fbpx
25   136
32   72
12   186
65   385
33   193

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Vandaag review ik de Guhl Kleurbehoud & Verzorging. Dit is geen nieuwe lijn maar een herlancering. De lijn zat al een tijd in het assortiment van Guhl maar is in een nieuw jasje gestoken. Ik kende deze lijn eerlijk gezegd nog niet dus vandaag laat ik je weten wat ik ervan vind.

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

De naam zegt het al, deze Guhl Kleurbehoud & Verzorging lijn is bedoeld voor gekleurd haar. Nu heb ik niet mijn hele haar geverfd maar heb ik wel highlights en daarom is deze lijn ook geschikt voor mijn haar. Guhl omschrijft deze lijn namelijk als: de revolutie voor gekleurd en gehighlight haar. De volgende producten zitten in deze lijn:

 • GUHL Kleurbehoud & Verzorging Shampoo
  • ‘’Beauty comes from the inside. The inside of a shampoo bottle.’’ 
 • GUHL Kleurbehoud &  Verzorging Kleurbehoud Conditioner 
  • ‘’Behind every beautiful woman there is a bottle of great conditioner.’’ 
 • GUHL Kleurbehoud &  Verzorging  Intensive Repair Treatment 
  • ‘’My life isn’t perfect, but at least I used a mask for my hair.’’ 
 • GUHL Kleurbehoud & Verzorging Intensive Spray Treatment (NIEUW!) 
  • ‘’One spray a day makes the hair color stay.’’

In dit artikel review ik alle 4 de producten uit deze lijn!

Sommige mensen zeggen: ‘Shampoo is Shampoo’, maar daar ben ik het niet mee eens. Mijn haar reageert echt niet hetzelfde op verschillende shampoos. Waar ik bijvoorbeeld een hekel aan heb is dat mijn haar aanvoelt als stro na het gebruiken van een shampoo. Daarnaast vind ik het ook drie keer niks als mijn haar erg vettig aanvoelt na het gebruiken van een conditioner of masker. Ik ben op zoek naar een shampoo die mijn haar schoon maakt, verzorgd en zacht laat aanvoelen zonder dat het vettig voelt en oogt.

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

De verpakkingen van deze GUHL producten vind ik prima. Ze zijn berryrood/roze en dat vind ik een prima keuze aangezien de producten zijn verrijkt met gojibes. Guhl noemt dit het ‘wonderingrediënt’, aangezien de olie rijk is aan antioxidanten en micro-oliën die tot diep in het haar doordringen, de kleur van het haar omarmen en voorkomen dat kleurdeeltjes vervagen. De micro-oliën versoepelen het beschadigde oppervlak van het haar en herstellen het haar. De kleur van het haar blijft hiermee even levendig en stralend en behoudt de prachtige intensiviteit tot 14 weken lang. Dat beloofd heel wat! 

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Shampoo

Gebruik: De Kleurbehoud & Verzorging Shampoo heeft al een effectieve werking bij gebruik van een kleine hoeveelheid. Zachtjes inmasseren in het haar en ervaar de verwennende geurbeleving. Spoel de shampoo goed uit voor een perfecte glans.  

De shampoo is fijn in gebruik. Je hebt inderdaad maar een beetje nodig en daar kun je prima je haar mee wassen. Hij schuimt lekker en laat mijn haar schoon aanvoelen. Gelukkig voelt het, na het uitspoelen van de shampoo, nog steeds lekker soepel aan. Wel heb ik het idee dat ik echt een conditioner nodig heb om mijn haar uiteindelijk te kunnen uitkammen. Al heb ik dat bij bijna alle shampoos.

Guhl Kleurbehoud & Verzorging Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Conditioner

Gebruik: Masseer de conditioner, na het uitspoelen van de shampoo, zachtjes in nat haar. Verdeel de conditioner gelijkmatig over de lengtes en punten om snel vet worden van het haar te voorkomen. Laat het product kort inwerken en geniet van de sensuele, zachte geurbeleving. Spoel de conditioner goed uit.  

De conditioner heeft echt een crème structuur en laat zich makkelijk over het haar verdelen. De eerste keer heb ik de conditioner over mijn hele haar verdeeld en toen merkte ik toch wel dat mijn haar wat vettig aanvoelde. Het is dus, zoals in de gebruiksaanwijzing staat, belangrijk om deze conditioner echt alleen in de punten aan te brengen en heel goed uit te spoelen.

Guhl Kleurbehoud & Verzorging Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Intensive Repair Treatment

Gebruik: Verdeel de Intensive Repair Treatment gelijkmatig in gewassen, handdoekdroog haar. Verdeel de treatment gelijkmatig over de lengtes en punten om snel vet worden van het haar te voorkomen. Laat het product kort inwerken en spoel goed uit. Geniet van soepel en heerlijk ruikend haar.

Deze Intensive Repair Treatment heb ik hetzelfde ervaren als de conditioner. Ik had niet echt het idee dat deze ’treatment’ veel meer voor mijn haar deed dan dat de conditioner al had gedaan. Het leek er een beetje op alsof ik 2x conditioner in mijn haar deed. Niet echt aan te raden aangezien mijn haar na de conditioner al wat vettig aanvoelde..

Guhl Kleurbehoud & Verzorging Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Intensive Spray Treatment

Gebruik: schud de spray goed voor gebruik. Spray het product op vochtig of nat haar. De Intensive Spray Treatment hoeft niet uitgespoeld te worden en is geschikt voor dagelijks gebruik. 

Eerlijk is eerlijk, ik weet nooit zo goed wat ik van dit soort sprays moet vinden. Het beloofd een ‘intensive treatment’ spray te zijn, maar of het echt heel veel voor mijn haar doet? Ik heb geen idee.. Eigenlijk vergeet ik het gewoon ook altijd en als ik er aan denk is mijn haar allang volledig opgedroogd, haha!

Guhl Kleurbehoud & Verzorging

Leuk om een keer een lijn van Guhl te testen. Dat had ik namelijk nog niet eerder gedaan. Ik ben erg te spreken over de shampoo en de conditioner, maar de twee ‘Treatment’ producten, tsja.. ik weet het niet. Ze zullen vast iets voor mijn haar doen maar ik merk gewoon niet zo heel veel verschil. Hoe meer producten ik in mijn haar doe, hoe vettiger het begint aan te voelen dus ik sla de twee laatste stappen het liefst over.

 • Shampoo bevat 250 ml. en kost € 6,99
 • Conditioner bevat 200 ml. en kost € 6,40
 • Intensive Repair Treatment 200 ml. en kost € 8,99
 • Intensive Spray Treatment180 ml. en kost € 8,99
  • Deze producten zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Wat is op dit moment jouw favoriete shampoo? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. 

Delen:

12 Reacties

 1. 28 juni 2016 / 11:47

  Heb ooit een heel fijn masker van Guhl gehad! Shampoos doen bij mij op zichzelf ook meestal niet genoeg, conditioner is dan wel heel fijn. Lijkt me een prima lijn 🙂

 2. 27 juni 2016 / 22:47

  Guhl vind ik echt heel goed. Het is wat duurder dan andere shampoo’s, maar je merkt echt verschil. Deze lijn kende ik nog niet, lijkt me ook weer heel goed. En wat je zegt over de treatment producten had ik eigenlijk ook. Daarom hou ik het ook gewoon bij de shampoo.

 3. 27 juni 2016 / 21:02

  Zo’n spray is ook niks voor mij, die vergeet ik altijd.. Maar de shampoo en conditioner lijken me wel heel erg fijn!

 4. 27 juni 2016 / 15:39

  Lijken me fijne producten! Zelf nog nooit gebruikt, maar zo’n spray lijkt me ook wel eens wat voor mijn haar 🙂

 5. 27 juni 2016 / 15:06

  Haha ik heb ook nooit bij sprays het gevoel of ze nou werken of niet… daarom gebruik ik ze ook niet meer! Maar deze lijn klinkt wel fijn. Ik heb net mijn haar geverfd, dus kleurbehoud komt altijd goed van pas

 6. 27 juni 2016 / 14:38

  Ik spuit het liefst ook altijd zo min mogelijk in mijn haren na het wassen. De shampoo zelf klinkt wel goed! En wat een leuke verpakking haha

 7. 27 juni 2016 / 14:18

  Fijne review en ik ben het met je eens want ‘shampoo is shampoo’ geldt ook absoluut niet voor mijn haren en hoofdhuid.

 8. 27 juni 2016 / 12:01

  Een hele fijne review en dit lijken mij echt top producten liefs

 9. 27 juni 2016 / 11:49

  Fijne review! Ik ben benieuwd naar de geur. De conditoner klinkt fijn

 10. 27 juni 2016 / 10:24

  Ik vergeet die sprays ook altijd! jammer dat je haar vettig aan begibt te voelen bij het masker en de spray. De shampoo en conditioner lijken me ook wel fijn.

 11. 27 juni 2016 / 09:03

  Ik vergeet zulke sprays ook altijd! Als het nodig is smeer ik liever een beetje olie in mijn haar. De shampoo en conditioner lijken me wel fijn.

 12. 27 juni 2016 / 07:04

  Wat jij over die spray zegt, heb ik ook haha! Ik vind dit een hele fijne lijn en vind het ‘masker’ wel prettig om één keer in de week te gebruiken :-).