fbpx
45   56
66   137
134   246
53   207
33   82

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Cushion Foundation.. een type foundation dat je tegenwoordig wel bij meerdere merken voorbij ziet komen. Zo heb ik het al gezien bij MAC en L’Oreal en nu dus ook bij Yves Rocher. Ik review vandaag de Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion in 200 beige. Benieuwd hoe hij is? Lees mee!

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Deze Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion komt in een crèmekleurig kartonnen doosje met gouden details. In principe vindt je alle productinformatie terug op deze verpakking. De foundation zelf zit in een ronde verpakking. Deze is ook wit en voelt erg stevig aan. Bovenop de deksel staat het Yves Rocher logo in het goud. Achterop vindt je een sticker met de naam van de foundation maar verder weinig informatie.

In totaal is deze foundation te verkrijgen in zes verschillende kleuren, namelijk:

 • 200 – Beige
 • 300 – Beige
 • 500 – Brun
 • 200 – Doré
 • 200 – Rosé
 • 300 – Rosé

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Als je het doosje opendoet zie je als eerste een spiegel en een ‘lade’ met een grote sponsapplicator. Ik word altijd blij van een spiegel in een verpakking dus dat is mooi. Een sponsapplicator gebruik ik meestal niet omdat ik toch liever mijn eigen kwasten gebruik. Echter had ik gelezen dat het bij een Cushion Foundation juist wel aan te raden is om deze aan te brengen met de bijgeleverde applicator. Dat omdat deze lucht zou creëren tussen de verschillende laagjes foundation en zo dus zorgt voor een mooie finish. Let’s try that out! 

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

De lade waar de sponsapplicator op ligt kun je optillen en daaronder vindt je de foundation!

Yves Rocher over de Foundation Cushion: “De Pure Light Cushion Foundation combineert het praktische van een compactpoeder met het lichte en stralende van een vloeibare foundation. De teint straalt meteen en rimpels worden vervaagd. De frisse en lichte formule laat de teint meteen stralen en biedt een variabele dekking voor elk gewenst resultaat.”

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Dit is de swatch van de foundation op mijn hand, gemaakt met mijn vinger. Ik vond de foundation er in het kussentje al erg donker uitzien en dat bevestigt deze swatch ook wel. Hij neigt echt wat naar het oranje en ik ben bang dat hij te donker uit gaat pakken op mijn huid.

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Meet Oempaloempa! Hahah… Nee deze foundation is, zoals ik dacht, toch echt wat te donker/oranje voor mij. Je ziet echt duidelijk verschil met mijn nek en in het echt is het kleurverschil nog groter dan dat de foto doet lijken. Balen..

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion

Superleuk om een keer een cushion foundation te proberen. Dit is toch echt wel iets anders dan een foundation uit een flacon met een pompje. Het aanbrengen van de foundation met de sponsapplicator gaat prima, maar toch niet zo snel als met mijn foundationkwast. Het effect is wel heel erg mooi als hij is aangebracht met deze applicator.

De kleur van deze foundation is helaas wat te donker. Dat terwijl het toch de lichtste kleur was van Yves Rocher. Bij de naam ‘beige’ denk ik aan een gele ondertoon maar ik vind hem toch wat te oranje. Na een paar zonnestraaltjes op mijn gezicht zal ik hem opnieuw proberen en hopelijk kleurt hij dan wat beter bij mijn huid.

Het effect en de dekking van de foundation vind ik echt top. Hij is erg luchtig en je voelt hem totaal niet zitten op de huid, terwijl hij toch echt een goede dekking heeft. Dat vind ik een heel groot voordeel van deze foundation.

Deze Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion kost op dit moment €19,90 en is te koop bij Yves Rocher.

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

13 Reacties

 1. 22 mei 2016 / 12:19

  Ik blijf deze foundations zo gek vinden, haha! Jammer dat ie te donker is.

 2. 22 mei 2016 / 11:36

  Ik ben echt fan van deze foundation! Hij is zo luchtig, terwijl hij een goede dekking geeft. Jammer dat de kleur wat te donker voor je is, hopelijk past hij beter bij je als je in de zomer wat bruiner bent :).

 3. 22 mei 2016 / 10:46

  Wat leuk dat Yves Rocher dit nu ook heeft. De dekking ziet er goed uit, maar wel heel jammer dat het niet jou kleur is. Als dit de lichte kleur is, dan hebben ze voor bij waarschijnlijk ook niet de goede kleur in het assortiment.

 4. 21 mei 2016 / 09:21

  Wat jammer dat hij te donker voor je is!

 5. 21 mei 2016 / 08:34

  Op de foto zie je inderdaad wel dat hij wat naar oranje neigt, maar het is niet heel opvallend vind ik. Maar het is ook soms lastig vast te leggen op foto’s he? Misschien over een maandje maar weer uit de kast trekken 😉

 6. 20 mei 2016 / 23:23

  Jammer dat hij wat te donker is, maar de formule lijkt mij wel erg fijn!

 7. 20 mei 2016 / 19:36

  Je ziet inderdaad op je foto dat deze foundation iets te donker is voor je, maar het klinkt als een fijne foundation 🙂
  X

 8. 20 mei 2016 / 11:40

  Even los van de tegenvallende kleur : wel fijn dat ie een goede dekking heeft. Dat vind ik bij andere cushion foundations vaak erg tegenvallen namelijk.

 9. 20 mei 2016 / 10:04

  Jammer dat hij zo oranje is!

 10. 20 mei 2016 / 08:37

  Jammer dat ie zo oranje is!
  Voor de lichtste kleur zou dat eigenlijk niet moeten. Verder lijkt het me wel een mooi product!

 11. 20 mei 2016 / 08:11

  Wat jammer dat hij te donker is, er word ook niet zo vaak aan heel lichte huidjes gedacht helaas 🙁

 12. 20 mei 2016 / 07:23

  Inderdaad je ziet wel op de foto een lichtelijk oranje gloed. Ik ben niet helemaal enthousiast hierover en denk dat de manier waarom je het product kan gebruiken niet mijn ding is. Geef mij maar een flacon of een knijptube.