fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Beyoncé The Formation World Tour

Beyoncé The Formation World Tour

In april was ik jarig en als verjaardagscadeau kreeg ik van mijn vriendin Simone een kaartje van de Beyoncé The Formation World Tour. Wow, deze zag ik natuurlijk even niet aankomen en ik was me-ga blij met dit cadeau! Afgelopen zaterdag was het zover, Beyoncé The Formation World Tour. Benieuwd hoe ik het heb ervaren? Lees dan zeker verder.

Beyoncé The Formation World Tour

Laat ik even voorop stellen dat ik geen hele grote fan ben. Ik vind Beyoncé super tof hoor, maar ik ben niet de schreeuwende fan die helemaal uit haar dak gaat bij het zien van Beyoncé. Ik ken veel van haar nummers maar dat zijn toch vooral de wat oudere nummers. Van haar nieuwe album kende ik er maar weinig.

Voorpret

Simone kwam rond een uur of 12 richting mijn huis. Hier hebben we lekker, zoals vrouwen dat doen, getut, gekletst, thee gedronken en ons opgemaakt. Dit doen we het liefst bij mij thuis want Simone zegt altijd: ‘Als ik bij jou kom is het net alsof ik me mag opmaken in de Douglas!’ Whaha!

Tegen half 4/4 uur reden we richting Amsterdam. Dit is vanaf mijn huis precies een uurtje rijden. Parkeren deden wij bij de ArenA zelf en vervolgens liepen we richting het plein bij de ArenA. Hier stond het dus al bom vol met mensen. Ze stonden allemaal in een mega lange rij en wij dachten echt: ‘Wat is dit!!’ Tsja, in de rij staan, daar zijn wij gewoon niet zo van. Gelukkig bleek die rij voor de Golden Circle te zijn. Bij het station zijn we even lekker op ons gemakje een cappuccino gaan drinken bij Starbucks en daarna zijn we op het terras gaan zitten bij Hoekenrode. Dit is een restaurantje met een heel leuk ‘uitzicht’ over het plein. Hier bestelde we een heerlijk rosétje en een hamburger. Ik denk dat we hier wel zeker 2 uur hebben gezeten. Heerlijk genieten en mensen kijken, love it! Rond half 8/8 uur besloten we richting de ArenA te lopen. Gelukkig stond er geen rij en konden we in één keer doorlopen.

Beyoncé The Formation World Tour

Eenmaal in de ArenA zelf was het toch even zoeken naar een plekje. Simone en ik zijn allebei lang en met staanplaatsen is dat toch altijd eventjes irritant, haha! Gelukkig vonden we uiteindelijk echt een hele goede plek waar we ook nog genoeg ruimte hadden om te bewegen. Ik vind het namelijk echt helemaal niks als er constant mensen tegen mijn lijf aan staan gedrukt. Beyoncé liet even op zich wachten. Om 20:30uur zou ze beginnen en ik denk dat ze rond 20:50uur opkwam. Haar danseressen waren gekleed in het zwart en droegen een hele grote hoed. Beyoncé zelf kwam in een zelfde soort outfit, met wat extra bling, vanuit het podium omhoog. Haar eerste nummer is ‘Formation’ en ze zweept het publiek op met de zin ‘I Slay!’. Een toffe intro als je het mij vraagt en de stemming zat er gelijk goed in.

Visueel is de show een spektakel, al had het grote LED-scherm toch wat technische storingen. Het viel op maar was naar mijn mening niet super storend. Tijdens de show wordt er constant gedanst en dat vond ik echt prachtig om te zien. Daarnaast wisselen Queen B en haar danseressen constant van outfit. Ieder concert heeft Beyoncé een andere haarstijl. De ene keer heeft ze een vlecht en de andere keer een staart. In Amsterdam droeg ze haar haar los, vol volume en krullen. In combinatie met de windmachines was dit prachtig!

Dansbare nummers worden afgewisseld met ballads. Persoonlijk was ‘Love On Top’ mijn favoriet van de a capella nummers. Hier kreeg ze echt de hele ArenA aan het zingen en dat vond ik echt een mooi moment. Bij de eindshow werd het B-Podium (waar wij echt recht voor stonden) gevuld met een laag water. Dit vond ik echt spectaculair en prachtig om te zien. Vooral ‘Survivor’ vond ik hier heel erg krachtig. Haar laatste nummer is ‘Halo’ die ze opdraagt aan de slachtoffers van de recente drama’s in de wereld zoals Nice en Turkije.

Conclusie

Wat ben ik blij om bij de Beyoncé The Formation World Tour aanwezig te zijn geweest. Wat een respect voor die vrouw zeg. De hele avond danst ze alsof haar leven er vanaf hangt, ze mist geen één danspasje en weet ook nog al haar noten zuiver te zingen. Ik heb echt een aantal keer met open mond staan kijken. Hoe doet die vrouw dat toch? Ik vond de show echt fantastisch en ben stiekem nog steeds aan het nagenieten. Queen B, You Slay! 

Ben jij bij de Beyoncé The Formation World Tour aanwezig geweest? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

12 Reacties

 1. 19 juli 2016 / 23:31

  Zoo gaaf! Wie wilt hier nou niet naar toe?! Wat heb je trouwens een super lieve vriendin, een geweldig cadeau om te krijgen.

 2. 19 juli 2016 / 23:03

  Mijn schoonzusje is geweest en vond het ook super gaaf. Ik hou meer van ander soort muziek, maar zoiets meemaken is natuurlijk altijd gaaf.

 3. 19 juli 2016 / 21:06

  Wat een leuk verslag, zo leuk dat je naar een optreden bent geweest van Beyoncé 🙂
  Ik ben ook geen grote fan maar zou haar toch ook wel eens willen zien in het echt!
  X

 4. 19 juli 2016 / 20:30

  Wat leuk om te lezen dit!!! Je had goede plekken zeg, wow! Fijn dat je genoten hebt. Ik ben dus wel een heel grote fan, maar ik had A) naast het net gevist bij het kopen van de kaartjes (ik had alleen per ongeluk een rolstoelkaartje aangeschaft, deze ben ik nog kwijt geraakt via TicketSwap) en B) is het met twee kleine kindjes niet zo makkelijk meer om zomaar naar concerten te gaan. Ik hoop dus heel vurig op een DVD want ik wil die nieuwe nummers graag live zien. Ben verliefd op dat nieuwe album.

 5. 19 juli 2016 / 19:34

  Wat een ontzettend leuk cadeau! Lijkt mij zo gaaf om naar beyonce te gaan. <3
  Ziet er zo leuk uit!

  Liefs, Evelien

 6. 19 juli 2016 / 19:34

  Wat een ontzettend leuk cadeau! Lijkt mij zo gaaf om naar beyonce te gaan. <3
  Ziet er zo leuk uit!

  Liefs, Evelien

 7. 19 juli 2016 / 15:45

  Het was echt GE-WEL-DIG. Ik was niet zo een fan van Destiny’s Child en ben pas echt van Beyoncé gaan houden toen haar album ‘Beyoncé’ in 2014 uitbracht.

 8. 19 juli 2016 / 11:55

  Wat een leuk verslag! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Persoonlijk ben ik niet zo weg van haar muziek, maar dat neemt niet weg dat ze ontzettend getalenteerd is. Ik sta altijd weer te kijken op het moment dat ze begint te uithalen in een nummer.

 9. 19 juli 2016 / 10:00

  Klinkt echt geweldig!

 10. 19 juli 2016 / 10:00

  Wat een leuk verslag! Het is niet zo mijn muziek, maar het is een ongelofelijk mooie en getalenteerde vrouw!

 11. 19 juli 2016 / 09:42

  Ik ben zo zo zo jaloers! <3