fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

3 tips voor het kopen van een nieuwe bank

3 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Stiekem ben ik echt dol op interieurstyling. Ik kan echt uren doorbrengen op Pinterest, scrollend en pinnend van interieurs om bij weg te dromen. Wij wonen op dit moment 6 jaar in ons huidige huis maar ik kan niet wachten om te verhuizen of om ons huis helemaal te restylen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met ons interieur maar goed, de trends zijn veranderd en ik zou het nu absoluut anders doen. Dat is best herkenbaar, denk ik? In dit artikel geef ik je 3 tips voor het kopen van een nieuwe bank. Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe bank aan te schaffen? Dan is dit artikel een must read! 

Waar let je op bij het kopen van een bank?

Banken, ze zijn er letterlijk in alle vormen, maten, merken en kleuren. Het aanbod is zo gigantisch dat de kwaliteit ook enorm uit elkaar ligt. Het kopen van een bank is natuurlijk hartstikke tof maar het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Ze zijn namelijk niet heel goedkoop en je wilt er wel zeker van zijn dat je geen kat in de zak koopt.

Comfort

Oké, het allerbelangrijkste is natuurlijk het comfort. Er zijn heel veel banken ontzettend mooi maar comfortabel? Ho maar! Je hebt bijvoorbeeld banken met enorm hoge armleuningen of banken waarbij deze juist ontbreken. Ze zitten misschien wel oké, maar je wilt toch ook heerlijk liggend je Netflix serie bingewatchen? Ik wel! Een bank gaat een tijdje mee wat betekent dat je er heel wat uren op door gaat brengen. Oftewel, je wilt dat hij goed zit en goed ligt. Probeer een bank dan ook altijd uit in meerdere posities (zittend, liggend, hangend etc.) en doe in een winkel even net alsof je thuis bent. Doe dit bij verschillende banken zodat je het verschil in comfort goed kunt voelen.

Het juiste formaat

Voordat je naar bijvoorbeeld de meubelboulevard rijdt om een nieuwe bank te kopen bepaal je eerst het juiste formaat. In welke ruimte moet hij komen te staan? Ga je voor een hoekbank of voor een rechte bank? Mocht je twijfelen, neem dan een tekening van je woonkamer mee. De mensen in de winkel kunnen je dan namelijk goed adviseren. Wij vinden het fijn om heerlijk te chillen en te liggen op de bank en hebben voor een hoekbank gekozen. Ik ben nog steeds zo blij met deze keuze. Het ‘hoekje’ is namelijk mijn favoriete plek!

Kleur en materiaal

We zijn al een heel eind. Je hebt de juiste bank gevonden qua comfort en bepaalt in welke vorm (hoek of recht) je de bank wilt hebben. Nu is het tijd om de kleur en het materiaal te bepalen. Vaak kun je een bank namelijk, los van het ontwerp, krijgen in diverse kleuren en materialen. Wij zijn thuis bijvoorbeeld voor een donkerbruine, ecoleren bank gegaan. Deze keuze was weloverwogen. We hebben namelijk een Mechelse herder en een kat en die zijn nu eenmaal niet zo’n goede combi met een off white teddy bank. Ecoleer lijkt op leer, maar is een stuk goedkoper. Dit materiaal is huisdiervriendelijk en heel makkelijk schoon te maken.

Tot zo ver mijn 3 tips voor het kopen van een nieuwe bank. 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: