fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Mijn vakantiebestemming van 2017 is…

Mijn vakantiebestemming van 2017 is...

Wooohooo!! Almost time to go on vacation! In Nederland heeft de zon zich alles behalve laten zien dus het is tijd om wat extra Vitamine D op te doen om de aankomende herfst en winter weer door te komen. Mijn vakantie is inmiddels geboekt. Mijn vakantiebestemming van 2017 is…

Het is een klein beetje valsspelen want ik ben dit jaar al meerdere keren op vakantie geweest. Zo ben ik in Februari op wintersport geweest in Zell Am See en in Mei naar Zuid-Frankrijk geweest om heerlijk te genieten van het mooie weer en uiteraard voor het motorrijden. Maar hoe lekker dit ook was, een zomervakantie kon in onze ogen niet ontbreken.

Begin 2017 stond voor mijn vriend en mij vooral in het teken van klussen in ons huis waar wij begin december de sleutel van kregen. De zomervakantie leek nog ver weg en echt concrete plannen hadden we dan ook nog niet gemaakt. Simpelweg omdat de prioriteit nu eenmaal ergens anders lag. We hadden zoiets van: ‘We zien wel!’ Inmiddels zijn wij al een tijdje klaar met verbouwen, genieten we volop van ons huisje en is zelfs de vakantie al geboekt. Mijn vakantiebestemming van 2017 is…

THAILAND

Jawel! Thailand it is! Vorig jaar maakte ik samen met mijn vriend en twee goede vrienden een roadtrip door West-Amerika. Een mega vette reis die uiteraard smaakte naar meer. De liefde voor verre rondreizen was geboren! Om meer voor de ‘cultuurshock’ te gaan besloten we dat we maar eens de andere kant op moesten vliegen, oftewel richting Azië. Uiteindelijk zijn we gegaan voor Thailand waar we beginnen in Bangkok en drie weken lang heerlijk gaan rondreizen.

Ik ben natuurlijk begonnen met het doorspitten van forums, blogs en boeken. Maar, ik hoop dat ik nog wat gouden tips kan losweken onder mijn lezeressen. Dus ben (of ken) jij iemand die in Thailand is geweest en heb jij voor mij tips/mustsees/no go’s of wat dan ook. Please let me know! Dit waardeer ik echt enorm!

Uiteraard kunnen jullie, net als vorig jaar met West-Amerika, weer mega leuke verslagen (vol foto’s!!) lezen van mijn reis samen met mijn vriend door het (hopelijk) prachtige Thailand! 

Wat is jouw vakantiebestemming deze zomer? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

7 Reacties

 1. 12 augustus 2017 / 17:20

  Super leuk! Ik wil zelf ook een keer naar Thailand. Veel plezier x

 2. 11 augustus 2017 / 13:22

  Woww wat een exotische bestemming zeg! Super leuk om naar uit te kijken. Veel plezier met de voorpret! xx

 3. 11 augustus 2017 / 11:54

  Thailand?! Wow, wat gaaf! Have fun alvast <3

 4. 11 augustus 2017 / 11:32

  Wat leuk! Ik vind Azie super tof! Ben heel benieuwd naar je reis.

 5. Carla noordijk
  11 augustus 2017 / 11:09

  Als je een rondreis gaat doen door het land is dit een aanrader
  CHIANG MAI
  Wat Rong Khun: hemels witte tempel in Chiang Rai
  Wat Rong Khun – Witte tempel Chiang RaiLigging
  Chiang Rai
  Wauw! Wow! Whoeha! Vergeet alle tempels die je hiervoor hebt gezien, want Wat Rong Khun blaast je letterlijk omver. De intens witte kleur die fel afsteekt tegen de blauwe lucht. De gerimpelde weerspiegeling in het heldere water. De flikkerende mozaïekdeeltjes die je doen verblinden. De duizenden fraaie, maar ook bizarre versieringen op, rond en in de tempel. Het is de meest veelzijdige tempel die je maar zult aantreffen in heel Thailand en wij waren er…. welgeteld 30 minuutjes.

  Wat Rong Khun: witte tempel Chiang Rai

  Zo midden op de dag was het er loei- en loeidruk. Maar het was niet de mensenmassa waar wij ons over verbaasden toen we over de loopbrug naar de ingang van de Wat Rong Khun liepen. Nee, het waren bizarre en zelfs enge beelden die ons deden opschrikken. Misschien wel honderden handen rezen van de grond omhoog. Handen die wilden ontsnappen aan de hel, hoofden die naar beneden werden getrokken en schedels die gevangen waren genomen. Wezens met zwaarden wachten je op bij de ingang van de loopbrug die je doordringend aankijken en zelfs beschuldigend aanwijzen. Maar eenmaal het laatste wezen gepasseerd, wandel je over de loopbrug naar de hemel tot je de ingang van de tempel hebt bereikt.

  Wat Rong Khun – Handen…Wat Rong Khun – Witte tempelWat Rong Khun – handen bij de witte tempel
  Binnenin de Wat Rong Khun

  Binnenin de Wat Rong Khun tempel valt je mond nog verder open. Niet omdat het binnen nóg mooier is, maar omdat de muren en het plafond beschilderd zijn met Disney-figuren, ruimtewezens, Spiderman, personages van The Matrix, George Bush en de instortende torens van het World Trade Center. Dat verwacht je zachts gezegd niet. In de witte tempel mag er niet gefotografeerd worden helaas, dus je zult het moeten doen met deze beschrijvingen.

  Een rondje om de tempel leerde ons dat er nog druk aan wordt gewerkt. En niet alleen omdat het complete tempelcomplex van Wat Rong Khun nog wel 90 jaar duurt voordat het af is, maar ook omdat een recente aardbeving (mei 2014) flink wat schade heeft aangericht. Het levenswerk van de architect Chalermchai Kositpipat kwam bijna voortijdig tot een einde, maar door vele donaties, kon de bouw en het herstel verder gaan.

 6. 11 augustus 2017 / 10:54

  Wow, wat gaaaaf! Heeel veel plezier in Thailand. Wat maak je toch altijd prachtige reizen hé!

 7. 11 augustus 2017 / 06:32

  Wat gaaf. Ik ben ook net terug uit Thailand, alleen dan geen rondreis. Een paar jaar geleden zou ik daar ook naartoe gaan, maar i.v.m rellen in Thailand moest dan toen geannuleerd worden. Toen zouden we een rondreis maken die begon in Bangkok en de kus en eilandjes onder Bangkok. Daarna zouden we naar het noorden gaan voor de gouden driehoek. Lijkt me nog steeds erg mooi om ooit eens te gaan doen,