundation en daar werd destijds enorm veel over geschreven door verschillende beautybloggers. Dit jaar is het de beurt aan de Yves Rocher Pure Light Foundation en ik review hem in de kleur Beige 100.

Yves Rocher Pure Light Foundation

Yves Rocher Pure Light Foundation

Eindelijk is er een foundation die mijn huid niet uitdroogt. Een schreeuwende tekst boven het persbericht van deze nieuwe foundation. Gelijk een belofte die me natuurlijk uitermate nieuwsgierig maakt.

De woorden Pure en Light bevallen me wel. Ik heb een goede huid en dat zorgt ervoor dat ik persoonlijk nooit zo fan ben van een mega dekkende, zware foundation. Dit geeft me het gevoel dat mijn poriën dicht worden gezet en dat vind ik helemaal niks. Ik gebruik mijn foundation vooral om een wat meer egale ‘ondergrond’ te creëren als basis voor bijvoorbeeld mijn blush en highlighter.

Yves Rocher Pure Light Foundation in Beige 100

In een licht wit kartonnen doosje met een ‘nude’ veeg en zwarte teksten. Daarin komt deze foundation. De foundation zelf zit in een glazen flacon met een witte tekst en een pipetje. Een prima verpakking waar ik eigenlijk niets op aan te merken heb.

Yves Rocher Pure Light Foundation

Yves Rocher Pure Light Foundation

De formule van deze foundation is extreem vloeibaar. Ik begrijp de keuze van Yves Rocher om te kiezen voor een flacon met pipet dan ook erg goed. Zelf vind ik dit een groot pluspunt. Ik ben dol op pipetjes omdat het hygiënisch is en het doseren van de foundation vergemakkelijkt.

De foundation bestaat voor 96% uit natuurlijke bestanddelen. Daarnaast is hij vrij van alcohol, parabenen en siliconen. Nice! De formule is niet-comedogeen en sluit de huid niet af. Dit betekent dat de poriën niet worden afgesloten waaroor de huid vrij kan blijven ademen.

Yves Rocher Pure Light Foundation

Swatches

Aan de swatch is het al vrij goed te zien, de kleur is wat aan de oranje kant. Deze Yves Rocher Pure Light Foundation lijn heeft maar liefst 12 verschillende kleuren waarvan 100 beige één van de lichtste is.

Op de foto links draag ik geen foundation en op de foto rechts heb ik de Yves Rocher Pure Light Foundation in 100 beige aangebracht. Je ziet dat mijn gezicht een stukje egaler is maar dat de kleur wel net een tikkeltje te donker/oranje is. Dit zie je vooral goed als je mijn nek vergelijkt met mijn gezicht.

Yves Rocher Pure Light Foundation

Conclusie

Zoals al eerder in dit artikel aangegeven houd ik enorm van een lichte foundation. Niet alleen qua kleur maar ook qua formule. Een mooie, natuurlijke finish die je huid lekker laat ademen en geen dikke laag op de huid legt. Dat is precies wat deze foundation doet. Hij maakt mijn huid een tikkeltje egaler maar eigenlijk merk ik amper dat ik foundation op heb. Voor mijn huid is dit perfect!

Wellicht had ik beter voor 100 rose kunnen kiezen omdat ik vind dat 100 beige net wat te donker/oranje is. Al hoop en denk ik dat deze kleur me zeker wel gaat matchen in de lente/zomer. Oeps, nog eventjes geduld dus. Kom maar op, zonnetje!!

Ben jij op zoek naar een meer dekkende foundation, dan zou ik deze foundation niet aanraden. Ben je echter, net als ik, op zoek naar een lekkere luchtige, vloeibare en zeer natuurlijke foundation? Go get it! 

Deze Yves Rocher Pure Light Foundation in Beige 100 bevat 30ml. en kost €19,90. Uiteraard is deze te koop in de webshop van Yves Rocher waar vaak toffe kortingen zijn zoals -50% ! 

Welke foundation gebruik jij op dit moment? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

10 Reacties

 1. 15 maart 2018 / 10:15

  Ziet er op zich goed uit, ik denk alleen dat de kleur jammer genoeg veel te donker voor mij is.

 2. 15 maart 2018 / 07:12

  Ziet er goed uit! Ik heb deze foundation ook gekocht en nu ben ik bang dat de kleur die ik heb uitgekozen veelte donker is… dat krijg je dus met online foundations uitzoeken 🙂

 3. 14 maart 2018 / 21:12

  Ziet er fijn uit! Wel spijtig dat dit een van de lichtere kleuren is, zeker aangezien ik altijd de lichtste kleur foundation nodig heb.
  Liefs,
  Yara

 4. 14 maart 2018 / 17:00

  Ik vind de dekking wel mooi. De kleur mag volgens mij wel iets lichter!

 5. 14 maart 2018 / 16:39

  Hij lijkt me heel fijn! Ik moet deze ook nog testen, maar de formule klinkt al top!

 6. 14 maart 2018 / 15:57

  Jij bent een natural beauty en een lichte foundation past dan ook helemaal bij je. Ik vind deze kleur voor jou ook wat te oranje.

 7. 14 maart 2018 / 11:41

  Ik denk dat die andere tint wel perfect zal zijn voor je huid. Zelf ben ik ook dol op de formules van Yves Rocher en ben ik hard aan het duimen dat ze 100% dierproefvrij worden en ik weer het een en ander in kan slaan <3 haha

 8. 14 maart 2018 / 11:29

  Dit leek me echt een fijne foundation maar die kleur, als dat al de lichtste is. Ik ben nog een pak lichter dan jij dus ik denk dat ik deze maar skip.

 9. 14 maart 2018 / 10:33

  Als ik jou huid zo zie heb je niet echt foundation nodig 🙂 eerder alleen concealer 🙂
  Had ik dat maar 🙂 ik ben jammer genoeg niet gezegend met een mooie, egale huid. Daarom denk ik niet dat deze foudation iets voro mij is.

 10. VWillemse
  14 maart 2018 / 08:32

  Oeh wat heb jij al een mooie egale huid van jezelf zeg.
  Prachtig 🙂
  Ik heb in het verleden wel pure light foundation vanYves Rocher gebruikt, toen zat het nog in een pomp flacon geloof ik.
  Yves Rocher heeft veel enorm fijne producten, maar de foundations van hun zijn nooit mijn favoriet geweest.