fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Johnny Doodle Chocoladerepen

Johnny Doodle Chocoladerepen

Chocolade, ik ben er dol op. Een tijd lang was ik echt verslaafd aan de repen van Tony Chocolonely. Maar, ik dacht, laat ik eens wat nieuws proberen. Het was tijd voor de Johnny Doodle Chocoladerepen. Ik heb ze de afgelopen tijd allemaal geproefd en vandaag laat ik je mijn mening en favorieten weten!

Johnny Doodle Chocoladerepen

Johnny Doodle Chocoladerepen

Je denkt vast: ‘Lindsey, waarom schrijf je in hemelsnaam een artikel over chocoladerepen?’ Tsja, eerlijk gezegd heb ik geen idee. Ik plaatste van iedere reep een foto op instagram en daar kreeg ik echt super leuke reacties op. Bij de laatste reep die ik probeerde plaatste ik de vraag: ‘Zouden jullie het leuk vinden als ik mijn ervaringen deel in een artikel?’ Het antwoord was ‘Ja’ en dat is de reden dat ik dit artikel heb geschreven.

Johnny Doodle Chocoladerepen

Milk Chocolate – Fudge & Brownie

Johnny Doodle Milk Fudge & Brownie is romige melkchocolade met heerlijke fudge/karamel en brownie chunks. Een perfecte combinatie qua smaak en textuur.

Johnny Doodle Chocoladerepen

White Chocolate – Strawberry & Meringue

Johnny Doodle White Strawberry Merengue is romige witte chocolade met heerlijke stukjes geconfijte aardbei en kleine eiwitschuimpjes. Voor de liefhebber van crunchy en zoet.

Johnny Doodle Chocoladerepen

Dark Chocolate – Nougat & Cardamom

Johnny Doodle Dark Nougat Cardamom is pure chocolade met 52% cacao,  stukjes noga en een vleugje Kardamom. Lekker kruidig en heel bijzonder van smaak.

Johnny Doodle Chocoladerepen

White Chocolate – Speculoos

Johnny Doodle White Speculoos is romige witte chocolade met stukjes speculoos. Lekker crunchy en een verrassend goede smaakcombinatie van kruidige speculoos en romig-zoete, witte chocolade.

Johnny Doodle Chocoladerepen

Milk Chocolate – Amaretti

Johnny Doodle Milk Amaretti is romige melkchocolade met echte amandelbitterkoekjes. De amaretti koekjes zorgen voor een heerlijke amandelsmaak en perfecte bite.

Johnny Doodle Chocoladerepen

Dark Chocolate – Salty Fudge

Johnny Doodle Dark Salty Fudge is pure chocolade met 52% cacao en kleine salty fudge chunks. Een verrassend goede combinatie.

De repen die ik heb geproefd zijn echt de ‘bijzondere’ Johnny Doodle Chocoladerepen. Daarnaast hebben zij nog twee andere repen, namelijk de 72% dark en milk chocolate. Dit zijn dus ‘normale’ chocoladerepen zonder dat daar andere smaken bij zijn gecombineerd.

Mijn absolute favorieten zijn White Chocolate Speculoos, Dark Chocolate Salty Fudge en Milk Chocolate Fudge & Brownie. Echt.. ik kan uit deze drie wel heel erg moeilijk kiezen. Wat een heerlijke repen. Op nummer 4 eindigt vor mij de Milk Chocolate Amaretti, op nummer 5 de White Chocolate Strawberry & Meringue en de minst lekkere reep vind ik de Dark Chocolate Nougat & Cardamom. Dat is helaas gewoon echt niet helemaal mijn ding!

 • De Johnny Doodle Chocoladerepen bevatten 180gram en kosten € 2,69 bij o.a. Albert Heijn
  • Per Johnny Doodle reep gaat 10 cent direct terug naar de cacaoboeren in Ghana in de vorm van sociale  projecten zoals scholen en medische hulp. Daar zorgen we persoonlijk voor. Het bewijs daarvan is zichtbaar aan de binnenkant van de wikkels.

Heb jij weleens een chocoladereep geprobeerd van Johnny Doodle? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

10 Reacties

 1. 28 september 2016 / 16:09

  *Nomnomnom*. De variant Fudge & Brownie heb ik toevallig vorige week opgesmikkeld. Ik was tot die tijd ook alleen nog maar bekend met de chocoladerepen van Tony Chocolonely. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar de variant Speculoos. Die lijkt me heerlijk 🙂 Binnenkort maar weer eens het chocoladeschap van de AH induiken, haha! Tof dat er geld naar de cacaoboeren gaat. Dat verdienen ze!

 2. 28 september 2016 / 10:21

  Ik ben dol op Johnny Doodle Chocolade. In het kader van: te veel gegeten in de zomer, nu wat minder, koop ik ze eventjes niet. 🙁

 3. 27 september 2016 / 22:41

  Oh men, dit had ik niet moeten zien! Nu ga ik morgen met boodschappen meteen eentje halen. Dit moet ik ook een keer proeven!!

 4. 27 september 2016 / 14:59

  Haha, wat een leuk artikel! De witte met aardbei en merengue heb ik al eens geproefd, vind de combinatie met het schuim heerlijk, maar de aardbei eet ik liever los, haha! Ben benieuwd naar de andere smaken 🙂

 5. 27 september 2016 / 13:46

  De brownie fudge vond ik wat tegen vallen maar de speculoos reep vind ik ontzettend lekker en is hier thuis favoriet.

 6. 27 september 2016 / 10:39

  Leuk artikel! Ik heb nooit eerder iets van deze merk gehoord… Ik wil echt graag de Dark Chocolate Salty Fudge en de Milk Chocolate Fudge & Brownie proberen 😀

 7. 27 september 2016 / 09:15

  Waarom ken ik deze repen nog niet? Ze klinken echt heerlijk en ben vooral heel erg benieuwd naar de 1e reep!

 8. 27 september 2016 / 09:13

  Een tip voor mezelf de volgende keer, lees geen artikelen die over chocola gaan zo vroeg want nu weet ik zeker dat ik de hele dag zin heb in chocola!

 9. 27 september 2016 / 09:01

  Ik krijg hier gelijk honger van! Leuk dat je ook eens over wat anders schrijft, haha!

 10. 27 september 2016 / 07:04

  Leuk om te lezen! Ik had laatst ook wat chocolade gekocht om te reviewen maar twijfelde toch een beetje. Nu ik dit bij jou zie kan het prima!