fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Fotoverslag: Stuntvliegen in Lelystad

Stuntvliegen in Lelystad

Gisteren was het zover, tijd voor het Stuntvliegen in Lelystad. Dit deed ik mijn vriend in April cadeau voor zijn verjaardag. Niet zomaar een vlucht, maar een stuntvlucht. Natuurlijk moest de datum nog worden geprikt en dat werd dinsdag 23 augustus. Hoe het was? Dat lees je in dit artikel!

Stuntvliegen in Lelystad

Dinsdag vertrokken we al vroeg richting Lelystad. Dit is vanaf ons zeker anderhalf uur rijden dus niet echt om de hoek. De briefing zou om half 12 starten en we wilden absoluut niet te laat komen of moeten stressen. We vertrokken dus vroeg op ons gemakje richting Lelystad Airport.

Gelukkig waren we ruim op tijd en konden we bij restaurant ‘Flantuas’ nog even lekker wat drinken. Hier vlogen de vliegtuigen en de helikopters al letterlijk om je oren. Super leuk om daar op het terras heerlijk te kijken. Toen begon de spanning toch een beetje te stijgen. Een stuntvlucht, dat is natuurlijk niet niks. Mijn vriend had al weleens eerder gevlogen dus een vliegtuig was niet helemaal nieuw voor hem. De loopings en rolls daarentegen wel, haha!

Om half 12 werden we opgehaald en kon de briefing beginnen. Hier werd het een en ander uitgelegd over de stunten die het vliegtuig zou gaan uitvoeren, over luchtziekte etc. etc. Na de briefing was het toch echt tijd om in de ‘Pitts Special’ te klimmen. Het Stuntvliegen in Lelystad kon beginnen!

Tsja,. en toen kon ik niets anders dan zwaaien en mijn vriend héél veel plezier wensen. Daar ging hij dan!! Ik rende terug naar het terras waarvandaan ik het vliegtuig goed kon zien. Ik kon ze zien opstijgen en ook alle stunten waren super goed te zien. Loopings, Rolls, hammerheads, de Avalanche.. Alles heeft de revue gepasseerd. Su-per Gaaf!! Eenmaal terug op de grond had mijn vriend een smile van oor tot oor. Toen wist ik eigenlijk al genoeg. Hij vond het echt fantastisch!!

Bataviastad

Na de stuntvlucht besloten we naar Bataviastad te gaan. We waren hier beide nog nooit geweest en nu we toch in Lelystad waren was dat toch wel even leuk om de rest van de dag mee te vullen. Eenmaal in Bataviastad zijn we eigenlijk eerst op zoek gegaan naar een lunchtent want we hadden gigantische honger!!

We genoten van een heerlijke lunch bij mockamore. Mijn vriend nam ‘gerookte zalm op landbrood’ en ik koos voor een ‘Kip/Avocado Bagel’. Beide broodjes waren echt heerlijk en we besloten toch nog te gaan voor een ’toetje’. Ik nam een ‘White Memories’ koffie met o.a. caramel en nougat met een cheesecake. Mijn vriend koos voor een Frappucino met een gevulde koek. Ook dit was natuurlijk smullen!

In Bataviastad zelf hebben we heerlijk rondgelopen. We waren niet echt specifiek opzoek naar iets maar slaagde uiteindelijk allebei bij de Superdry Store. (Verrassend.. hier slagen wij namelijk echt al-tijd!) Ik kocht een wit topje en mijn vriend kocht een blouse en een shirtje.

Zwemmen met Djecks

s’Avonds waren we nog best laat thuis. Het stond muurvast bij Gorinchem dus we besloten lekker binnendoor te rijden. Op het gemakje, we hadden tenslotte toch tijd zat. Eenmaal thuis aten we wat en gingen we samen met Djecks heerlijk wandelen en zwemmen. Wij aan het genieten en Djecks aan het genieten. Het was echt een fantastische dag!

Zou jij het ‘stuntvliegen in Lelystad’ aandurven? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

10 Reacties

 1. 24 augustus 2016 / 21:36

  Oh dat zou ik nooit durven! Vet gaag cadeau! Batavia stad ben ik voor het laatst geweest toen ik zwanger was van de oudste….12 jaar geleden!

 2. 24 augustus 2016 / 20:10

  Wat een leuk cadeau heb je je vriend gegeven zeg! Heel origineel! Ziet er gewoon en super leuke dag uit.

 3. 24 augustus 2016 / 10:07

  Wat een heerlijke dag! Dat vliegen klinkt heel gaaf maar ik ben er een te groot watje voor 😛 Batavia Stad is ook leuk! En nog s’avonds lekker naar buiten, heel geslaagde dag 😀

 4. 24 augustus 2016 / 10:04

  Wow, dat is nog eens een bijzondere ervaring. Weet niet of ik het zelf zou durven… Stoer van je!

 5. 24 augustus 2016 / 09:47

  Wat onwijs lief en origineel dat je dit cadeau deed aan je vriend! Zo te zien hebben jullie een geweldige dag gehad!

 6. 24 augustus 2016 / 09:46

  Wij hebben ooit een keer een rondvlucht gedaan bij Eelde, maar stuntvliegen leek mij daarna altijd zo leuk!

 7. 24 augustus 2016 / 09:27

  Wat gaaf! Wist helemaal niet dat dit kon in Lelystad. Ik woon hier, hihi 🙂

 8. 24 augustus 2016 / 07:19

  Zo ik kende dit niet maar het lijkt me best gaaf om te zien! Niet om te doen, haha..