fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Intermittent Fasting met de DoFasting App

Intermittent Fasting met de DoFasting App

Laatst maakte ik voor het eerst kennis met de term Intermittent Fasting. Ik keek een vlog van Enzo Knol en hij vertelde dat zijn vriendin Myron hier aan doet. Het wekte direct mijn interesse waardoor ik gelijk wat research ben gaan doen. Voornamelijk wilde ik antwoord op de vraag: ‘Wat is Intermittent Fasting?’ Inmiddels heb ik flink wat research gedaan en ben ik vrij op de hoogte van Intermittent Fasting. Zeker in combinatie met de DoFasting App. Ben jij benieuwd naar Intermittent Fasting met de DoFasting App? Ik vertel je er graag wat meer over.

Intermittent Fasting

Intermittent betekent periodieke en Fasting betekent vasten. De term betekent dus letterlijk dat je periodiek vast. Simple as that! Nu denken waarschijnlijk 9 van de 10 mensen gelijk aan de Ramadan maar deze vorm van vasten is echt totaal anders. Iedereen heeft natuurlijk een eetpatroon en Intermittent Fasting is ook een eetpatroon. Eentje waarbij je wisselt tussen eetperiodes en vasten. In eerste instantie zorgt het voor verschillende gezondheidsvoordelen zoals verminderde kans op ontstekingen, een gereguleerde bloedsuikerspiegel, een verbeterde cholesterol etc. Daarnaast kun je er ook mee afvallen mits je in totaal minder calorieën met je voeding binnenkrijgt dan je verbruikt. Het gaat dus niet perse puur om afvallen maar juist om gezond te zijn en je goed te voelen!

DoFasting App

De DoFasting App helpt je een flink handje met Intermittent Fasting. Zij hebben alle voordelen gecombineerd in één app die ontzettend makkelijk in gebruik is. Zie het als een soort persoonlijke assistent die jou iedere dag helpt met jouw eetschema. Daarnaast geeft de app heel veel handige tips, gezonde recepten, tracking opties en workouts. Hiervoor heb je geen fitnessruimte, geen supplementen en ook geen fitnessapparatuur/spullen nodig. Het is dus echt heel laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Daarnaast vind ik het ook heel leerzaam omdat je veel leert over voeding en je lichaam.

Inmiddels ben ik een tijdje aan het vasten met behulp van de DoFasting App en ik ben er echt onwijs over te spreken. Ik voel mij inderdaad beter in mijn vel, lekker fit! Ik heb het gevoel meer energie te hebben. Ik ben nog niet afgevallen maar ik moet ook eerlijk zeggen dat dit totaal mijn doel niet is. Volgens mij ben ik goed op gewicht en ik heb dan ook geen ambitie om gewicht te verliezen. Voor mij is dit dus echt prima!

Let op: het is wel een betaalde app. Ik vind het persoonlijk echt de moeite waard want het geeft mij een enorme stok achter de deur. Het meest populaire abonnement is $52,- voor 12 maanden en omgerekend is dit maar $1,99 per week. Dat is goed te doen toch? Een stuk goedkoper dan een abonnement op de sportschool! Voorlopig ben ik dus erg blij met deze app en gebruik ik hem dagelijks met veel plezier.

Met de code ‘lindsey’ krijg jij 10% extra korting op jouw eerste abonnement. 

Heb jij weleens van Intermittent Fasting gehoord? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: