fbpx
118   138
51   189
45   98
13   192
66   390

4 leuke boeken die ik op vakantie heb gelezen

4 leuke boeken die ik op vakantie heb gelezen

Een boekenwurm, dat was ik vroeger absoluut. Ik was enorm fan van lezen en deed dit het liefst de hele dag. Zodra ik eenmaal was begonnen met lezen kon ik een boek met gemak in één keer uitlezen. Op dit moment maak ik er helaas weinig tijd voor. In een drukke werkweek ben ik soms al blij dat ik op tijd op bed lig. Maar, ik heb mij wel voorgenomen om te proberen er meer tijd voor vrij te maken. De vakantie was hier natuurlijk een perfect moment voor. En ik heb niet 1, niet 2 maar zelfs 4 boeken gelezen. Ik heb er echt van genoten! In dit artikel bespreek ik de 4 leuke boeken die ik op vakantie heb gelezen.

4 leuke boeken die ik op vakantie heb gelezen

Wat nooit gebeurd – Anne Holt

In het dorp waar ik woon staan diverse boekenkasten buiten. Een mini bibliotheekje. Iedereen mag hier zelf boeken neerzetten, ruilen of pakken. Als ik met het uitlaten van Spyke langs een kastje kom kijk ik er altijd even in. Net voor de vakantie vond ik het boek ‘Wat nooit gebeurd’ van Anne Holt. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van de schrijfster gehoord maar het sprak mij direct aan. Literaire thrillers zijn mijn favoriet dus ik besloot het boek mee te nemen. Het is een boek dat zich afspeelt in Scandinavië en ik moet dan altijd even inkomen met alle verschillende ingewikkelde namen. Maar, na een aantal hoofdstukken had ik de smaak helemaal te pakken en heb ik hem in een mum van tijd uitgelezen.

Het verhaal gaat over Inspecteur Yngvar Stubø en profiler Inger Johanne Vik. Zij hebben net samen een kind gekregen wanneer er twee gruwelijke moorden worden gepleegd. De slachtoffers? Dat zijn bekende noren die na de moord worden verminkt op symbolische wijze. Alles wijst erop dat dit het werk is van een seriemoordenaar. Het is echt een spannende thriller met spannende wendingen en een verrassend einde.

Nice – Kiki van Dijk

Over Kiki van Dijk had ik al heel wat goede verhalen gehoord. Genieten van de zomervakantie in de Provence was de keuze voor het boek ‘Nice’ natuurlijk makkelijk gemaakt. Het verhaal gaat over Jacky, een bekende parfumeur uit Delft. Haar rustige leventje wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Zij vliegt halsoverkop naar Nice, haar geboorteplaats en de plaats waar haar zus Christine nog steeds woont. Eenmaal bij haar zus aangekomen beseft Jacky dat er iets aan het verhaal niet klopt. Was er opzet in het spel? Heeft hun mysterieuze familiegeschiedenis er iets mee te maken?

Een boek dat blijft boeien van begin tot einde. De conclusie komt uit een hoek die je zeker niet verwacht. Een aanrader? Absoluut!

Vive la France – Linda van Rijn

Tsja, Nice, Vive la France, hoe toepasselijk wil je het hebben? Van Linda van Rijn heb ik al wel vaker boeken gelezen dus ik had direct zin om aan dit boek te beginnen. Dit verhaal gaat over Rob en Esther die met hun dochter Isa op kampeervakantie gaan in Frankrijk. De vakantie wordt echter overschaduwd door het vreemde gedrag van Rob. Hij blijft zeggen dat het komt doordat hij op vakantie lastig wordt gevallen door de drukte op zijn werk. Maar hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Hierdoor krijgt Esther argwaan. Is hij wel eerlijk? Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand.

Ook dit was absoluut een goede literaire thriller. Een perfect boek om te lezen op vakantie.

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

In Frankrijk zijn we niet alleen in de Provence geweest maar ook in de Ardeche. We verbleven hier in een prachtige gite waar toevallig het boek Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens lag. Ik was direct enthousiast! Over dit boek had ik al zoveel goede verhalen gehoord dat het al een tijdje op mijn lijstje stond. Ik was nog niet klaar met lezen toen wij de Ardeche weer verlieten en van de eigenaresse mocht ik het boek houden. Zo lief! Eenmaal terug in de Provence ben ik dus gelijk verder gegaan met lezen.

Het verhaal gaat over Kya, het moerasmeisje. Ze is hier in haar eentje opgegroeid en is afgesloten van de bewoonde wereld. Om te lezen ruilt ze o.a. vis en groenten in het dorp voor andere levensmiddelen. Hier komt ze in aanraking met twee jongens uit het dorp en leert ze de ‘andere wereld’ kennen. Eén van hen wordt dood gevonden in het moeras en de verdenking valt onmiddellijk op Kya, het moerasmeisje. In het boek wordt je meegenomen in het leven van Kya en leef je van begin tot eind mee. De schrijfster geeft gedetailleerde beschrijvingen van de natuur, het moeras en de dieren en daar heb ik echt van genoten. Daarnaast is het ontroerend en spannend en misschien wel een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen.

Dit zijn de 4 leuke boeken die ik op vakantie heb gelezen. Naar welk boek ben jij vooral benieuwd?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: