fbpx

Hoe maak ik een babybedje op?

Hoe maak ik een babybedje op?

Een wiegje, een co-sleeper, een babybedje of ledikantje. Waar slaapt jouw kindje in? En hoe maak ik een babybedje op? Ik weet nog goed dat onze co-sleeper thuis werd geleverd en ik dacht: ‘Oké, en nu?’ Wat heb ik allemaal nodig? Hoe maak ik het bedje van mijn baby op? Op deze vraag geef ik antwoord in dit artikel. Lees je met mij mee?

Hoe maak ik het bedje van mijn baby op?

Als je zwanger bent komt er zoveel informatie op je af. Informatie waar je wat mee kan maar ook veel adviezen die niet altijd even fijn zijn. Daarnaast is de ene uitzetlijst nog groter dan de andere en zie je wellicht soms door de bomen het bos niet meer. Heel herkenbaar want ik had hier ook last van. De een zegt dit en de ander zegt zus. Wat is nou waar?

Mijn ervaring is dat je vooral je gevoel moet volgen en dat je dan echt al een heel eind komt. Voor het opmaken van het bedje gebruik ik 5 producten, namelijk:

  • Molton bedzeil
  • Hoeslaken
  • Hydrofiele doek
  • Wieglaken
  • Wiegdeken

Bij een wieg heb je de afmeting van 75 x 100 cm nodig en bij een ledikant kies je voor 100×150 cm. Wij gebruiken nu een co-sleeper en dus heb ik het hoeslaken, de wieglaken en de wiegdeken aangeschaft in de afmeting 75 x 100. In het najaar/in de winter kun je kiezen voor een gevoerde deken. Maar Thijs is geboren half mei en dus hebben wij een ongevoerde deken van 100% katoen.

Tip: kijk goed naar de TOG-waarde. Iedere deken heeft namelijk een TOG-waarde. Hoe hoger de TOG-waarde hoe warmer het product voor jouw kleintje. Twijfel je? Zoek dan online een schema op. Maar gebruik deze vooral als richtlijn! Heb je het idee dat jouw kleintje het te warm of te koud heeft? Doe dan wat warmers aan, of trek iets uit.

Babybedje opmaken

Oké, door naar het opmaken van je babybedje. Begin eerst met een molton bedzeil. Deze beschermt het matrasje bij ongelukjes. Hieroverheen span je een hoeslaken. De hydrofiele doek vouw ik in een punt en plaats ik met de punt naar boven ter hoogte van het hoofdje. Dit beschermt het hoeslaken bij wat spuug en zorgt ervoor dat je niet iedere dag je hoeslaken hoeft te verschonen.

Tijd voor de laatste twee stappen, namelijk het wieglakentje en de wiegdeken. Je legt het lakentje op het matras en plaats hieroverheen de wiegdeken. Zorg dat je de wiegdeken zo’n 15 cm lager plaats dan de rand van het lakentje. Je kunt zo namelijk de rand van het lakentje terugslaan over de deken wat zorgt voor een mooi strak opgemaakt bedje.

Kijk nu goed waar jouw kleintje komt te liggen. Je wilt namelijk dat je baby onderin het wiegje ligt maar net niet met zijn voetjes tegen de achterkant. Daarnaast wil je dat het dekentje tot op schouderhoogte uit komt. Alles wat je over hebt qua laken/deken vouw je weg onder het matrasje. Zo ziet het er niet alleen netjes uit maar baby’s vinden dit ook heel erg fijn omdat het de bewegingsvrijheid beperkt.

Meyco Baby

En, that’s it! Een mooi opgemaakt wiegje! Mijn tip is om van deze producten 2 sets aan te schaffen zodat je altijd een nieuw setje hebt klaarliggen als de andere set in de was ligt. Ik heb ons babybedje opgemaakt met producten van Meyco Baby. Zij hebben een breed assortiment in de categorie slapen en je kunt bij hen terecht voor de gehele uitzet. De producten hebben een prachtige kwaliteit en een fijn prijsje. Absoluut een aanrader!

Hoe maak ik een babybedje op? Zo dus! 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: