fbpx
5   132
63   374
32   178
76   132
68   113

Water drinken tijdens de zwangerschap

Water drinken tijdens de zwangerschap

Voldoende water drinken is natuurlijk altijd belangrijk. Maar nu, tijdens mijn zwangerschap, let ik extra op mijn voeding en drinken en probeer ik het allemaal zo goed mogelijk te doen. Ik betrapte mij erop dat ik echt te weinig water dronk. Ik dronk gedurende de dag voornamelijk thee (uiteraard zonder cafeïne) en af en toe een glas melk of fris maar echt water? Te weinig! Ik ben gewoon niet zo’n waterdrinker maar genoeg water drinken tijdens de zwangerschap is wel heel belangrijk. Ik heb inmiddels de oplossing voor mij gevonden. Benieuwd? Lees met mij mee.

Waarom voldoende water drinken als je zwanger bent?

Waarom is water drinken tijdens de zwangerschap nou zo belangrijk? Dat is onder andere omdat je bloedvolume toeneemt en je lichaam een deel van het water dat je binnenkrijgt gebruikt voor het aanmaken van vruchtwater. Daarnaast helpt het bij de afvoer van afvalstoffen. Houd je veel vocht vast? Zorg dan juist dat je voldoende drinkt zodat dit afgevoerd kan worden.

Ik heb een fulltime kantoorbaan. Normaliter dronk ik iedere ochtend eerst 2 à 3 bakjes koffie maar sinds ik zwanger ben lust ik totaal geen koffie meer. Deze bakjes koffie zijn dus vervangen door bakjes thee en eigenlijk dronk ik dus de gehele dag niets anders dan thee. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en ik heb dat gedaan door air up.

Water drinken tijdens de zwangerschap

Air up Gen2 Tritan Fles

Qua fles heb ik gekozen voor de Gen2 Tritan fles in de kleur de Cobalt Blueberry. Deze fles is te koop in twee formaten, namelijk 600ml. en 1ltr. Ik ben gegaan voor 1 liter om mijzelf extra te motiveren om water te drinken. En met de gedachte, dat zijn dus twee flessen per dag en dan heb ik voldoende water gedronken. Gelijk een fijne stok achter de deur. Bij deze Gen2 Tritan Fles wordt stanaard één watermeloen-, bosbessen-en limoensmaakpod bijgeleverd. Eén pod is goed om tot 5 liter water smaak te geven. Op dit moment heb ik er een watermeloenpod op zitten en die is echt heel lekker. So far so good, sinds ik mijn nieuwe air up fles heb drink ik iedere dag voldoende water, heel fijn!

Het grootste nadeel? Veel plassen! Gelukkig heb ik hier ’s nachts nog geen last van maar gedurende de dag, zodra ik ga staan, moet ik plassen. Maar juist veel plassen en wetende dat hierdoor alles goed doorspoelt is een fijn idee. Zolang ik er ’s nachts niet 6x uit hoef, vind ik het voor nu nog geen probleem, haha!

Je koopt de air up Gen2Tritan Fles (1 liter) voor € 49,99 inclusief 3 pods. 

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende water drinkt? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.