fbpx
118   138
51   189
45   98
13   192
66   390

Medische redenen voor plastische chirurgie

Medische redenen voor plastische chirurgie

Plastische chirurgie wordt al snel geassocieerd met ijdeltuiterij. Je denkt al snel aan een borstvergroting, een BBL operatie, liposuctie en ga zo maar verder. Heftige ingrepen met maar één doel, er mooier uitzien. Toch zijn er ook heel veel medische redenen voor plastische chirurgie. Een onderwerp waar wellicht wat minder over gesproken wordt. Ik ga het daarom vandaag wel bespreken in dit artikel. Lees je met mij mee?

Als je ergens onwijs last van hebt dan is het natuurlijk erg prettig als hier iets aan kan worden gedaan. Sommige situaties zorgen gewoon echt voor een enorme hinder in het dagelijkse leven. Iets wat natuurlijk echt vervelend is. Een cosmetische ingreep kan het verschil maken. Laat ik eens wat voorbeelden noemen.

  • Een ooglidcorrectie

    • Als je ouder bent dan gaan je oogleden uiteraard meer hangen. Bij de een hangen ze wat meer dan bij de ander. Op het moment dat je ècht last hebt van hangende oogleden dan kan het zo zijn dat je hierdoor minder gaat zien en zelfs enorme hoofdpijnklachten kan krijgen. Iets waar je natuurlijk echt niet op zit te wachten en je leven kan beïnvloeden. Een ooglidcorrectie kan hiervoor de oplossing zijn.
  • Grote borsten of hangende borsten 

    • Grote borsten, het klinkt allemaal als het ideale plaatje, maar vrouwen met echte, grote borsten zijn hier vaak helemaal niet zo blij mee. Er zijn namelijk vrouwen met een grote cupmaat die echt enorme nek- en rugklachten ervaren. Daar word je natuurlijk alles behalve vrolijk van! Ook kun je deze klachten ervaren bij hangende borsten. Bij grote borsten kan een borstverkleining de oplossing zijn en bij hangende borsten kan een borstlift de oplossing zijn. O.a. Kliniek Veldhoven voert deze ingreep uit.
  • Een aangeboren afwijking

    • En wat dacht je van een aangeboren afwijking? Daar kun je natuurlijk echt niets aan doen maar het is wel fijn dat het opgelost kan worden. Kinderen worden geboren met bijvoorbeeld een hazenlip, een gespleten gehemelte, een open rug etc. Om dit te corrigeren wordt ook plastische chirurgie toegepast met uiteraard een duidelijke medische reden.

Tip: voordat je kiest voor een ingreep, laat je altijd goed informeren en zorg voor een persoonlijk consult. Denk goed na over je keuzes en neem hier dan ook ruim de tijd voor. Heb dus geen haast met het maken van een beslissing. Ga niet uit van wat er online staat maar probeer echt contact te krijgen met mensen die zich eerder in een bepaalde kliniek hebben laten behandelen zodat je echt oprechte, eerlijke verhalen krijgt. Alleen op deze manier kun je 100% achter je keuze staan en weet je dat je de juiste keuze maakt.

Heb jij weleens op deze manier gekeken naar plastische chirurgie? Het wordt dus echt niet alleen maar toegepast om puur ethische redenen. Er zijn genoeg medische redenen voor plastische chirurgie. Ik heb hier zelf geen ervaring mee. Sterker nog, ik ben überhaupt nog nooit geopereerd. *even afkloppen*.

Ben jij weleens geopereerd?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: