fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

Sans Soucis Contouring Kit

Sans Soucis Contouring Kit

Deze hype in beautyland is je vast niet ontgaan, contouren! Inmiddels staat YouTube vol met filmpjes ‘How To Contour’ en zijn er zelfs al varianten zoals ‘Clown Contour’ verschenen. Daarnaast zijn er tal van merken op de markt gekomen met een contourkit, denk aan NYX en Anastasia Beverly Hills. Maar nu ook Sans Soucis. Vandaag review ik de Sans Soucis Contouring Kit.

Sans Soucis Contouring Kit

Sans Soucis Contouring Kit

Persoonlijk kan ik mij wel in de contour-hype vinden. Een beetje wat meer vorm geven aan je gezicht vind ik zeker verschil maken, maar echt dat hardcore shapen hoeft van mij niet. Zelf breng ik altijd voornamelijk wat schaduw aan net onder mijn jukbeenderen en dat doe ik nu met NYX Taupe of NARS Laguna. Gaat dit veranderen en ga ik voortaan ‘shapen’ met deze Sans Soucis Contouring Kit? We Shall See! 

De verpakking van deze Sans Soucis Contouring Kit doet me heel eerlijk gezegd een beetje denken aan de verpakkingen van Bobbi Brown. Zoals bijvoorbeeld het Bobbi Brown Calypso Cheek Palette. Het is een zwarte, glanzende verpakking die stevig aanvoelt. Achterop een sticker met de productnamen en extra informatie en binnenin een grote spiegel. Ik vind het echt een prima verpakking! Lekker klein en compact!

Sans Soucis Contouring Kit

Sans Soucis Contouring Kit

Deze Sans Soucis Contouring Kit bevat 3 kleuren, namelijk:

 • Contour: een contourkleur moet altijd een koele kleur zijn. Waarom? Omdat schaduwen nu ook eenmaal niet ‘warm’ zijn. Dit is de donkerste kleur en de koelste kleur uit het palette en is dan ook echt bedoeld om de contour mee aan te brengen!
 • Bronze: de kleur bronze is bedoeld om een soort natuurlijke kleurovergang te creëren. Het is de medium kleur die wat warmer is getint dan de kleur contour. Met bronze kun de kleur contour dus mooi vervagen zodat de gezichtscontouren een natuurlijk effect krijgen en de strakke lijnen wat worden vervaagd.
 • Highlight: de kleur highlight is bedoeld om de mooie punten van je gezicht extra te accentueren. Je kunt ook zeggen: je breng hem aan op de punten waar de zon natuurlijk op je gezicht valt. Zoals bijvoorbeeld je jukbeenderen, het puntje van je neus, je voorhoofd, je cupidoboog etc.

Sans Soucis Contouring Kit

Sans Soucis Contouring Kit

Bij de Sans Soucis Contouring Kit zit een leuk boekje waarin allerlei informatie staat. Ten eerste over de kit zelf en ook hoe je hem het beste kunt gebruiken. Daarnaast zitten er allerlei ‘contourtips’ bij voor verschillende gezichtsvormen. Dit vind ik heel erg leuk gedaan! Op naar de swatches!

Sans Soucis Contouring Kit

Sans Soucis Contouring Kit

01 Contour – 02 Bronze – 03 Highlight

Hier zie je de swatches van de 3 kleuren uit de Sans Soucis Contouring Kit. De poeders worden door Sans Soucis beschreven als zijdezacht en daar kan ik mij helemaal in vinden. Het zijn inderdaad hele zachte poeders die enorm gepigmenteerd zijn. Echt met het kleinste beetje poeder trek je al een mooie, strakke lijn. Wauw, dit verbaasde me echt! Naast dat de poeders zijdezacht zijn, zijn ze alle drie mat.

Sans Soucis Contouring Kit

Hier zie je stap voor stap wat ik heb gedaan.

 • In het rijtje meest links zie je mijn gezicht zonder enige vorm van contour. Hier heb ik enkel wat foundation aangebracht.
 • In het tweede rijtje zie je een strakke contourlijn in de kleur 01 contour die ik heb aangebracht met mijn Zoeva 109 Face Paint. Ik heb hem vooral aangebracht onder mijn jukbeenderen maar ook een beetje langs het voorhoofd en langs de neus.
 • In het derde rijtje zie je de strakke contourlijn uitgeblend met een zachte, fluffy kwast met de 02 medium kleur. Hier zie je goed dat de contour mooi begint over te lopen en een natuurlijker resultaat geeft.
 • In het meest rechtse rijtje heb ik ook de kleur 03 highlight vastgelegd. Dit was alleen heel erg lastig op camera te krijgen. Ik heb de kleur vooral aangebracht onder mijn ogen, op mijn jukbeenderen, voorhoofd en het puntje van mijn neus. In het echt zag je zeker wel verschil want het is echt een hele mooie lichte poeder die goed is gepigmenteerd.

Op de foto’s valt de contourlijn nog redelijk op, maar hier draag ik natuurlijk ook nog geen blush. Wanneer je een blush toevoegt wordt het nog natuurlijker.

Sans Soucis Contouring Kit

Wauw, de Sans Soucis Contouring Kit heeft mij echt positief verrast. Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie contouring kit, en ik heb hem gevonden. Ideaal dat het maar 3 kleuren heeft die gewoon precies goed zijn. Sommige merken komen met dure kits op de markt met 6 en soms wel 8 of 12 kleuren, waar je er dan uiteindelijk maar 3 van gebruikt. Wat mij betreft is dit dan ook meer dan perfect. Een mooie kit met kleuren die goed zijn gekozen en die perfect zijn voor een lichte huid. De poeders zijn goed gepigmenteerd en laten zich mooi en natuurlijk blenden.

De Sans Soucis Contouring Kit bevat 3x 4,5 gram en kost €22,50 en is te koop in de webshop van Sans Soucis! Het merk is trouwens geheel dierproefvrij

Contour jij dagelijks?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

21 Reacties

 1. 15 maart 2016 / 12:23

  Prachtig palet is het he, ik heb hem ook! Gebruik hem trouw elke dag.

 2. 14 maart 2016 / 23:20

  Wat leuk om te lezen dat je over deze zo enthousiast bent. Ik waag mij hier nog niet aan omdat ik bang ben dat ik het niet goed zal doen 😉 Ik zal eerst eens proberen met die van de Action.

 3. 14 maart 2016 / 22:56

  ziet er goed uit hoor en leuk met al die foto’s!

 4. 14 maart 2016 / 22:05

  Wat een mooie kit! Ik heb zelf die van Anastasia en sindsdien kan ik echt niet meer zonder contouren hoor! X

 5. 14 maart 2016 / 21:39

  Oeh, ze zien er inderdaad zijdezacht uit: prachtig! Bedankt voor je duidelijke en heldere foto’s waarbij je stapje voor stapje laat zien wat je hebt gedaan.

  • 15 maart 2016 / 22:45

   Bedankt voor je compliment, het is inderdaad echt een fijn palette!!

 6. 14 maart 2016 / 21:20

  Dat ziet er goed uit! Toevallig heb ik net een eBay kitje gereviewd, maar denk dat deze kwalitatief veel beter is, haha.

 7. 14 maart 2016 / 20:38

  Wauw mooi kitje, je ziet duidelijk het verschil op de foto’s 🙂
  X

 8. 14 maart 2016 / 17:54

  Erg goede en duidelijke foto’s! Heel mooi setje zo, Xoxo

 9. 14 maart 2016 / 12:16

  Mooie kit! Je kan het effect echt goed zien op de foto’s!

  -x- Sabrina

 10. 14 maart 2016 / 11:30

  Wat een mooie review! Heerlijk uitgebreid en duidelijk! Ik heb een dagcreme van sans soucis. En hier ben ik ook erg tevreden over

 11. 14 maart 2016 / 11:25

  Wat een leuk kitje! Mooie look heb je ermee gemaakt!

 12. 14 maart 2016 / 10:39

  Ik vind jouw reviews zo fijn, zo heerlijk uitgebreid! Staat super Linds, fijn dat jij er ook zo tevreden over bent. Ziet er subtiel uit 🙂

 13. 14 maart 2016 / 09:18

  Dit contour palet geeft echt een heel mooi resultaat! Had ik echt niet verwacht eigenlijk vanwege de assige kleuren. Liefs Marjon

  • 15 maart 2016 / 22:42

   Dankjewel Marjon, juist het ‘assige’ maakt dat de schaduw juist erg mooi wordt!

 14. 14 maart 2016 / 08:45

  Ik ben ook positief verrast. Vooral ook omdat ik de kleuren in een contour kit vaak wat te hard vind.. Ik hou van een subtiele contour :-)!

 15. 14 maart 2016 / 08:36

  Dit is echt een heel mooie contour kit! Goede voorbeeldfoto’s 😀

  • 15 maart 2016 / 22:41

   Ja hij is echt heel mooi! Thanks voor het compliment x

 16. 14 maart 2016 / 07:25

  Wauw, deze kit wil ik ook hebben! Hij lijkt echt wel goed (: