fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Binnenkort is het voor mij tijd om op wintersport te gaan. Oh man, wat heb ik hier zin in. Ontzettend belangrijk tijdens de wintersport is huidverzorging en ik neem dan ook ieder jaar speciale producten mee. Dat bracht me op het idee om mijn huidverzorging tijdens de wintersport eens uitgebreid te bespreken in een blogpost.

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Zonnebrand

Start je skincare met zonnebrand, ook als de zon niet schijnt! Bij wintersport denkt men aan kou en sneeuw maar gelukkig voor ons schijnt de zon vaak ook volop en geloof me, dat gaat enorm hard. Je kent vast wel iemand in je omgeving die thuis kwam met een ski-bril afdruk op het gezicht. Dit wil je voorkomen! Omdat de zonkracht erg sterk is door de bergen en sneeuw is het echt aan te raden om te starten met een goede SPF, het liefst 30 of hoger. Zo bescherm je je huid tegen de zon en tegen uitdroging. Handig is om een klein tubetje mee de piste op te nemen zodat je tijdens bijvoorbeeld de lunch nog even kunt bijsmeren.

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Goede dag- en nachtcrème

Met alleen een zonnebrand kom je er niet. Je hebt daarnaast ook nog echt een goede dag- en nachtcrème nodig om ervoor te zorgen dat je huid dag- en nacht gehydrateerd en zacht blijft. Ik heb altijd echt een hele droge, trekkerige huid tijdens mijn wintersport dus ik heb dit echt nodig!

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Lippenbalsem

Erg is echt niets zo irritant dan droge lippen en op wintersport worden dit door de kou diepe kloven en velletjes. Als dat het geval is ben je eigenlijk te laat met smeren en zal de kou enigszins zijn werk blijven doen. Begin dus op dag 1 al met smeren van lippenbalsem en je zal er absoluut profijt van hebben. Kies hierbij voor een goede, voedende en vette lippenbalsem met een beschermingsfactor.

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Hand-, voet- en bodycrème

Je handen zitten natuurlijk de hele dag in skihandschoenen en de rest van je lichaam in een dik skipak. Deze tip is dan ook geen echte must maar geloof me, je gaat blij zijn als je het bij hebt. Na een heerlijk dagje intensief (après)skiën is het zo fijn om even een momentje voor jezelf te nemen. Uitgebreid douchen en jezelf verzorgen. Even heerlijk ontspannen!

Mijn huidverzorging tijdens de wintersport

Make-Up

Eerlijk is eerlijk, make-up dragen op de piste is eigenlijk echt compleet overbodig. Een foundation heeft totaal geen effect en een blushje krijg je na één afdaling vanzelf. Ik kies daarom altijd alleen voor een wenkbrauwpoeder, een eyeliner en een mascara en I’m ready to go. Soms wil ik met apresskiën nog weleens wat meer uitpakken maar meestal vind ik het wel best en stap ik lekker met mijn skipakkie zo de bar in. Jetzt geht loss!

Dit zijn echt mijn musthaves wat betreft mijn huidverzorging tijdens de wintersport. Van alle producten is het belangrijk dat het echt een goede kwaliteit bevat. Geen producten met uitdrogende ingrediënten op de ingrediëntenlijst, maar goede, voedende en dikke crèmes en je bent helemaal ready to go!

Ben jij weleens op wintersport geweest? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen en affiliate links.

Delen:

8 Reacties

 1. 13 maart 2018 / 10:53

  Heel goed en verstandig dat je er zo goed op Let!! De zon is altijd zo sterk dat je het niet doorhebt. Maar jij hebt je goed voorbereid!

 2. 2 maart 2018 / 08:33

  Goed dat je je gezicht zo goed verzorgd. Zeker op wintersport lijkt me dat heel belangrijk.

 3. 1 maart 2018 / 13:53

  Ik ben lang geleden wel eens op wintersport geweest, maar het was niet zo mijn ding. Ik had het al op jongere leeftijd moeten leren denk ik. Daarom hebben mijn meiden zojuist weer een skicursus gedaan

 4. 1 maart 2018 / 13:40

  Ik ben zo geen type voor wintersport, maar kan mij heel goed vinden in je tips. Mijn lippenbalsem heb ik bijvoorbeeld altijd bij me. Waar ik ook heen ga.

 5. 28 februari 2018 / 14:27

  Nog nooit p wintersport geweest. Ik zoek liever de zon op. 🙂

  Maar met deze koude dagen kan ik zeker niet zonder de lippenbalsem

 6. 28 februari 2018 / 13:34

  ik merk dat ik met die kou, enorme droge wangen krijg. ’s avonds gebruik ik altijd een voedend masker en onder mijn dagcreme een vitamine serum.

 7. 28 februari 2018 / 10:56

  Ik gebruik de moisturizer van Clinique ook. Vind hem zo enorm fijn!

 8. 28 februari 2018 / 10:20

  Heel verstandig dit van je. Ik ben nu gewoon thuis en merk wat een droge huid ik heb door de kou en de warmte binnen. Ik ben nog nooit op wintersport geweest ( ongelofelijk als je na gaat dat ik een klimmer ben en dol ben op de bergen:)) Maar een goede factor is zeker heel belangrijk, want al denk je er niet aan in de sneeuw kan je zo je neus verbranden.