fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Proeflokaal Bregje

Proeflokaal Bregje

Vandaag iets wat ik nog nooit op mijn blog heb geplaatst, een review van een restaurant. Het restaurant waar ik het over heb is Proeflokaal Bregje. Is het de moeite waard om dit restaurant te bezoeken of kun je er beter wegblijven? Je leest het in dit artikel.

Proeflokaal Bregje

Bron

Proeflokaal Bregje is een restaurant met op dit moment 6 vestigingen in Nederland. Namelijk in;

 • Alkmaar
 • Almere
 • Breda
 • Den Haag
 • Haastrecht
 • Noordwijk

Op maandag t/m woensdag kun je hier een 3-gangen keuzemenu eten voor €12,50 en op donderdag t/m zondag voor €14,50. Wow! Dat is dus echt geen geld toch? Het lijkt hiermee wel het goedkopere zusje van Humprey’s. Maar niets is minder waar, het is het zusje van La Cubanita.

Proeflokaal Bregje

Op vrijdagavond bezocht mijn nicht het restaurant en zei vertelde mij dat het echt totaal niet tegenviel.Op zondagavond besloten mijn vriend en ik mega spontaan daar ook te gaan eten. Voor dat geld is het best het proberen waard toch? We belden rond 18:00uur naar de vestiging in Breda en konden om 19:15 terecht. Dus rond die tijd stonden we voor de deur.

Eenmaal binnen werden we netjes ontvangen. We kregen echter de indruk dat de reservering niet helemaal goed was gegaan en moesten we wel heel even wachten aan de bar. Onze tafel moest namelijk nog worden ‘schoongemaakt’.  Voor ons geen probleem, we hadden toch alle tijd! Uiteindelijk kregen we een leuk tafeltje voor twee en stelde de gastvrouw zich voor. Het personeel was allemaal echt ontzettend netjes. Er werd gelijk om een drankje gevraagd en we kregen de menukaart.

Proeflokaal Bregje

Vooraf bestelde we eerst Brood met gezouten boter en tapenade voor €2,50 extra. Het brood was lekker warm waardoor we de indruk hadden dat het net was afgebakken. Echt heel erg lekker. Ook de boter en de tapenade smaakte prima.

Proeflokaal Bregje

Na het brood kwam het voorgerecht. Mijn vriend bestelde de Garnalenkroketten en ik ging voor de Gerookte Zalmcarpaccio op een krokante wrap met mosterd-dille mayonaise. De garnalenkroketjes waren echt heel klein en het waren er maar 2. Ze waren wel heel lekker, maar de portie was nogal klein vergeleken met mijn Zalmcarpaccio. Die was overigens wel erg lekker!

Proeflokaal Bregje

Na het voorgerecht besloten we voor €4,- extra een tussengerecht te nemen. Ik koos de Gebakken Gamba’s op een salade met frisse knoflook-yoghurt dressing. De Gamba’s waren prima, maar de salade was gewoon echt een zak sla. Het enige wat er verder inzat waren croutons. Geen tomaat, of komkommer of iets. Helemaal niets. Sla, Gamba en Croutons. Ik heb dan ook uiteindelijk vooral de gamba’s er tussenuit gevist. Mijn vriend ging voor de Escargots in Kruidenboter met stokbrood. Hij kreeg er 6 en ze waren echt lekker!

Proeflokaal Bregje

Als hoofdgerecht koos mijn vriend voor de Rundersteak met romige pepersaus. Ik koos voor de Lamsbiefstuk met saus van honing en tijm. Beide gerechten waren erg lekker. Er werd friet  met mayonaise en salade bij geserveerd. Deze keer wel salade met komkommer, tomaat, ei, croutons en dressing. Prima!

Proeflokaal Bregje

Het dessert dat ik koos was een Crème Brûllée en mijn vriend koos voor het Chocoladetaartje met vanille-ijs. Ah man, ik heb altijd zoveel zin in een toetje,  ik heb er altijd ruimte voor. Helaas was mijn Crème Brûllée echt gewoon niet te doen. Het bakje was super ondiep waardoor de pudding saus was en de suikerlaag zo dik dat je bijna je tanden erop brak. Totaal niet lekker. Toen de serveerster vroeg of alles naar wens was geweest, heb ik dit eerlijk gemeld. Geloof me, dat doe ik niet snel maar dit was echt niet oké. Ze vond het vervelend en zei het door te geven aan de keuken. Het chocoladetaartje van mijn vriend was echter wel heeel erg lekker en had een vloeibare kern. Heerlijk! Dus heb ik stiekem daar van meegesnoept.

Proeflokaal Bregje

Na het dessert nam ik een verse muntthee en mijn vriend een koffie. Een lekker koekje erbij en onze buikjes zaten helemaal vol. Uiteindelijk kregen we de rekening en waren we voor deze avond €57,25 kwijt. Tijdens het eten hebben we rosé, cola en bitter lemon gedronken. Niet duur toch voor alles bij elkaar? Wel één klein puntje van kritiek, met mijn klacht is verder niets gedaan. Ze vond het vervelend, en dat was het. Ik snap dat het al super goed koop is en alles. Maar het was toch vriendelijk geweest als bijvoorbeeld het kopje thee van de rekening af was gehaald. Niet dat me gaat om het geld, maar gewoon voor de klantvriendelijkheid.

Ik zou best nog eens teruggaan naar Proeflokaal Bregje. Het restaurant heeft een hele leuke uitstraling en interieur. Het eten is prima, zeker voor dat geld! Al zal ik volgende keer zorgen dat ik het Chocoladetaartje neem in plaats van de Crème Brûllée. Het restaurant is een franchiseformule en ik denk dat er nog wel wat meer vestigingen gaan opduiken de komende tijd!

Heb jij Proeflokaal Bregje al eens bezocht? Ben je dit van plan na mijn review?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

p.s. Dit is natuurlijk de eerste keer dat ik een review van een restaurant schrijf. Ik lees dan ook graag terug in de comments wat je hier van vindt. Vind je het leuk of heb je zoiets van ‘van mijn hoeft het niet?’ 

Delen:

17 Reacties

 1. adriana hoogendam
  27 november 2016 / 10:27

  Ik heb er gisteren nog met zus en zwager gegeten! Zelf heb ik er wel denk ik 6 keer gegeten en inderdaad kan je soms iets kiezen wat iets minder aan je verwachtingen voldoet, maar de meeste mensen die ik meeneem zijn enthousiast over het eten en dan zeker voor de prijs en enthousiaste bediening. Ben wel blij dat ik niet van creme brulé houd en anders had ik gem dan nu niet meer genomen. Ik moet wel zeggen dat mijn zoon hem wel lekker vond. Zo zie je maar dat smaken verschillen en er blijven toch nog wel lekkere dingen over. Ik vond zelf gisteren de champignons niet zo lekker, maar dit mocht de pret niet drukken. In ieder geval bedankt voor de recensie want dit nodigt toch ook uit voor anderen om te reageren. Verder nog even ddit, weten jullie al dat met kerst ook een 3 gangenmenue geserveerd wordt en wel voor dezelfde prijs, dus € 14.50. Ik ga er in ieder geval gebruik van maken. Fijne feestdagen toegewenst!!!

 2. 4 oktober 2015 / 12:44

  Ziet er erg gezellig en ook vooral lekker uit. Leuke review heb je gemaakt ervan 🙂

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:53

   Dankjewel! X

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:53

   Thanks! 🙂

 3. 3 oktober 2015 / 15:09

  Wat leuk zo een restaurant review. Nu heb ik zin in een goede 😉 Crème brûlée, jammer dat deze tegenviel.

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:53

   Ah dankjewel, ga het denk ik vaker doen. 🙂

 4. 2 oktober 2015 / 19:10

  Het ziet er wel heel lekker uit op de foto’s! Ik wil binnenkort een keer naar de vestiging in Haastrecht, ben benieuwd! 🙂

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:52

   Ah ben benieuwd wat je ervan gaat vinden, let me know!

 5. 2 oktober 2015 / 11:33

  Wat een super fijne tip is dit zeg! Wel stom dat er niks was gedaan met het feit dat je crème brulee niet was wat het moest zijn.. Super fijn artikeltje, dit ga ik onthouden! 😉

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:51

   Ja vond het ook stom, was wel klantvriendelijk geweest natuurlijk! 🙂

 6. 2 oktober 2015 / 08:31

  Ik kende dit restaurant Proeflokaal Bregje niet terwijl ik wel uit omgeving Alkmaar kom. Ik zou er wel een hapje eten op de crème brulee na dan 😉

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:51

   Zeker eens proberen, voor dat geld kan dat geen kwaad. Inderdaad alleen zonder de crème brulée, haha!!

 7. 2 oktober 2015 / 08:13

  Ahh wat jammer van de crème brulee, dat is anders zo lekker! En dat had inderdaad ook wel gecompenseerd mogen worden. Maar verder ziet het er wel top uit! En de prijs valt reuze mee!

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:50

   Jaa Crème Brulee hoort juist echt goddelijk te zijn, haha! Dat was deze helaas niet.

 8. 2 oktober 2015 / 06:48

  Ik wil hier nog steeds een keer gaan eten. Ik hoor wel heel veel wisselende verhalen. In het begin waren ze vrijwel allemaal positief, tegenwoordig helaas redelijk vaak ook vrij negatief. Maar goed, ieder zijn ervaring dus ik wil daar zeker een keertje gaan eten :-)!

  • Lindsey Beljaars
   5 oktober 2015 / 22:50

   Jaa inderdaad! Ach, voor dat geld is het best het proberen waard toch?