fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

5 tips om fit de zomer in te gaan

5 tips om fit de zomer in te gaan
Na al het lekkers met sinterklaas, de diners tijdens kerst en alcohol en oliebollen met Oud&Nieuw is nu een hele andere tijd van het jaar aangebroken. We gaan richting de lente en dus gaan we de dikke truien weer vervangen voor shirtjes en in de zomer trekken we weer massaal een bikini of badpak aan. Precies het moment waarop de meeste vrouwen weer gaan letten op het eten en starten met sporten. We willen namelijk allemaal in shape naar het strand/zwembad kunnen. Vandaag geef ik je 5 tips om fit de zomer in te gaan. Lees je mee?

5 tips om fit de zomer in te gaan

5 tips om de zomer in te gaan

 1. Meer bewegen
  • Eerlijk is eerlijk, in de winter kruip ik het liefst thuis onder een kleedje onder het genot van een kopje thee en een film. Ik heb dan echt alles behalve zin om bijvoorbeeld buiten te gaan wandelen. Zodra de lente is begonnen en het is weer wat langer licht heb ik hier een stuk meer zin in. Ik merk dan aan mijzelf dat ik het lekker vind om meer te bewegen en weer sneller eens te voet of met de fiets ga. De beste eerste tip dus: meer bewegen! Zelf ben ik van plan om weer fanatiek te starten met bootcampen. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en dat is mij heel goed bevallen. Vanwege de drukke periode nu staat het op een laag pitje maar ik ga het zeker weer oppakken!
 2. Kies de juiste sportkleding
  • Ga je tip 1 opvolgen? Zorg dan voor de juiste sportkleding. Zorg voor sportkleding die transpireren niet verhindert en die losjes en soepel zit. Daarnaast is het wel zo prettig als het gemaakt is van een luchtig stofje zoals bijvoorbeeld katoen. Zorg voor kleding waarin je je goed kunt bewegen maar waar je je ook zelfverzekerd in voelt. Je wilt je tijdens het sporten toch niet meer druk maken of dat alles wel goed zit?
 3. Drink voldoende
  • Hiermee bedoel ik natuurlijk water! Ik ben sowieso al iemand die ontzettend veel drinkt. Vroeger dronk ik veel te weinig en dat is iets waar ik de laatste tijd echt op let. In de winter drink ik wel veel meer thee en ik weet van mijzelf dat zodra het weer beter wordt ik de twee weer verruil voor water. Let op dat je echt 2 liter water per dag drinkt. Dat lijkt heel veel maar eigenlijk valt het wel mee. Het zijn echter maar ‘slechts’ 4 flesjes SPA. Ik drink er één in de ochtend, twee gedurende de middag en het avondeten en één s’avonds. Dit is een soort ritme en dat werkt voor mij erg goed. Probeer het eens!
 4. Varieer met je eten
  • Sowieso is het een goed idee om je maaltijden te plannen. Als je er van te voren over na hebt gedachte voorkom je dat je er gedurende de dag veel aan denkt. Waarom dat is? Simpelweg omdat je er al over na hebt gedacht! Daarnaast zul je sneller van je maaltijden afwijken als je ze hebt ingepland. Daarnaast is het ook gezond om veel te variëren. Wie wilt er tenslotte iedere dag hetzelfde proberen? Experimenteer er lekker op los in de keuken met nieuwe ingrediënten en nieuwe combinaties!
 5. Zoek een maatje
  • Alleen de uitdaging aangaan is een stuk moeilijker dan samen. Er is vast iemand in je nabije omgeving die hierin je maatje wilt worden. Bespreek samen wat je precies gaat doen en stel een doel. Mocht je dan op het punt staan om op te geven dan is er altijd iemand die je stimuleert om door te gaan. Samen sta je sterker dan alleen!

Dit zijn mijn 5 tips om fit de zomer in te gaan! Kan jij nog wel wat nieuwe sportoutfits gebruiken? Kijk dan op de website van Esprit!  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

€€€

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Delen:

4 Reacties

 1. 23 februari 2017 / 18:44

  Ik eet de laatste tijd echt gezond en ik beweeg zeker ook meer!

 2. 23 februari 2017 / 13:08

  Leuke tips Lindsey! Ik ben zelf wel al even bezig met het fit worden voor de zomer 🙂

 3. 23 februari 2017 / 11:03

  Dat zijn allemaal hele goeie tips en eigenlijk volg ik de meeste al. Ik sport veeel fijner met een sportmaatje. Alleen het water drinken kan ik nog wel verbeteren.

 4. 23 februari 2017 / 10:43

  Goede tips. 🙂 Wat water drinken betreft: ik zet ’s ochtends op kantoor altijd een 1,5-literfles op m’n bureau en mag van mezelf niet naar huis voordat ze leeg is. Zo heb ik in ieder geval anderhalve liter binnen, al drink ik ’s avonds en in het weekend meestal ook gewoon water of thee (en alcohol O:-) ).