fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Pieter Pot Verpakkingsvrije Boodschappen

Pieter Pot Verpakkingsvrije Boodschappen

Begin april maakte ik kennis met het concept van Pieter Pot. Verpakkingsvrije boodschappen? Om eerlijk te zijn was ik direct geïnteresseerd. Ik ben namelijk best wel bewust van o.a. de enorme berg plastic afval op de wereld en ik probeer hier echt mijn steentje bij te dragen. Ik zal echt niet zeggen dat hierin alles perfect doe, verre van, maar alle beetjes helpen. Daar ben ik van overtuigd. Vandaar dat ik in dit artikel ook graag jou wil laten kennismaken met de Pieter Pot Verpakkingsvrije Boodschappen. Wie weet is het ook iets voor jou. Door het lezen van dit artikel kun je het in ieder geval overwegen. Let’s go! 

Pieter Pot Verpakkingsvrije Boodschappen

Jouw boodschappen in mooie glazen statiegeldpotten

Back to basic! Heeft jouw moeder vroeger weleens vertelt dat melk in glazen potten zat en dat glazen melkflessen één keer per week werden opgehaald? Je moest ze dan gewoon buiten zetten en that’s it. Eigenlijk is dat precies wat Pieter Pot ook doet.

Pieter Pot koopt producten in bulk in. Oftewel, in gigantische verpakkingen. Dit is één grote verpakking in plaats van alle kleine verpakkingen die wij in de supermarkt kopen. Deze bulk wordt verdeeld over de glazen weckpotten waar statiegeld op zit. In de webshop van Pieter Pot kun je precies zien hoeveel gram product er in een pot zit. Zodra jij jouw bestelling plaatst worden de potten in juten tassen bij jou thuisbezorgd. Na het plaatsen van vervolgens je tweede bestelling wordt het systeem circulair. Jouw tweede bestelling wordt namelijk ook bezorgd in een juten tas en in de juten tas van de bestelling daarvoor kun je met dezelfde bezorger de lege potten weer mee teruggeven. Je krijgt dan per mail direct bericht van Pieter Pot dat het statiegeld terug is gestort op je account. Echt ideaal!

Goed om te weten:

Vervoer: De busjes zijn deelvervoer en rijden een optimale route door de buurt. Ze rijden dus niet exclusief voor Pieter Pot, wat ervoor zorgt dat jouw boodschappen zo duurzaam mogelijk thuis worden bezorgd. 

Lege potten: Alle geretourneerde potten worden in een ‘wasstraat’ om de hoek van één van de locaties waar we de potten opnieuw vullen gewassen. Pieter Pot vraagt je dan ook nadrukkelijk om de potten niet alvast thuis te wassen zodat er zo min mogelijk water bij het proces komt kijken. 

Doe samen met Pieter mee met #meiplasticvrij

Ken je de actie #meiplasticvrij? Pieter Pot haakt aan bij deze actie. #Meiplasticvrij is een burgerinitiatief dat is opgericht door vier Vlaamse vrouwen. Het doel: een maand lang extra bewust bezig zijn met het verminderen van ons gebruik van wegwerpplastic. Ik vind het een heel goed initiatief en doe al de hele maand mei mee. Uiteraard door o.a. verpakkingsvrije boodschappen te doen bij Pieter Pot.

Om een extra duwtje in de juiste richting te geven heeft Pieter Pot een mooie winactie georganiseerd. Doe je in mei verpakkingsvrije boodschappen bij Pieter Pot? Dan maak je automatisch kans op €200,- Pieter Pot shoptegoed. Is dat nog eens even kneitertje lekker! De winnaar zal in week 23 via e-mail op de hoogte worden gesteld. Meedoen kan dus nog absoluut. Waar wacht je op?

Kortingscode Pieter Pot 

Nog niet helemaal overtuigd? Dan heb ik bij deze een hele fijne kortingscode voor je. Met de code LINDSEY10 krijg jij 10% korting op je eerste bestelling bij Pieter Pot. 

Heb jij weleens gehoord van Pieter Pot Verpakkingsvrije Boodschappen? En was jij al op de hoogte van het burgerinitiatief #meiplasticvrij? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

 

Delen: