fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl

Boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl

Ben jij een zzp’er of freelancers? Heb je een midden- of kleinbedrijf of ben je lid van een vereniging of stichting en is het belangrijk om een boekhouding bij te houden, I got you! Ik heb mijn bedrijf sinds drie jaar ingeschreven staan bij de KvK en heb het eerste jaar mijn boekhouding gedaan via Excel. Geloof me, dat was echt vreselijk. Ik heb heel wat avonden stress gehad en met mijn handen in het haar gezeten. Mijn vriend heeft ook zijn eigen bedrijf en maakte toen al gebruik van het Boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl. Hij zei: ‘Lin, stop hiermee, en neem alsjeblieft e-Boekhouden.nl’ Zijn tip heb ik opgevolgd en in dit artikel vertel ik jullie graag mijn ervaring met het programma. Lees je mee?

Boekhoudprogramma voor ondernemers

Ondernemen, ik vind het fantastisch. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en vind het gewoon heerlijk om ondernemend bezig te zijn. Er zit, naar mijn mening, echter één groot nadeel aan het zijn van een ondernemer en dat is toch echt administratie. Het is zo niet mijn ding. Zeker het eerste jaar dat ik mijn boekhouding deed via Excel was echt vreselijk. Ik was enorm onzeker en had het idee dat ik het totaal niet goed deed. Na de tip van mijn vriend hakte ik diezelfde avond nog de knoop door en meldde ik mij aan bij e-Boekhouden.nl

Online boekhoudprogramma

Inmiddels maak ik nu meer dan 2 jaar gebruik van het online boekhoudprogramma en kan ik dus mijn ervaring heel goed met jullie delen. Ik zal vast verklappen dat ik onwijs blij ben met e-Boekhouden.nl en absoluut nooit meer zonder wil. Toch ga ik in dit artikel even een aantal punten aanhalen en onderbouwen waarom dit zo fijn is aan dit online boekhoudprogramma.

Tijdbesparing

Voorheen zat ik echt meerdere avonden te struggelen met mijn boekhouding. Het kostte mij zo ongelofelijk veel tijd. Gelukkig is dat verleden tijd en fix ik mijn boekhouding nu echt in no time. Met het programma automatiseer je als het ware je boekhouding. Je kunt je bankrekening, webshop of kassasysteem koppelen. Door al deze koppelingen kun je bijvoorbeeld automatisch betalingen aan openstaande facturen koppelen. Uiteraard zorgt dit niet alleen voor een foutloze administratie maar ook voor een besparing van je kostbare tijd.

Btw-aangifte

Ieder kwartaal is het zover, de btw-aangifte. Eind september, het is bijna weer tijd voor het derde kwartaal. Wist je dat e-Boekhouden.nl een directe verbinding heeft met de Belastingdienst? Via het boekhoudprogramma doe je met één druk op de knop je btw-aangifte zonder in te hoeven loggen bij de Belastingdienst. Dit geldt overigens ook voor je ICP-opgave. Hoe relaxt is dat?

Boekhouder of accountant

De belastingaangifte laten wij ieder jaar altijd doen door een boekhouder. Omdat wij beide een eigen bedrijf hebben en ik daarnaast nog fulltime werk is dit best een ingewikkelde klus. Daarnaast vinden we het belangrijk dat dit goed wordt gedaan en er even iemand met ons meekijkt en kan adviseren. Onze boekhouder heeft van onze e-Boekhouden.nl accounts een eigen inlog zodat ze meteen in onze administratie kan. Hierdoor hoeven we dus weinig aan te leveren en kan ook zij in het programma in één oogopslag alle informatie vinden die nodig is voor het doen van de inkomstenbelasting.

Gebruik van de app

Oké, nog één pluspunt, e-Boekhouden.nl heeft een app. Zo heb je overal en altijd inzicht in je financiële status. Je kunt ook facturen en bonnetjes scannen en deze toevoegen aan je programma met de intelligente Scan & Herken functie. Je uren bijhouden en je kilometers? No problem! Ook dit kan allemaal met de app. Briljant toch?

Lang verhaal kort, het boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl is top. Voor mijn vriend en mij absoluut onmisbaar in het runnen van onze bedrijven. We hebben overigens ook ervaren dat e-Boekhouden.nl een hele fijne klantenservice heeft. Ze geven sowieso online eigenlijk op alle vragen antwoord met behulp van de kennisbank maar zijn ook heel goed bereikbaar telefonisch.

Wil je het Boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.nl graag eens proberen? Ik snap je helemaal. Wanneer je korter dan 15 maanden geleden met je bedrijf gestart bent, dan is e‑Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van je onderneming volledig gratis te gebruiken. Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben zij een proefperiode van 14 dagen. Vraag je proefabonnement (no worries, dit is geheel vrijblijvend en wordt niet automatisch verlengd).

Ben jij een ondernemer? Zo ja, hoe doe jij je boekhouding? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: