fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Zo haal jij de lente in huis

https://lindseybeljaars.nl/2018/02/zo-haal-jij-de-lente-in-huis/

Woooohooo!! Ik ben al helemaal in de lente-sferen en kan eerlijk gezegd niet wachten tot het zo ver is. Als er nu zo’n lekker zonnetje staat de hele dag dan denk ik: Kom maar op!! Bij een nieuw seizoen heb ik altijd enorm de drang om mijn interieur daarop aan te passen, zo ook met de lente. In dit artikel geef ik je graag een aantal leuke tips. Zo haal jij de lente in huis!!

Zo haal jij de lente in huis

Voorjaarsschoonmaak

Een wel hele bekende term, de voorjaarsschoonmaak! De drang, van voornamelijk vrouwen, om het huis helemaal spik en span te maken. Heerlijk, een schoon en fris ruikend huis! Maak niet alleen het hele huis schoon maar ruim ook lekker op. Berg alle items die een winters gevoel geven een tijdje op. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld dikke plaids, schapenvachtjes, gebreide kussens etc. Weg ermee, tijd voor luchtige stoffen!

Kleur!

Bij de lente moet ik gelijk aan kleur denken en vooral de pasteltinten en de geel-kleuren. Gooi dus lekker wat kleur in je interieur en speel met nieuwe woonaccessoires! Koop nieuwe pastelkleurige kussen hoezen, zet een kek geel vaasje neer of pas je letterbox aan met een leuke lente-tekst. Ziet er gelijk een stuk vrolijker uit toch?

Verse bloemen

Bloemen kunnen natuurlijk in de lente absoluut niet ontbreken. Nadat je de grote schoonmaak hebt gehouden en je wat kleur in je interieur hebt gebracht ga je (op je fietsje!) naar de dichtstbijzijnde bloemenwinkel en daar koop je een prachtig, groot veldboeket. Zo eentje met veel verschillende soorten bloemen en kleuren. Love it!! Let the spring begin!! 

Geurkaarsen 

Na het kopen van het veldboeket ruikt je huis misschien inmiddels heerlijk naar verse bloemen en dat is top! De geuren van kaneel, warme appeltjes, vanille, caramel en koffie moeten we namelijk in de lente lekker mijden. Koop geurkaarsen met een heerlijke, frisse, lentegeur. Ik vind zelf ‘Clean Cotton’ van Yankee Candle perfect maar ook ‘April Showers’ en ‘Spring Bloom’ zijn erg geschikt voor de lente!

Vergeet buiten niet

Heb je een leuk balkonnetje of misschien zelfs een lekkere tuin? Neem die ook gelijk mee! Het heeft dan wel niks met het interieur te maken maar hiermee wordt natuurlijk het lente-gevoel wel lekker versterkt. Ik heb een soort veranda in mijn tuin met hieronder een loungeset. Dit hebben we omgetoverd tot ‘beachhouse’ door hem te schilderen in whitewash en hier allemaal leuke beachitems in op te hangen. Ziet er super leuk uit! Verse bloemen op tafel en I’m done! 

Bekruipt het lentegevoel jou ook al? Geef er lekker aan toe!
Zo haal jij de lente in huis!

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

20 Reacties

 1. 22 februari 2018 / 21:34

  Heerlijke tips en ik kan niet wachten totdat de lente komt, genieten!!

 2. 21 februari 2018 / 13:59

  Oh lente kriebels ja, heerlijk de deuren weer open, mijn ramen lappen en in de tuin werken. Vooral verse bloemen in huis, dat geeft het weer een lente gevoel

 3. 21 februari 2018 / 11:59

  Lekker artikel.
  Ik heb al weken zin die troosteloze voor en achtertuin aan te pakken. Ik ga met dat kudefront in aantocht eerst maar eens bij de verse bloemen en geurkaarsen dit soort inspirerende blogs lezen voor een fijn gedetaileerd plannejte als het zover is. 😉

 4. 21 februari 2018 / 11:11

  Verse bloemen en geurkaarsen, daar hou ik ook echt van. En het geeft zo’n heerlijke sfeer in huis.

 5. 20 februari 2018 / 20:51

  De verse bloemen staan hier alweer te stralen, maar die voorjaarsschoonmaak stel ik nog eventje uit! 😉

 6. 20 februari 2018 / 19:52

  De winter heeft me veel te lang geduurd! Ik ben blij als het weer echt helemaal lente is!

 7. 20 februari 2018 / 19:44

  Ik ben ook gek op verse bloemen. Geurkaarsjes gebruik ik dan weer meer in de winter hoewel het eigenlijl het hele jaar door kan he

 8. 20 februari 2018 / 19:44

  Haha, ik ben ook echt klaar met de winter. Dan is z’n artikel helemaal geweldig om te lezen. Fijne tips om inderdaad de lente in huis te halen! <3

 9. 20 februari 2018 / 19:43

  Ik ben helemaal klaar voor de lente hoor! Hier staan er nu standaard bloemen in huis en natuurlijk een lekkere geurkaars.

 10. 20 februari 2018 / 18:37

  Door het wisselvallig weer, schommelt mijn stemming ook nog weleens heen en weer. Maar ik kan me he-legaal vinden in de beschreven lente kriebels! ?

 11. 20 februari 2018 / 14:53

  Aaaah ja ik heb er ook ZO’N zin in! Clean Cotton vind ik ook echt een aanrader, wat een heerlijke geur!

 12. 20 februari 2018 / 14:47

  Heerlijk! Als je nu buiten loopt ruik je het voorjaar. Nog maar een maandje en dan is het officieel weer zover 🙂

 13. 20 februari 2018 / 14:25

  Ik mag van mezelf pas lentebloemen in huis halen als het 21 maart is geweest.

 14. 20 februari 2018 / 14:19

  Dit weekend ook ons terras volledig onder handen genomen, et groene van de winter en nattigheid is weg! klaar voor een frisse start van de lente! binnen wat extra bloemetjes kan ook nooit kwaad 🙂

 15. 20 februari 2018 / 14:16

  Jaa laat de lente maar komen! Gister alles lekker schoongemaakt en verse bloemen neergezet. Kan niet wachten tot het lekker weer wordt!

 16. 20 februari 2018 / 12:32

  Van mij mag de lente zo snel mogelijk komen – frisse bloemen daar ben ik altijd voor te vinden 🙂

 17. 20 februari 2018 / 12:14

  Heerlijk laat de lente maar komen. Ik ben een gigantische opruiming aan het houden weer lekker fris en clean

 18. 20 februari 2018 / 12:13

  Ik ben een groot van de voorjaarsschoonmaak en verse bloemen in huis. Elke voorjaar!

 19. VWillemse
  20 februari 2018 / 12:07

  Pfffftttt ben ook zo klaar met die winter, ik haal ook steeds vaker van die bloesem takken in huis, heerlijk hoor als dat groen in huis