fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Ben ik een absurde telefoongebruiker?

Ben ik een absurde telefoongebruiker?
Deze vraag kwam, tijdens mijn rondreis door Thailand, bij mij op. Iedereen loopt met een smartphone in de hand. Letterlijk alsof de telefoon is vergroeid met de hand. De plekken met WiFi zijn ongelofelijk populair want je moet natuurlijk wel online zijn! Hoe zit dit bij mij? Ben ik een absurde telefoongebruiker?

Ben ik een absurde telefoongebruiker?

iPhone 6s

Laat ik eerst even mijn telefoon voorstellen, haha! Ik heb een grijze iPhone 6s. Deze heb ik nu anderhalf jaar en destijds heb ik deze via een vriendin op de kop weten te tikken voor een mooi prijsje. Gloednieuw en dus zonder abonnement. Wat mij betreft is dat een ideale situatie. Geen abonnement waardoor je iets meer vrijheid heb. Mijn Sim Only Abonnement van Simyo heb ik gelijk afgesloten nadat ik deze telefoon kocht. Ideaal en ik ben er erg tevreden over. Ik heb 120 belminuten en dat is voor mij meer dan voldoende. Bellen kan namelijk ook via WhatsApp en Facetime en daar maak ik dan ook zeker gebruik van. Mijn internetbundel bedraagt 3000MB en ook dat is voor mij voldoende. Er zijn echter heel veel Sim Only abonnementen op de markt. Je kunt deze het beste eerst met elkaar vergelijken met Simyo en vervolgens bepalen welk abonnement aan jouw wensen voldoet en het goedkoopst is. Als hoesje heb ik er altijd een roze ‘walletcase’ omheen zitten. Heel erg handig omdat ik hier gelijk mijn rijbewijs en pinpas in kwijt kan.

Mijn telefoongebruik

Hoe zit het dan met mijn telefoongebruik? Doe ik lekker absurd mee of ben ik tussen al het absurde nog redelijk normaal gebleven. Hmm.. moeilijk! Ik biecht bij deze op: ‘Het eerste wat ik in de ochtend doe is scrollen door mijn Social Media’. Gewoon lekker hersenloos, even lekker scrollen. De rest van de dag kijk ik zo nu en dan eens even maar ik denk persoonlijk dat dit zeker niet boven gemiddeld is. Al gebruiken wij tijdens het werk ook veel WhatsApp maar dat reken ik voor dit eventjes niet mee. s’Avonds na het eten scrol ik wederom even lekker hersenloos door mijn Social Media en kijk ik wat filmpjes op YouTube. Heerlijk momentje! Meestal doe ik dit voor het slapen gaan in bed nogmaals en dan zit de dag er wel op.

Ben ik een absurde telefoongebruiker?

Zonde van de tijd

Mijn telefoongebruik is, zoals ik het zelf inschat, gemiddeld. Absoluut niet super veel maar zeker niet super weinig. Tijdens mijn vakantie in Thailand ben ik even lekker ‘off-radar’ geweest. Natuurlijk had ik mijn telefoon bij maar die gebruikte ik als fototoestel en om zo nu en dan even een WhatsAppje te sturen naar het thuisfront. Jeetje, wat was dat heerlijk zeg. Het gaf mij zo’n goed gevoel dat ik dit wil blijven vasthouden in Nederland. Als ik buiten ben niet op mijn schermpje kijken maar gewoon lekker om mij heen kijken. Natuurlijk blijft WhatsApp ideaal qua contact met vrienden en familie maar mijn tijd op Social Media wil ik gaan minderen.. Kijken hoe dit me af gaat!

Hoe zit het met jouw telefoongebruik? Eerlijk? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen: