fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Catrice Nude Illusion Foundation

Catrice Nude Illusion Foundation

Als ik een budgetmerk fijn vind voor foundations dan is het Catrice wel. Ik heb al heel veel foundations van Catrice geprobeerd waar ik zeker over te spreken was. Vandaag review ik de Catrice Nude Illusion Foundation in 010 Nude Ivory. Ben jij benieuwd naar mijn review? Lees dan verder.

Catrice Nude Illusion Foundation

Catrice Nude Illusion Foundation

 

Over de Catrice Nude Illusion Foundation: Nude Illusion Make-up is een lichte foundation met een optimale matterende dekking. Dankzij de zachte, lichtreflecterende pigmenten zorgt de foundation voor het gewenste soft focus effect en voor een gezonde teint. De formule is geweldig: hydraterend, langhoudend en met beschermende UVA- en UVB-filters. De finish: egaal en natuurlijk.

Het is de nieuwste foundation van Catrice en er zitten in totaal 5 kleuren in het assortiment, namelijk:

 • 010 Nude Ivory
 • 015 Nude Vanilla
 • 020 Rose Vanilla
 • 027 Nude Amber
 • 030 Nude Beige

Catrice Nude Illusion Foundation

Catrice Nude Illusion Foundation

De foundation zit in een mooie mat glazen flacon. Een prima lettertype die in het zwart op de flacon is gedrukt. Op de doorzichtige dop vind je met een sticker de kleur. Op de achterkant vind je productinformatie en een ingrediëntenlijst. Verder komt de foundation uit de flacon via een pompsysteem, dit is wat mij betreft handig en hygiënisch.

Ingrediëntenlijst: AQUA (WATER), ISODODECANE, COCO-CAPRYLATE, TALC, HYDROGENATED TETRADECENYL/METHYLPENTADECENE, LAURYL PEG-8 DIMETHICONE, PROPYLENE GLYCOL, POLYETHYLENE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, NYLON-12, SODIUM CHLORIDE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, ORYZA SATIVA (RICE) POWDER, SODIUM HYALURONATE, DISODIUM EDTA, METHICONE, HYDROGEN DIMETHICONE, PTFE, SILICA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ZINC OXIDE, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, HEXYLENE GLYCOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

In de ingrediëntenlijst staat als eerste water en dat is wel te merken. De foundation is namelijk behoorlijk vloeibaar. Gelukkig zie je wel ook meteen bij het uitwrijven dat de foundation wel degelijk dekking geeft.

Catrice Nude Illusion Foundation

Op de linkerfoto zie je mijn gezicht zonder foundation. Op de middelste foto zie je hoe ik mijn foundation altijd aanbreng en op de rechterfoto het resultaat nadat ik de foundation heb ingeblend.

Catrice Nude Illusion Foundation

Ik heb een hele rustige huid zonder onzuiverheden. Foundation gebruik ik dan ook zeker niet iedere dag. Ik gebruik het eigenlijk alleen als ik echt voor een complete make-up look ga (lees contour/blush/highlighter e.d.) omdat dan foundation ervoor zorgt dat de basis egaal is. Ik ben dan ook helemaal niet op zoek naar een volledig dekkende foundation. Ik vind het juist fijn als hij lekker luchtig is en het belangrijkste is dat de kleur goed past.

Catrice Nude Illusion Foundation

De Catrice Nude Illusion Foundation heeft een lichte formule maar een prima dekking. Hij doet eigenlijk alles wat ik zoek in een foundation. De kleur is voor mij erg goed, een lichte kleur met een gele ondertoon. Hij brengt makkelijk aan en blend goed in de huid zonder streperig te worden. Door de vloeibare formule is hij makkelijk te verdelen over het gehele gezicht. Eenmaal opgedroogd heeft hij inderdaad een matte finish waardoor afpoederen zeker geen must is. Nu heb ik zelf geen droge huid en niet last van velletjes en dergelijke, maar mocht je dit wel hebben dan kan ik mij wel voorstellen dat deze Catrice Nude Illusion Foundation dit extra accentueert, dus let daar wel op.

De Catrice Nude Illusion Foundation bevat 30ml. en kost €7,59. Een prima prijsje, al is het voor de begrippen van Catrice natuurlijk wel redelijk aan de prijs. Hij is te koop bij o.a. het Kruidvat en de Trekpleister.

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

24 Reacties

 1. 8 maart 2016 / 21:19

  Ziet er goed uit. Ik heb ook liever een natuurlijke dekking dus ik ben benieuwd geworden naar de foundations van Catrice want heb er nog steeds geen uitgeprobeerd 🙂
  X

 2. 6 maart 2016 / 21:56

  Goede review!
  Macht goed met je huid!

 3. 6 maart 2016 / 11:38

  Ik ben altijd bang dat kleuren te donker zijn voor mijn huid, maar deze ga ik zeker proberen als degene die ik nu heb op is. Fijne review en jij hebt zeker geen foundation nodig! Xoxo

 4. 5 maart 2016 / 17:01

  Wauw! Die kleur matched perfect bji jouw huid!
  Ik ga m ook maar eens uitproberen!
  leuk artikel!
  liefs,
  Marjolein

 5. 5 maart 2016 / 14:39

  Wat lijk me dat een leuke foundation.
  Ik ga het ook eens aanschaften.

 6. 5 maart 2016 / 11:03

  Heel naturel en past heel goed bij je gezicht. Mooi.

 7. 4 maart 2016 / 19:47

  Het effect vind ik er mooi uitzien op je huid! Wat heb je trouwens leuke oorbellen in!

 8. 4 maart 2016 / 15:29

  Wauw, wat heb je een mooie huid! Snap inderdaad dat je niet dagelijks foundation gebruikt. Deze lijkt me wel heel fijn! 🙂 Catrice wordt steeds prijziger naar mijn idee, vooral bij foundations. Liefs

 9. 4 maart 2016 / 15:22

  Wat Femke ook zegt, ik zie niet een heel duidelijk verschil met foto zonder of met foundation. Je geeft het al aan dat je het niet altijd gebruikt en weinig onzuiverheden hebt, dus je hebt het waarschijnlijk niet nodig 🙂 Fijn als je zo’n fijne huid hebt toch! Ik heb nog niet eerder een catrice foundation gebruikt.

 10. 4 maart 2016 / 14:32

  Ik ben zo jaloers op je huidje hihi! Ik heb geen extreme droge huid, maar ik gebruik toch altijd een natuurlijke foundation!

 11. 4 maart 2016 / 13:05

  Looks good! Ik vind de foundations van Catrice echt fijn!

 12. 4 maart 2016 / 11:54

  Wat een mooie egale huid heb jij, ik zie amper verschil! Ik denk dat ik persoonlijk een foundation nodig zou hebben die iets meer dekt. Wel lijkt de foundation me erg fijn voor mensen die minder dekking nodig hebben.

 13. Nadia
  4 maart 2016 / 11:33

  Lindsey, lucky girl, je hebt mooie huid. Je hoeft geen foundation. 🙂 Verschil zie ik niet maar dit is ook de bedoeling, toch? Natural finish. Voor mij is deze foundation niet voldoende want ik heb pigmentvlekken op mijn wangen. ?Bovenop heb ik sensitieve huid en dat maakt het moeilijk om een geschikte foundation te vinden. Maar ik ga deze foundation testen.

 14. 4 maart 2016 / 11:30

  Staat je erg mooi!

 15. 4 maart 2016 / 11:12

  Klinkt goed!

 16. 4 maart 2016 / 10:25

  Lijkt me een fijne budget foundation!

 17. 4 maart 2016 / 10:05

  Hij staat je echt heel mooi! Ik ga hem denk ik ook maar proberen, want vaak is het resultaat of natuurlijk maar niet geheel dekkend, of dekkend en dan lijkt het alsof je een hele plamuurlaag op hebt. Zeker het proberen waard voor die prijs!

 18. 4 maart 2016 / 09:20

  Zoals andere al zeiden; ik zie ook niet echt verschil op de foto. Je kan echt blij zijn met z’n mooie huid! De kleur van de foundation staat wel echt heel goed bij je.

 19. 4 maart 2016 / 08:37

  Dit lijkt me een hele fijne foundation, hij past ook goed bij je huid Lindsey. <3

 20. 4 maart 2016 / 08:26

  Ik heb deze foundation ook, maar dan de kleur ‘Nude vanilla’. Ik ben erg tevreden daarover. Wel lees ik bij veel review dat ze droge plekken accentueren, maar daar heb ik helemaal geen last van. Leuke review!
  Liefs,
  Elles

 21. 4 maart 2016 / 08:12

  Hele goede prijs voor een fijne foundation! Het ziet er goed uit en je hebt ook een erg fijne huid.

 22. 4 maart 2016 / 07:29

  Inderdaad! Ik zie niet veel verschil op de foto’s. Je mag jezelf prijzen met zo’n huidje! (:

 23. 4 maart 2016 / 06:44

  Ik vind de foundation je mooi en natuurlijk staan.. Toch zie ik niet zo’n verschil met je voor en na foto. Maar je hebt dan ook echt een hele mooie huid :-).