fbpx
5   132
63   374
32   178
76   132
68   113

Bourjois Palette Les Nudes

Bourjois Palette Les Nudes

Bonjour! De naam geeft het al een beetje aan, een product met een zeer Frans tintje. Ik review vandaag het Bourjois Palette Les Nudes. Oftewel, een nude palette van Bourjois. Na alle nudepalettes die alle merken hebben uitgebracht laat ik je in dit artikel weten of dit Bourjois Palette Les Nudes de moeite waard is om aan je stash toe te voegen of niet.

Bourjois Palette Les Nudes

Bourjois Palette Les Nudes

Bourjois ‘Paris’, een bedrijf dat werd opgericht in 1863 in de theaterwijk van Parijs. Het is een merk die de Paris Chique look voor iedereen toegankelijk wilt maken. Zij noemen hun producten ‘slimme en vrouwelijke producten die schoonheid vereenvoudigen, blijven uitvinden, creëren en ontwerpen.

Bourjois Palette Les Nudes
Bourjois Palette Les Nudes
Het Bourjois Palette Les Nude geeft je echt dat Franse/Parijse gevoel. De vormgeving is voornamelijk wit met lila paars. Er staat een Parisienne op de voorkant, met een mooi blousje en een knotje op haar hoofd. De productnaam staat op de voorkant en verder helemaal niets. Op de achterkant van het palette vind je een sticker met daarop extra productinformatie en de kleuren die in het palette zijn te vinden. Prima vormgeving, niets mis mee! Oh en de deksel en daarmee dus het spiegeltje is ‘panoramisch’, wat betekent dat je hem kunt draaien!

Bourjois Palette Les Nudes

Bourjois over de vormgeving van het Palette Les Nudes
Met haar unieke talent en artistieke gevoel interpreteerde illustrator Bernadette Pascua de Parijse vrouw speciaal voor Bourjois. De prachtig geïllustreerde aquarel die afgebeeld staat op de voorkant van het palette belichaamt de minimalistisch chic en de verfijnde Parijse stijl.

In het palette zitten in totaal acht oogschaduws. Deze hebben verder (helaas) geen namen, maar zijn genummerd van 1 t/m 8. Hieronder probeer ik de kleuren wat toe te lichten, in het palette te zien van links naar rechts.

 1. Parelmoer/beige kleur met shimmers
 2. Metallic ijsblauw/zilver met shimmers
 3. Een lila/lavendel kleur, metallic met shimmers
 4. Warm paars/parelmoer met shimmers
 5. Een prachtige koperkleur met shimmers
 6. Taupe/zilverachtige kleur met shimmers
 7. Medium/Donkerbruin met shimmers
 8. Donkerbruin/zwart Matte kleur

Bourjois over het Palette Les Nudes
De crème-poeder formule die mooi met de huid versmelt en tot wel twaalf uur lang blijft zitten, is door meerdere laagjes in intensiteit op te bouwen voor een verfijnd of een gedurfd resultaat.

Bourjois Palette Les Nudes

Swatches

Wederom heb ik zowel het palette als de swatches met en zonder flitser gefotografeerd. Links de foto’s zonder flits en rechts de foto’s met flits. Wauw! Wat werd ik aangenaam verrast door de swatches zeg! De oogschaduws zijn echt zijdezacht en geven met het kleinste veegje al enorm veel pigment. Een fantastisch resultaat!

Bourjois Palette Les Nudes
Hier heb ik een look gemaakt met het palette. Ik heb hiervoor kleur 1 gebruikt in mijn binnenste ooghoek en de rest van de look heb ik gemaakt met de kleuren 5, 6, 7, en 8. Helaas geeft het palette wel echt enorm veel fall out. Dit is heel goed te zien op de middelste foto.

Bourjois Palette Les Nudes

Bourjois Palette Les Nudes

Conclusie

De vormgeving van dit palette spreekt me aan en de swatches verraste me enorm. De oogschaduws zijn enorm gepigmenteerd en zijdezacht waardoor ik echt dacht: ‘Wauw! Eindelijk een drogisterijmerk met fantastische oogschaduws!’ Helaas zijn de oogschaduws wel wat poederig waardoor ze gewoon echt veel fall out veroorzaken. Dit is uiteraard een minpunt maar naar mijn mening geen mega grote. De volgende keer als ik dit palette wil gebruiken zorg ik ervoor dat ik eerst mijn ooglook maak en vervolgens de basis opdoe. Probleem opgelost toch? Ik vind het in ieder geval verder echt een prachtig palette met super gepigmenteerd oogschaduws!

Het Bourjois Palette Les Nudes kost € 15,99 en is te koop in de drogisterijen. 

Wat is jouw fijnste nudepalette? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

9 Reacties

 1. 19 mei 2017 / 23:09

  De kleuren zien er heel mooi uit

 2. 19 mei 2017 / 20:25

  Oh wauw. Ik had eigenlijk een beetje verwacht dat het een domper zou zijn maar wat een mooi palette zeg! De swatches zien er echt geweldig uit.

 3. 19 mei 2017 / 16:46

  Mooi neutraal palette!

 4. 19 mei 2017 / 16:30

  Alleen al voor het doosje zou ik hem kunnen kopen. Beetje jammer van de fall-out.

 5. 19 mei 2017 / 14:04

  Leuk doosje en mooie kleuren! Jammer ban de fall out alleen!

 6. 19 mei 2017 / 11:33

  Superleuke vormgeving van het palette, en de swatches zijn ook niet verkeerd. Wel jammer van de fallout!

 7. Varenka
  19 mei 2017 / 09:58

  Wat een fijne review
  Ziet er prachtig uit dit palettje, ik hou van de vormgeving en kleur combinatie
  Jammer dat het ietwat poederig is, maar ik vind deze er zo leuk uitzien

 8. 19 mei 2017 / 08:23

  Wat een leuk en schattig doosje! Resultaat mag er ook zijn.

 9. 19 mei 2017 / 06:25

  Wat een pigment, dit heeft mij wel verbaasd. Fall out vind ik dan wel weer heel erg irritant en dat zou voor mij dan ook een reden zijn om dit palette niet aan te schaffen.