fbpx
87   161
48   179
31   69
68   138
25   273

APTO Kurkuma Masker

APTO Kurkuma Masker

APTO Skincare, weleens van gehoord? Ik niet! Niet gek ook, het merk is pas sinds 30 januari 2022 verkrijgbaar in Nederland. Zelfs exclusief verkrijgbaar bij 500 Etos winkels en online. Van APTO Skincare heb ik een heel fijn pakketje gekregen met hierin hun producten. Het APTO Kurkuma Masker vond ik het interessantst en die heb ik uitgebreid getest. Ben jij benieuwd naar dit nieuwe merk en het kurkuma masker? Lees zeker mee.

APTO Kurkuma Masker

APTO Skincare

APTO is een Amerikaans, duurzaam skincare merk dat natuurlijke, betaalbare en eco-vriendelijke beauty beschikbaar maakt voor iedereen. Het assortiment bestaat op dit moment uit zeven plant-powered producten.

APTO is verpakt in volledig recyclebaar aluminium en gerecycled plastic.

Wat is kurkuma?

Kurkuma kennen we denk ik allemaal wel als ingrediënt dat vooral gebruikt wordt in de keuken. Het is een specerij dat wordt gemaakt uit de wortel van de Curcuma Longa plant, is bitter van smaak en is een vast bestandsdeel in o.a. kerriepoeder en currygerechten. De specerij is vooral te herkennen aan de gele kleur. Werk je met verse kurkuma in de keuken? Doe dan altijd handschoenen aan en kijk uit! Kurkuma geeft echt enorm af en voor je het door hebt loop je nog dagen met gele vingers rond.

Het geel van de kurkuma komt in ieder geval zeker terug in de vormgeving van dit masker. Het masker zit namelijk in een knalgele knijptube. Een knijptube is wat mij betreft een prima verpakking voor een masker aangezien het hygiënisch en makkelijk te doseren is. Ziet het er spectaculair uit? Dat niet. Gewoon prima, als je het mij vraagt.

Dit alles-in-één masker, zorgvuldig samengesteld met kalmerende kurkuma en poriënzuiverend azelaïnezuur, helpt dode huidcellen te verwijderen en puistjes te voorkomen en bevordert een egalere teint. 

Het masker zelf is ook geel van kleur en ruikt vrij kruidig. Op zich logisch, ik had niet echt anders verwacht. Tijdens een me-time momentje in een warm bad breng ik het masker aan op een gereinigde huid. Ik merk direct dat mijn huid begint te tintelen en zelfs licht begint te branden. Huh? Hoort dit wel? Snel lees ik de verpakking en hierop staat: ‘lichte roodheid en tintelingen zijn mogelijk en normaal.’ Oké, het voelt alleen niet heel lekker. Gelukkig is dit tintelende/brandende gevoel na ongeveer 1 à 2 minuten verdwenen. Ik houd het masker in totaal een minuutje of 12 op mijn gezicht en verwijder hem dan met lauwwarm water.

APTO Kurkuma Masker

APTO Skincare review

Om eerlijk te zijn had ik, tijdens de duur van het masker, mijn twijfels. Het voelde gewoon niet heel lekker in begin en ik was bang dat dit weinig goeds zou betekenen. Tot mijn verbazing voelde mijn huid super zacht en gevoed aan tijdens het verwijderen van het masker. Echt alsof er een soort heerlijke, soepele olielaag op zat, maar dan op een fijne manier. Na het verwijderen voelde mijn huid juist helemaal niet droog, branderig of trekkerig aan. Verrassend! Bij heel veel maskers schreeuwt mijn huid na gebruik om een goede crème maar dat was bij dit APTO Kurkuma Masker echt niet het geval. Wat dat betreft ben ik dus toch positief verrast! Maak ik de tube op? Absoluut. Zou ik het masker opnieuw kopen? Dat misschien toch niet.

Dit APTO Kurkuma Masker bevat 60ml. en kost € 13,- 

Heb jij APTO Skincare al gespot bij ETOS?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: