fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Yves Rocher vs. Garnier Micellair Reinigingswater

IMG_3842

De eerste battle op mijn blog! Een Remover Battle! Ik gebruik al jaren de remover van Yves Rocher. Ik denk dat dit al zeker de zesde fles is die ik heb opgemaakt. Hij is zo ontzettend fijn dat er tot nu toe nog geen andere remover aan heeft kunnen tippen. Afgelopen tijd is het Micellair Water van Garnier erg veel onder de aandacht geweest en ik heb veel positieve reviews gelezen. Toen hij 1+1 gratis was bij de Kruidvat, sloeg ik mijn slag! Ik nam hem mee voor een uitgebreide review.

IMG_3834

Yves Rocher Pur Bleuet – Reiniging voor gevoelige ogen

Mijn all-time favorite. Ik heb altijd hele gevoelige ogen en een product waar ik absoluut niet tegen kan is reinigingsmelk. Dat gaat altijd zo ontzettend prikken en de huid rondom mijn ogen wordt na gebruik altijd erg rood en gevoelig. Toen ik deze ‘Yves Rocher Reiniging voor gevoelige ogen’ probeerde, was dit echt een verademing. Totaal geen last meer van rode, pijnlijke ogen!

De reiniging is dus speciaal voor de gevoelige ogen en je brengt het aan met behulp van een wattenschijfje. Vergeet niet te schudden voor gebruik want hij heeft een soort 2-in-1 formule. Een speciaal ingrediënt in deze reiniging is ‘Korenbloem’. Yves Rocher heeft teeltgronden in La Gacilly, Frankrijk. Hier wordt de korenbloem biologisch geteeld en geoogst, zodat de kalmerende werking behouden blijft.

IMG_3830

Garnier Micellair Reinigingswater

Een tijd geleden had ik hier echt nog nooit van gehoord.  Maar ik zag steeds meer positieve reviews voorbij komen in blogland. Toen ik de 1+1-actie bij Kruidvat zag, heb ik hem aangeschaft. Ik heb gekozen voor de gevoelige huid, dus het water met de roze dop. Op de achterkant van de fles staat een goede uitleg over hoe dat je dit reinigingswater gebruikt.

Ook deze reiniging breng je aan op de huid met een watje, en deze is wel geschikt voor het hele gezicht. Het woord ‘Micel’ zit in Micellair, en dat is niet voor niets. Een micel is een groep van oppervlakte-actieve stoffen. Deze functioneren als magneet, waardoor make-up, talg en onzuiverheden gevangen worden in deze ‘micel’. Dat klinkt veelbelovend.

IMG_3838

Jep.. ik heb het uitvoerig getest. Ik kan er ook niets aan doen dat gebruikte wattenschijfjes er niet heel fotogeniek uitzien! Met de reiniging van Yves Rocher heb ik al veel ervaring, maar met die van Garnier dus echt totaal niet.

Mening

Ik ben verrast door het Micellair Water van Garnier. Het is echt een hele fijne reiniging. De reinigingen zijn zeer gewaagd aan elkaar! Wel is er een klein verschil. De reiniging van Yves Rocher is wat vetter en verwijderd daardoor makkelijker waterproof-producten. Daarentegen vind ik mijn huid na de reiniging met het Micellair Water van Garnier iets prettiger aanvoelen.

Prijs/inhoud

  • Yves Rocher Reiniging voor gevoelige ogen kost €7,30 voor 125ml.
    • Vaak is er wel een actie op de site waardoor je uiteindelijk maar €3,95 betaald.
  • Garnier Micellair Reinigingswater kost €6,99 voor 400ml.
    • Ik heb deze gescoord met een 1+1 actie waardoor ik €3,50 heb betaald.

Uitslag

Het Micellair Reinigingswater van Garnier is duidelijk goedkoper, gezien ook de inhoud die je krijgt voor de prijs. De dop van Yves Rocher gaat open met een schroefdop en die van Garnier met een klikdop. Een mini-detail, maar een klikdop is wel echt een stuk praktischer. Daarnaast is die van Yves Rocher vooral geschikt voor de gevoelige ogen, terwijl Garnier geschikt is voor het hele gezicht. De uiteindelijke doorslag is toch wel de verkrijgbaarheid geworden. Voor het Micellair Reinigingswater kan ik snel even langs de Kruidvat wippen terwijl ik Yves Rocher online moet bestellen.. Hierdoor heeft Garnier voor mij de Battle gewonnen. Ik ben ontzettend blij dat ik dit reinigingswater heb ontdekt en dat ik ook meteen twee flessen heb ingeslagen! Mijn nieuwe favoriet!

Wat is jouw favoriete reiniging? 

Liefs Lindsey

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 8 mei 2015 / 11:24

    Ik heb gebruik nu ook de reiniger van Garnier. Ik vind deze erg prettig en ben benieuwd of het mijn huid ook echt minder vet maakt na een tijdje.