fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Wat zijn paddenstoelsupplementen?

Heb jij weleens gehoord van paddenstoelsupplementen? Het is een opkomende trend in Nederland. Je ziet winkels en webshops ze steeds vaker aanbieden. Ik heb er al vaker over geschreven en ik heb ze ook al in verschillende vormen geprobeerd. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: ‘Wat zijn paddenstoelsupplementen en wat doen ze voor mij?’ Ben jij benieuwd? Lees dan zeker mee.

Wat zijn paddenstoelsupplementen en wat doen ze voor mij?

Wat goed is om te weten is dat een paddenstoelsupplement een natuurlijk product is. Hierdoor is het belangrijk om, bij het aanschaffen van de supplementen, erop te letten dat ze biologisch zijn. Puur, vegan en dus van hoge kwaliteit. Wist je dat ze in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang worden gebruikt? Ze bevatten nutritionele en unieke eigenschappen voor lichaam en geest. Er zijn verschillende soorten supplementen die allemaal een andere werking hebben. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld meer concentratie, meer ontspanning of beter in je vel zitten. In dit artikel geef ik je graag een wat uitgebreidere uitleg over de volgende drie varianten:

  • Chaga
  • Lion’s Mane
  • Cordyceps

Chaga

Chaga groeit in het noordoosten van China tegen berkenbomen. Wist je dat deze paddenstoel de meeste antioxidanten bevat van alle voedselbronnen op onze planeet? Wauw! Je kunt dit supplement zien als een multivitaminen, oftewel een all-round immuunsysteembooster. Hij verbetert je vitaliteit en versterkt het lichaam. Je kunt dit ook perfect gebruiken in het najaar en in de winter aangezien hij ook je weerstand verbeterd.

Lion’s Mane

Het tweede supplement dat ik wil bespreken is Lion’s Mane. Het wordt gekweekt op biologisch gemengd zaagsel (78%), biologische tarwezemelen (20%), biologisch suikerriet (1%) en natuurlijke limoen (1%). Hij boost je hersenen en is dus perfect voor het verbeteren van je focus en je concentratie. Heb jij moeite met studeren omdat je spanningsboog te kort is? Dan is dit echt eens het proberen waard! Hij ondersteunt tevens ook het maag-en darmstelsel en helpt bij stress en emotionele klachten.

Cordyceps

Last but not least, de cordyceps. Het wordt gekweekt op wordt gekweekt op een natuurlijke voedingsbodem(biologische rijst). Ik heb hier weleens eerder een artikel aan gewijd. Een supplement dat heel breed inzetbaar is. Er zitten stoffen in die o.a. goed zijn voor hart- en bloedvaten, de lever, glucosestofwisseling en de luchtwegen. Heb je last van vermoeidheid? Voel je je op het midden van de dag al energieloost? Dan kun je daar de Cordyceps voor gebruiken. Hij geeft extra energie na een slechte nachtrust. Daarnaast geeft hij ook de functie van de nieren een boost. Een extra bijkomstigheid? Het werkt libidoverhogend en verbetert mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid.

Waar koop ik deze paddenstoelsupplementen? Bij Pure Mushrooms! Zij bieden een breed assortiment van pure en biologische producten die verrijkt zijn met de superfood en vitamine C booster Acerola. Het is een betrouwbare webshop die altijd netjes levert. Alle producten zijn vegan gecertificeerd en het merk is ontzettend transparant. Zij laten namelijk elke productbatch extern controleren. Ik heb er in ieder geval dus hele goede ervaringen mee en kan je deze webshop dus zeker aanbevelen.

Heeft u als retailer interesse in de producten van Pure Mushrooms? Neem dan contact op met Biologische groothandel Smart & Zo. Dé groothandel in hoogwaardige natuurvoeding, voedingssupplementen, natuurlijke verzorging & zero waste producten.

Gebruik jij wel eens paddenstoelsupplementen?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: