fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream
Wanneer gebruik ik foundation? Nou eigenlijk voornamelijk in de winter of als ik een full on make-up look wil maken. Ik draag foundation absoluut niet dagelijks en zeker in de zomer heb ik er eigenlijk echt een hekel aan. Juist dan is een BB Cream een uitkomst. Met de warme dagen op komst review ik, heel toepasselijk, vandaag de Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream.

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Het merk Oliveway ontdekte ik in een beautypakket. Ik heb nog nooit eerder een review geschreven over een product van dit merk dus vandaar dat ik je graag eerst wat achtergrondinformatie geef. Oliveway is van oorsprong een Grieks merk dat natuurlijke cosmetica aanbiedt. Hun inspiratie en volgens hun ‘het kostbaarste geschenk van de natuur’ is de olijfboom. Oliveway is veel met maatschappelijk verantwoord ondernemen en denkt hierbij aan milieu, maatschappij, cultuur, de markt en de werkomgeving. Zij bieden effectieve, innovatieve, hoogwaardige, natuurlijke beauty- en welnesssproducten.

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Een BB Cream kan worden omschreven als een dagcrème met een lichte dekking. Bij deze BB Cream van Oliveway is dat niet anders. Het product zit in een mooie kartonnen verpakking die al gelijk ‘ecologisch’ aanvoelt. De vormgeving is met bruintinten en wit en de tekst is in het zwart. De BB Face Cream zit in een glazen pot met een witte dop. Op zich een fijne vormgeving, niets op aan te merken. Al vind ik het uit hygiënisch oogpunt wel een beetje jammer dat de BB Face Cream in een pot zit. Dit had van mij wel een tube of een pompflacon mogen zijn.

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Oliveway over de Moisturizing & Protective BB Face Cream 
Biedt lichte dekking van de huid, corrigeert onvolkomenheden, verbetert de contouren van het gezicht en geeft een gezond uitziende huid. 

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Ingrediënten

Deze BB Face Cream beschikt over een zeer fijne ingrediëntenlijst. Zo vinden we maka extract, dat rijk is aan eiwitten, aminozuren, mineralen en vitaminen verbetert de vitaliteit en het vermogen van fibroblasten van de huid. Het verbetert en draagt bij aan de vorming van collageen en elastine wat zorgt voor een soepele gladde huid. Verder vinden we lotus extract en koolzaadolie. Het lotus extract laat de huid stralen en verhelpt irritaties. Koolzaadolie verbetert de hydratie van de huid verbetert en laat de huid stralen.

GEEN: Minerale olie, petrolatum/paraffine, parabenen, siliconen, propyleen glycol, Ethanol, amines, SLES, ALES, synthetische kleurstoffen, ftalaten, alcohol, retinol, dierlijke bijproducten, dierproeven, tarwe/noten (toegevoegd of sporen)..

Naast deze fijne ingrediëntenlijst is de BB Face Cream natuurlijk geparfumeerd, ph-neutraal en geschikt voor veganisten.

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face CreamSwatch

Alhoewel ik deze BB Face Cream prima kan aanbrengen zoals een dagcrème kies ik er toch voor om mijn foundationkwast te gebruiken. Gewoon omdat ik wil gaan voor het meest egale resultaat en het met een kwast beter kan blenden met de huid.
Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Op de foto links draag ik geen BB Face Cream, deze breng ik juist aan met mijn stippling brush op de middelste foto. De foto rechts is de foto met het resultaat nadat ik de Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream heb aangebracht.

Oliveway Moisturizing & Protective BB Face CreamOliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream

Conclusie

Wat leuk om weer eens een BB Cream te testen in plaats van een foundation. Zeker met de warme dagen op komst is dit voor mij heel erg fijn. Het eerste wat me vooral aansprak aan deze BB Face Cream is het ‘vegan’ aspect en het feit dat deze BB Face Cream dus alleen maar uit natuurlijke ingrediënten bestaat. De dekking is inderdaad medium te noemen maar voor mij dit dit meer dan genoeg. Ik heb verder geen oneffenheden of roodheden in mijn gezicht die gecamoufleerd moeten worden dus ik heb daarom ook geen maximale dekking nodig. Het grootste nadeel vind ik alsnog dat het product in een pot zit. Dit had ik gewoon een stuk liever gezien in een pompflacon of een tube.

Deze Oliveway Moisturizing & Protective BB Face Cream bevat 60ml., kost € 26,10 en is te koop in de webshop van Oliveway.

Wat is op dit moment jouw ‘everyday’ foundation/BB Cream? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

5 Reacties

 1. 26 mei 2017 / 19:10

  Het klinkt best wel goed

 2. 26 mei 2017 / 11:50

  Het klinkt als een goed product, maar ik vrees dat hij voor mij al te donker zal zijn…

 3. 26 mei 2017 / 08:32

  Vind medium dekking nog best wat voor een BB cream! De pot is inderdaad minder handig, maar verder ziet het er goed uit 😀

 4. 26 mei 2017 / 07:45

  Oooh deze lijkt me heel fijn! Ik zou hem wel eens willen testen.

 5. 26 mei 2017 / 06:08

  Ik vind BB en CC creams in deze tijd van het jaar heel erg fijn. Klinkt als een prima product, ik ben alleen ook niet gek op potjes.. maar goed. Met een spateltje is dat probleem ook weer verholpen :-).