fbpx
117   136
51   189
45   98
13   192
66   390

5 Tips voor telefoongebruik in het buitenland

5 Tips voor telefoongebruik in het buitenland
Tegenwoordig zijn we allemaal 24/7 online. WhatsAppen, Snapchat, Instagram, Facebook, het leven zonder internet op een telefoon is eigenlijk niet meer voor te stellen. In Nederland is dat allemaal makkelijk maar in het buitenland is het toch af en toe ingewikkeld. Ik geef je 5 tips voor telefoongebruik in het buitenland!

5 Tips voor telefoongebruik in het buitenland

 1. Reis je binnen de EU? Laat je roaming aanstaan!
  Sinds 1 juni 2017 is bekend geworden dat je gewoon gebruik kunt maken van roaming binnen de EU. Oftewel, tijdens je vakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje is er niets aan de hand. Je kunt daar je telefoon gewoon net zo gebruiken als in Nederland. Ideaal toch? Mijn vriend en ik gaan ieder jaar motorrijden in Zuid-Frankrijk dus dan is dat in ieder geval ontzettend handig.
 2. Reis je buiten de EU? Koop extra MB’s voor in het buitenland.
  In de zomervakantie hebben wij nu al twee keer een verre reis gemaakt. Eerst een roadtrip door West-Amerika en dit jaar een Rondreis door Thailand.  Internet vind ik dan ook niet super belangrijk maar toch zijn we een paar keer op situaties gestuit dat het toch wel even heel handig was! Ga dus goed voorbereid op reis en koop in Nederland alvast wat extra MB’s die je kunt gebruiken in het buitenland.
 3. Geniet van je vakantie en laat Social Media even lekker voor wat het is
  Vakantie betekent voor mij rust. Reizen samen met mijn vriend en gewoon echt even weg zijn. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik tijdens mijn vakantie heel weinig behoefte heb aan Social Media. Tijdens het rondreizen ben ik altijd zo onder de indruk van het land dat ik er eigenlijk niet eens bij stilsta! Gebruik internet in het buitenland dus alleen als het echt nodig is en geniet vooral!
 4. Neem de tijd en lees een boek
  Misschien weet je dit nog niet maar ik ben echt een boekenwurm. Ik lees de laatste tijd niet ongelofelijk veel maar als ik een boek lees dan is hij meestal dezelfde dag nog uit. Op vakantie neem ik altijd de tijd om boeken te lezen en ik doe dit zelf altijd op mijn e-reader van Kobo al zou je natuurlijk ook prima boeken op je telefoon kunnen zetten. Boek uit? Dan download je weer gewoon een nieuwe! Digitaal lezen for the win!
 5. Internet dringend nodig? Houd je bundel in de gaten
  Rondreizen is zo ontzettend leuk om te doen, maar het vergt wel wat meer geregel. Het is niet zo dat je een vakantie boekt incl. vliegtuig, transfer en hotel. Tijdens het rondreizen ben je constant aan het zoeken of je wel de goede kant op gaat. Je hebt je Lonely Planet mee en kunt veel vragen aan locals maar soms is internet raadplegen voor de zekerheid toch wel heel erg fijn. Let wel heel goed op je bundel als je roamt buiten de EU! Roamen buiten je bundel kost namelijk echt veel geld. Je bundel bijna op? Koop dan direct nieuwe MB’s!

Hoe is jouw telefoongebruik in het buitenland? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

 1. 1 november 2017 / 00:57

  Goede tips geef je! Vooral gewoon genieten en social media even links laten liggen, is heel belangrijk als je op een mooie bestemming bent. Zelf bel ik nog steeds prepaid, dus ik ben altijd afhankelijk van wifi, waardoor ik op veel plaatsen in het buitenland geen internet heb. Helemaal niet erg, want dat scheelt weer heel wat tijd op mijn telefoon als ik buiten het hotel of appartement ben 😉