fbpx
19   51
12   40
272   802
27   67
32   78

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X

Afgelopen zondag, 25 februari 2018, was het zover. De onthulling van de nieuwe Samsung Galaxy S9 en de S9+. Er is maanden gespeculeerd en zondag werd de telefoon onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Deze nieuwe telefoon wordt ook wel de ‘iPhone X Killer’ genoemd. Ik wil graag een nieuwe telefoon en de twijfel is toegeslagen.. Samsung Galaxy S9 versus iPhone X, welke moet ik kiezen?

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X

Na 3 jaar dienst doen heeft mijn iPhone 6s het inmiddels bijna begeven. Nja, hij functioneert nog wel hoor maar hij wordt erg sloom en ik ben gewoon toe aan een nieuwe. Ieder jaar komt Samsung met een nieuwe Galaxy en Apple met een nieuwe iPhone. Als echte Apple liefhebber ben ik eerlijk gezegd toch aan het twijfelen geslagen. Kies ik weer voor een iPhone of wint de Galaxy dit keer? Tijd om de feiten naast elkaar te leggen en mijn keuze te maken.

Waar gebruik ik mijn telefoon voor?

Eigenlijk voor de standaard zaken. Bellen, sms-en (jawel, mijn vader heeft nog een telefoon uit de prehistorie) en WhatsApp. Vervolgens voornamelijk mijn mail en natuurlijk Social Media en dan vooral Instagram en Facebook. Mijn meest gebruikte App hierna is waarschijnlijk mijn WordPress App die ik dagelijks voor mijn blog gebruik. Oh en vergeet YouTube natuurlijk niet! Daarnaast gebruik ik mijn camera mega intensief voor vooral product- en outfitfoto’s voor mijn blog. Een goede camera is dan ook absoluut een must wat mij betreft.

Een kwestie van smaak?

Beide telefoons zijn natuurlijk toonaangevend op het gebied van smartphones. Het zijn absoluut de best telefoons out there en eigenlijk ben ik een soort van Porche aan het vergelijken met Jaguar. Een kwestie van smaak, misschien wel. Niet voor niets hebben we op de wereld een Samsung en een Apple ‘kamp’. Sinds zondag is de Galaxy s9 te koop bij KPN en gaat de strijd nu echt beginnen.

Ik werk al jaren met een iPhone dus is de stap om een nieuwe versie te kopen natuurlijk heel logisch. Aan iOS ben ik enorm gewend en ik loop altijd te klooien met een telefoon met een Android besturingssysteem. Aan de andere kant is dat natuurlijk puur even wennen en lost ook dat zichzelf op. Laat ik de feiten eens op een rijtje zetten.

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X

Samsung Galaxy S9

+ 12-megapixelcamera met een dubbel diafragma

+ 3 kleuren, Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple

+ Slow Motion filmen, 960 frames per seconde

+ Vinger- en irisscanner / draadloos opladen

+ Uitbreidbaar geheugen met MicroSD tot 400GB

Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X

iPhone X

+ Draadloos opladen met de AirPower

+ 2 kleuren, Space Gray & Silver

+ 3D gezichtscanner (FaceID)

+ 7-megapixel TrueDepth-camera & 12-megapixel dubbele camera

+ Apple AirPods incl. ‘zoek mijn AirPods’

When in doubt…

Als ik puur alle feiten naast elkaar zet dan kom ik tot de conclusie dat de verschillen tussen deze smartphones eigenlijk heel weinig zijn. Wat de een niet heeft, heeft de ander wel en andersom. De één een pluspuntje, de ander een minpuntje en dat wordt ergens anders in de lijst vervolgens weer gecompenseerd. Lastig! Wederom komt het dan toch neer op die kwestie van smaak. Echter worden de smartphones op dit moment steeds duurder en is het grootste verschil toch de prijs. Wil ik wel echt een iPhone kopen van inmiddels meer dan € 1000,-?

Ik ben er nog niet uit en twijfel lekker door. Wat zou jij doen? Samsung Galaxy S9 versus iPhone X, wie zou de battle winnen bij jou? De ene keer denk ik eruit te zijn en te willen kiezen voor de Samsung Galaxy S9 en de andere keer neig ik toch naar de iPhone X. Aaaaahh.. I don’t know, help me out! 

Voor welke telefoon zou jij kiezen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’

Dit artikel is een samenwerking met KPN.

Delen:

2 Reacties

  1. 28 februari 2018 / 16:24

    Hahah lastig dilemma. Ik ben niet zo’n Apple fan dus dat beinvloed mijn keuze heel erg 😉 maar ik zou voor de S9 gaan :D. Ik heb zelf de S8 en ben echt ontzettend tevreden over mijn telefoon, en de S9 is natuurlijk weer net wat beter. En de prijs vind ik ook wel echt een stuk beter (al zijn ze allebei heel duur..).
    Maar goed, als jij echt een iPhone meisje bent zal dat vast ook een goede optie zijn 🙂

  2. 28 februari 2018 / 12:46

    Altijd een moeilijke keuze, de juiste telefoon kiezen. Persoonlijk heb ik niets met Iphone dus mijn keuze zou ik snel kunnen maken. Maar nu moet ik ook zeggen dat ik totaal geen gebruikservaring heb met Iphone, dus een eerlijke mening is het ook niet 🙂 Succes met het maken van je keuze!