fbpx
92   154
105   190
136   257
113   247
86   291

Maak je nieuwe terras helemaal zelf!

Maak je nieuwe terras helemaal zelf!

Dat betekent dat jij aan het roer staat van conceptfase tot inrichting. Maar waar gaat jouw nieuwe ondergrond uit bestaan en welke materialen heb je daarvoor nodig?

Maak je nieuwe terras helemaal zelf!

Dan komen we even terug bij wat we net zeiden: niemand anders dan jij mag dat beslissen. Iedere optie heeft zo zijn charme en dat is precies waarom je dit besluit zo weloverwogen moet nemen. Oftewel, kijk goed naar de directe omgeving van je terras. Hiermee bepaal je immers welke kleuren en materialen er het beste bij passen. Heb je die keuze eenmaal gemaakt, dan wordt je zoektocht een stuk gemakkelijker.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat de grond nog helemaal kaal is en je bij je terras begint. In dat geval geef je de rest van de omgeving vorm op basis hiervan. Welke route je ook neemt, je komt altijd tot een passend eindresultaat!

Laten we eens kijken naar de twee populairste ondergronden voor een terras. Wellicht dat je door deze opties het grote plaatje van je tuin al helemaal voor je gaat zien! Lees daarom snel verder en doe inspiratie op.

Tegels

Een tegelvloer is wellicht de bekendste vorm van een terras bodem. Kies voor grote plavuizen die languit over een groot oppervlak liggen of voor kleinere stenen die een bijzonder mozaïek vormen. Dat geldt zeker wanneer je stenen in allerlei verschillende kleuren uitkiest voor een willekeurige ligging of juist een symmetrisch geheel! Dit helpt je meteen om een schitterende uitstraling van je terras samen te stellen. Wil je het donker of licht hebben? Druk of kalm? Egaal of met meerdere kleuren? De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Zeker daar bestrating niet enkel de vorm van tegels hoeft aan te nemen maar ook uit kunstgras kan bestaan. Dan komt er zeker weten een leuk kleurtje in te zitten!

Vlonder

Voor een natuurlijke uitstraling stel je zelf je houten vlonder samen. Maar is dat niet heel veel werk? Nee hoor, dat is best een eenvoudige klus, eigenlijk. En bovendien past hout heel mooi bij een omgeving die vol staat van planten en bloemen. Maar is de gezellige sfeer die een vlonder met zich meebrengt het enige of zelfs het grootste voordeel?

Nee hoor! Dankzij deze houten constructie ben je ook voorgoed af van een probleem dat zich op een tegelterras nogal vaak voordoet: onkruid dat tussen de plavuizen door schiet. Dat is menig tuinliefhebber een doorn in het oog. Gelukkig kom je hier heel eenvoudig vanaf. Al wat je hoeft te doen is een worteldoek onder je vlonder aan te brengen! Hier kan het onkruid niet doorheen komen. Zonder zonlicht of water kan er van plantengroei immers geen sprake zijn.

Als je slim bent, leg je bovendien ook drainage onder de constructie aan. Want dan ben je er zeker van dat de ondergrond niet te drassig kan worden, waardoor je vlonder mogelijk verzakt. Met behulp van een worteldoek en drainage sla je twee vliegen in één klap!

Maak je nieuwe terras helemaal zelf! Durf jij het aan?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een gastblog in samenwerking met Gadero.

Delen: