fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

MUA Matte Perfect Foundation

MUA Matte Perfect Foundation

Ik heb denk ik al ontelbaar veel foundations gereviewed. Bij de ene was ik enorm enthousiast en bij de andere totaal niet. Je huid veranderd ook constant, vooral tussen de zomer en de winter in. Probeer dan maar eens iedere keer de perfecte foundation te vinden! Een hele opgave. Vandaag review ik de MUA Matte Perfect Foundation in de kleur Fair. Is deze perfect voor mij voor nu? Je leest het in mijn review!

MUA Matte Perfect Foundation

MUA Matte Perfect Foundation

Dit is wat Make-Up Academy zelf zegt over de foundation: Egaliseer en verzorg je huid met de MUA Matte Perfect Fair Shine Control Foundation. De foundation heeft een lichte tint, waardoor je een gezonde gloed krijgt.

In totaal heeft MUA 3 kleuren in het assortiment, namelijk:

 • Fair
 • Natural
 • Almond

Fair is het lichtste uit het assortiment. De foundation ziet er simpel uit. Hij zit in een crèmekleurige tube met roze letters en een witte dop. Op zich is een tube prima, al heb ik toch liever een pompje. Dat doseert toch net iets makkelijker omdat ik vaak aan één pompje genoeg heb.

MUA Matte Perfect Foundation

Op de achterkant staat nogmaals met grote letters: ‘Perfect Matte Shine Foundation’. Daarnaast vind je de tekst: ‘Leaves your skin with a flawlessly matte finish what will keep shine at bay all day’ Ook vind je de ingrediënten terug op de achterkant van de tube. Alle teksten zijn roze op het woord perfect na.

MUA Matte Perfect Foundation

Hier zie je de MUA Matte Perfect Foundation in ‘Fair’ op mijn hand. Fair is dan wel de lichtste kleur in het assortiment, toch moet ik eerlijk zeggen dat ik hem niet heel erg licht vind. Fair heeft een warme oranje/gelige ondertoon maar aan de swatch op mijn hand te zien vrees ik dat hij niet heel erg goed gaat matchen.

MUA Matte Perfect Foundation

Op de linkerfoto zie je mijn gezicht zonder foundation. Op de middelste zie je hoe ik mijn foundation altijd aanbreng. Ik zet wat stippen op mijn gezicht en deze blend ik daarna in met mijn foundationkwast van BE Cosmetics. Het resultaat daarvan zie je op de rechter foto.

Ik was er al een beetje bang voor. Die gelige/oranje ondertoon is niet heel erg mooi. Hij is echt net te oranje. Daarnaast vind ik hem ook niet geheel matt. Nee, de foundation is niet helemaal wat ik ervan had gehoopt.

MUA Matte Perfect Foundation

MUA Matte Perfect Foundation

Nee, helaas! Deze foundation is het niet voor mij. Ik had hem liever wat lichter gehad en qua kleur minder oranje. De dekking vind ik op zich prima maar echt matt is hij ook niet. De finish is niet natuurlijk en het is overduidelijk dat je foundation draagt. Heel jammer! Daarnaast vind ik het ook echt een gemiste kans dat MUA maar 3 kleuren in het assortiment heeft.

De MUA Matte Perfect Foundation in Fair bevat 35 ml. en kost €3,99 en is te koop bij de drogisterijen. 

Wat is jouw favoriete budgetfoundation? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’

Delen:

21 Reacties

 1. 6 december 2015 / 20:00

  Zijn 3 verschillende tinten ook niet een beetje weinig? Dat hij niet zo matte is zou ik zelf minder erg vinden, maar hij is wel net ietsje te geel naar mijn smaak. Gelukkig zijn er nog heel veel andere foundations!

 2. 29 november 2015 / 21:02

  Hmm, zo slecht vind ik het zelf nog niet. Ja, hij is iets oranje, maar t gaat!

 3. 28 november 2015 / 15:47

  Jammer dat het resultaat een beetje tegenvalt. Ondanks dat ik denk dat ik de kleurtint kan hebben.

 4. Maxime Bouman
  27 november 2015 / 13:23

  Ik heb hem ook in de kleur Natural en vind hem heel fijn. Ben juist blij dat die niet heel matte is haha. Leuk dat het zo kan verschillen.

  • 30 november 2015 / 13:38

   Oh geinig inderdaad. Is Natural dan niet ook heel donker? Vind deze al zo donker namelijk!

 5. 27 november 2015 / 13:22

  Op de foto ziet het er niet super oranje uit maar kan me voorstellen dat je je er niet fijn bij voelt en deze foundation niet voor jou is. (:

  • 30 november 2015 / 13:36

   Hij was helaas wel echt te oranje, de kleur is helaas gewoon echt niet goed voor mij!

 6. 27 november 2015 / 12:45

  Dat is wel erg jammer! Hij is inderdaad oranje van kleur.

 7. 27 november 2015 / 11:28

  Drie keer jammer. Jouw huid op de eerste foto zonder iets op is gewoon wow!

  • 30 november 2015 / 13:34

   Hihi thanks Nesrin, heb inderdaad niet te klagen met mijn huid! 😉

 8. 27 november 2015 / 11:25

  Jammer zeg. Ik heb deze ook ooit gekocht maar voor mij was ‘ie veel te donker en te oranje.

 9. 27 november 2015 / 09:30

  Ik vind het mooi op de foto maar kan me wel voorstellen wat je bedoelt met te oranje. Wat heb je trouwens al een mooie huid van jezelf.

  • 30 november 2015 / 13:33

   Dankjewel Saskia, ik heb inderdaad niets te klagen over mijn huid. Draag dan ook doordeweeks bijna nooit foundation. Alleen als ik echt wil uitpakken met een look (bronzer, blush, highlighter e.d.) dan vind ik foundation een mooie egale basis. Deze is inderdaad helaas te oranje voor me!

 10. 27 november 2015 / 09:00

  Is wel een tegenvaller zeg. Ik vind hem ook iets te oranje en helemaal niet matt.

 11. Joyce
  27 november 2015 / 08:08

  Jammer dat hij zo gelig is. Ik vond de verpakking er ook al vrij donker uitzien.

 12. 27 november 2015 / 07:13

  Inderdaad veel te oranje! Jammer… maar had het ook wel een beetje verwacht! 😛 x

  • 30 november 2015 / 13:31

   Jaa precies, ik ook hoor. Maar aangezien het de lichtste kleur was wilde ik het een kans geven. Helaas inderdaad veel te oranje!

 13. 27 november 2015 / 06:37

  Jammer, hij is wat gelig. Dat had ik ook al verwacht maar toch is het jammer!

  • 30 november 2015 / 13:31

   Jaa klopt, heel jammer. Deze kleur wordt hem niet voor mij!