fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

3 tips om je huid lenteklaar te maken

3 tips om je huid lenteklaar te maken

Lentekriebels, hallo! Ik weet het, we zitten nog midden in de winter en het is buiten hartstikke koud. Toch heb ik de lentekriebels al echt te pakken en kan ik niet wachten totdat het zover is. Vandaar liep ik buiten met onze hond Spyke en zag ik zelfs de eerste knoppen alweer in de struiken zitten dus ook de natuur is zich al aan het voorbereiden. In dit artikel geef ik je 3 tips om je huid lenteklaar te maken. Want, jawel, daar kun je alvast mee beginnen. Ik vertel je waarom. Lees je mee?

Ontharen

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik neem het ontharen van mijn benen en oksels niet vrij serieus in de herfst en winter. Natuurlijk scheer ik mij geregeld maar wel veel minder consequent dan in de lente en zomer. Ben jij het scheren helemaal beu? Je kunt natuurlijk laser ontharen overwegen. Wanneer je hier nu mee start heb je nog voldoende tijd om je ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Geen gedoe en nooit meer scheren, epileren of waxen, dat klinkt toch fantastisch? Laser ontharen schijnt pijnloos te zijn en ik ben mij hier op dit moment over aan het inlezen. Ik overweeg het namelijk oprecht.

Scrubben

Ik scrub mijn huid echt veel te weinig. Eigenlijk moet je dit sowieso iedere week minimaal 1x doen maar ik heb dit eigenlijk in de wintermaanden overgeslagen. Om mijn huid weer helemaal lenteklaar te maken is het wel van belang om te gaan scrubben. Wanneer je je huid niet scrubt verstoppen namelijk je poriën waardoor de verzorgingsproducten niet volledig kunnen geabsorbeerd worden door je huid. Zonde! Tijd voor een heerlijke, schone huid zonder dode huidcellen die een natural glow heeft.

Voorjaarsschoonmaak

Houd jij in huis ook altijd een voorjaarsschoonmaak? Sla dan je kaptafel zeker niet over. Ieder voorjaar verzamel ik al mijn crèmes, lotions, SPF’s, cleansers etc. en ik check ze op de vervaldatum. Als de vervaldatum bijna in zicht komt of wanneer ik weet dat ik het product al een tijdje gebruik gooi ik hem weg. Verzorgingsproducten moeten namelijk wel echt fris en hygiënisch zijn om je huid optimaal te kunnen verzorgen. Daarnaast gebruik ik in de herfst en winter sowieso hele andere producten dan in de lente en zomer. De perfecte timing dus voor een schoonmaak.

Dit zijn mijn 3 tips om je huid lenteklaar te maken.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: