fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

3 Tips voor de perfecte fotocollage

3 Tips voor de perfecte fotocollage

Ben jij op dit moment bezig met het plannen van een touch up in je interieur? Lekker bezig! Ik vind het altijd leuk om bezig te zijn met ons interieur en breng geregeld hier en daar wat wijzigingen aan. Boven onze eettafel hebben wij bijvoorbeeld een fotowand die ik graag wil veranderen. Tsja. soms is het gewoon tijd voor iets nieuws toch? In dit artikel geef ik je 3 Tips voor de perfecte fotocollage. Off we go! 

Want, een fotowand maken, hoe doe je dat? Waar begin je? Deze drie tips gaan je absoluut helpen en ervoor zorgen dat er binnenkort een prachtige fotocollage aan de muur hangt.

Tip 1: Kies jouw favoriete vorm

Je denkt bij een fotowand wellicht direct aan rechthoekige of vierkante posters en foto’s. Maar, dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig zie je ook veel speelsere vormen zoals hexagons en cirkels. De fotowand boven onze eettafel is wel rechthoekig maar toevallig heb ik een ronde fotowand in onze slaapkamer hangen en een fotowand met hexagons in onze veranda.

Tip 2: Kies een thema

Natuurlijk wil je dat jouw fotocollage één uitstraling heeft en daarom is het belangrijk om een bepaald thema te kiezen. Wat wil je? Wil je een setting met foto’s in de natuur? Wil je mensen op de foto? Zijn het reizen of andere kiekjes? Maak hierin een keuze en verzamel de foto’s die je wilt gebruiken. Mijn tip is om bij het kiezen van de foto’s te letten op de kleuren en hierin ook een mooie combi te maken. Als je één filter gebruikt voor al je foto’s creëer je meer rust in je collage.

Tip 3: Maak hem digitaal

Voordat je de fotocollage laat maken is het verstandig om hem eerst digitaal te maken. Als je de fotowand ontwerpt op je computer kun je precies zien wat wel/niet matcht. Welke vorm past het beste in het interieur? Passen de gekozen foto’s qua setting en qua kleur goed bij elkaar? Welke indeling staat het beste? Het is even een werkje maar zo weet je wel 100% zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Extra tip: hang de fotowand op zonder te boren. Als jij jouw fotowand besteld bij Modulari ontvang je, bij iedere bestelling, gratis een magnetisch ophangsysteem, montagetape en afstandhouders. Deze is geschikt voor bijna iedere ondergrond en door de afstandhouders hangen de foto’s kaarsrecht. Doordat je niet in de muur hoeft te boren kun je ook makkelijk switchen op het moment dat jij jouw fotowand of wilt wijzigen of wilt uitbreiden. 

Dit zijn mijn 3 Tips voor de perfecte fotocollage. Succes!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: