fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

L’Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker

L'Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker
Werken, werken en nog eens werken. Dat is waar mijn dag op dit moment uit bestaat. Op mijn werk zelf uiteraard en aan mijn blog. Zo nu en dan probeer ik een me-time momentje tussendoor te plannen en dat doe ik graag met een gezichtsmasker. In dit artikel review ik een masker dat ik afgelopen week voor het eerst testte. Het L’Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker.

L'Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker

L’Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker

Er is een trend gaande in beautyland, namelijk ‘Multimasking’. Een heel hip woord wat eigenlijk niets meer en niets minder wilt zeggen dan dat je verschillende maskers op verschillende delen van je gezicht aanbrengt. Heb je bijvoorbeeld een hele droge t-zone? Dan breng je daar een zeer voedend masker aan.


L’Oréal heeft een ‘Pure Clay Mask’ lijn die bestaat uit de volgende drie maskers:

 • L’Oréal Pure Clay Exfoliërend Masker met Roodalg extract
 • L’Oréal Pure Clay Detox masker met Steenkool
 • L’Oréal Pure Clay Zuiverend Masker met Eucalyptus


In het perspakket zat een super handig flyer-achtig papiertje. Hierin zaten drie ovaaltjes die je kon gebruiken om te bepalen welk masker het beste past bij welk deel van je gezicht. Deze zijn te gebruiken voor je t-zone, je wang en je kin. Ik heb dit uiteraard getest en bij mij kwamen alle drie de ovaaltjes er ongeveer hetzelfde uit te zien. Oftewel, tot de categorie ‘normale huid’. Dat betekent dus eigenlijk dat multimasking voor mij niet zo heel veel nut heeft en dat het L’Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker met steenkool het beste bij mijn huidtype past.


L’Oréal Paris over het Detox Pure Clay Gezichtsmasker
Dit masker is speciaal ontwikkeld door de L’Oréal Paris Laboratoria om de huid te laten stralen en te ontgiften. Drie pure kleien geven het masker haar speciale eigenschappen: De combinatie van deze kleien met steenkoolextract zorgt dat het masker niet uit droogt en geeft het masker haar zachte crèmetextuur. Het masker geeft snel en zichtbaar resultaat. De huid wordt direct gezuiverd en straalt. Vanaf zeven dagen ziet de huid er dan ook frisser uit, ademt en is zichtbaar verbeterd. Dit is de ingrediëntenlijst van het masker. De drie belangrijkste ingrediënten zijn uiteraard de volgende drie kleisoorten die in het masker zijn verwerkt.

– Kaolien: een pure klei sterk met silicaten voor een intense reiniging om een teveel aan talg te absorberen
– Montmorilloniet: een pure klei rijk aan mineralen om imperfecties aan te pakken
– Ghassoul: een pure klei met oligo-elementen die helpt om de huidteint te verhelderen.

Daarnaast zit in het masker rijstzetmeel, houtskoolpoeder, parfum en phenoxyethanol.

Gebruik

Eerlijk is eerlijk, een kleimasker ruikt niet altijd mega fantastisch. Daarnaast is dit masker ook nog eens gitzwart! De verpakking is verder helemaal prima, weinig poespas. Een doorzichtige pot met groene deksel en witte opdruk. Ik breng het masker in een vrij dikke laag aan op mijn gezicht. Het voelt meteen heel erg fris en het tintelt een klein beetje. Na een paar minuten (zo’n 5-7 minuten) wordt het masker hard en is het klaar om te verwijderen. Dit doe ik gewoon met lauwwarm water, dit gaat prima. Hierna voelt mijn gezicht ontzettend schoon en gereinigd aan. Een lekkere crème daarna is nog wel aan te raden.

Conclusie

Ik ben niet altijd super fan van kleimaskers maar over dit L’Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker ben ik wel echt te spreken. Mijn huid voelt totaal niet droog of geïrriteerd aan. Iets wat nog weleens voorkomt bij kleimaskers. In tegendeel zelfs, het voelt juist echt enorm gereinigd en lekker zacht en verzorgd! Ideaal ook dat je met een testje kunt kijken welk masker het beste bij je huid past!

Deze L’Oréal Paris Detox Pure Clay Gezichtsmasker bevat 50ml. kost € 9,99 en is te koop in de drogisterijen. 

Hoe ziet jouw me-time eruit? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

 

Delen:

11 Reacties

 1. Nicky
  24 augustus 2017 / 15:54

  Ik ben heel benieuwd naar je mening als dit product niet gratis tot je beschikking gesteld was. Het zijn voornamelijk de bloggers die positief zijn over dit product, de consument denkt daar heel anders over. Jammer!

  • 24 augustus 2017 / 18:36

   Hi Nicky,

   Bedankt voor je reactie. Sowieso wil ik je laten weten dat wanneer ik een product opgestuurd krijg, ik überhaupt niet verplicht ben om er iets over te schrijven, laat staan iets positiefs. Ik vind maskers iets heel persoonlijks en het ligt echt compleet aan je huid. Ik heb een hele makkelijke huid, niet te vet of te droog, nooit onzuiverheden en het reageert niet op ingrediënten zoals alcohol. Daardoor trek ik heel veel skincare producten goed maar dat kan bij iemand anders natuurlijk totaal niet het geval zijn. In bijna al mijn reviews probeer ik dit dan ook zo goed mogelijk te laten weten.. Jammer dat het masker jouw niet bevalt, ik vind hem zelf wel heel erg fijn. Misschien past het niet helemaal bij jouw huidtype? In ieder geval bedankt voor het lezen van mijn artikel. Groetjes Lindsey

 2. 5 augustus 2017 / 14:15

  Wat handig dat je dat op die manier kan testen. Hij lijkt mij erg fijn dit masker, maar ik heb eerst nog veel te veel masker liggen om te gebruiken. Daarna deze variant maar eens proberen.

 3. 5 augustus 2017 / 00:27

  Ik heb deze zelf ook! Ik vind hem ook erg fijn!

 4. 4 augustus 2017 / 19:03

  Ik ben heel benieuwd naar deze maskers, ik zie ze overal voorbij komen.

 5. 4 augustus 2017 / 15:19

  Klinkt goed! Op dit moment heb ik het groene klei masker van de Tuinen in huis. Moet ik eigenlijk weer eens gaan gebruiken!

 6. 4 augustus 2017 / 10:02

  Ik durf geen maskers meer te gebruiken. Welke variant ik ook gebruik (huidtype), ik krijg altijd een rode en branderige huid.

 7. 4 augustus 2017 / 09:00

  Ik vind deze zelf erg fijn!

 8. 4 augustus 2017 / 08:24

  Zelf gebruik ik het liefst kleimaskers. Fijne review!

 9. 4 augustus 2017 / 06:39

  Fijn zo’n testje. Klinkt als een prima kleimasker.