fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

Food Fellows Pasta Sauce & Tomato Base

Food Fellows Pasta Sauce & Tomato Base

Een onderwerp wat wellicht wat minder aandacht krijgt op mijn blog is koken. Jammer eigenlijk want ik ben echt dol op koken. Na onze vakantie in Zuid-Frankrijk was het tijd om extra gezond te gaan koken. Jawel, de vakantiekilo’s waren aanwezig. In dit artikel ga ik twee gezonde recepten met je delen waarbij ik de Food Fellows Pasta Sauce & Tomato Base heb gebruikt. Ik maak een heerlijke soep en een pasta. Let’s go!

Food Fellows Pasta Sauce & Tomato Base

Deze pastasaus en tomatenbasis zijn dus van het merk Food Fellows. Het is een merk dat gaat voor (h)eerlijke producten welke allemaal 100% natuurlijk, laag in zout suiker en vet zijn. Daarnaast bevatten ze minimaal 60% verse groenten en veel vitamines. Het zijn kant-en-klare producten waarmee je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel tovert. #goodfood

EASY Tomato Base

De herfst is officieel weer begonnen en dat betekent SOEP! Jawel, in het najaar eten wij ontzettend graag een heerlijk soepje. Iedere week maak ik minimaal 1 pan soep maar het gebeurt ook vaak dat ik twee pannen maak waardoor we eigenlijk iedere dag wel een vers kopje soep hebben. Zowel mijn vriend als ik vinden het heerlijk als lunch, als voorgerecht of als hoofgerecht met een broodje of iets dergelijks erbij. Ideaal dus om lekker vers in huis te hebben!

Deze verse saus van tomaten bestaat alleen maar uit tomaten en tomatenpuree. Er wordt precies 1 kg verse, volle gearomatiseerde tomaten uit reststromen gebruikt om precies 1 kg EASY Tomato Base te produceren. Een basis zoals dit is perfect om te gebruiken voor een heerlijke soep of saus. In dit recept maak ik er dus een heerlijke soep van!

Het recept

 • 1 pot tomatenbasis
 • middelgrote ui
 • 1 teen knoflook
 • 500 ml bouillon
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 400 gr pompoenblokjes
 • 2 tomaten
 • 1 rode paprika
 • Snufje peper

Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit deze, samen met een beetje olie, aan in de pan. Ondertussen kun je de tomaten en de paprika snijden. Aan de gefruite ui en knoflook voeg je de tomatenbasis, de tomaten, de paprika, de pompoenblokjes, de bouillon en de kruiden toe. Dit breng ik aan de kook en laat ik vervolgens op een zacht vuurtje minimaal 10 minuten doorkoken. Hierna mix ik het met een staafmixer fijn tot een gladde soep. Bon appetit!

EASY Pasta Sauce

Mijn vriend en ik zijn echte vlees-en visliefhebbers maar toch proberen we de laatste tijd steeds meer vegetarisch te eten. Er zijn gerechten waarbij we vlees echt missen maar dat is bij een pasta niet zo. Bij een goed gevulde pasta vinden we vlees absoluut overbodig. Vandaar dat dit recept ook een vegetarische pasta betreft.

Deze saus wordt door Food Fellows zelf beschreven als de allerlekkerste, frisse en gezonde saus voor pasta’s en lasagnes. Dat klinkt natuurlijk heel erg goed! Deze saus bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en is gemaakt met 97% verse groente. De mooie structuur is gecreëerd met tomaat, wortels en paprika. Uiteraard zijn er ook bekende Italiaanse smaakmakers aan toegevoegd zoals basilicum, laurier en oregano.

Het recept

 • 1 pot pasta saus
 • middelgrote ui
 • 1 teen knoflook
 • volkoren macaroni
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 450 gr macaroni groenten
 • 2 tomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 bol mozzarella
 • Handje spinazie

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit deze, samen met een beetje olie, aan in een grote pan. Ik gebruik zelf het liefst een wokpan. Hier voeg je, na een paar minuten de macaroni groenten aan toe en dit wok je even goed door. Zodra de macaroni gaar is giet je deze af en doe je deze in de pan bij de groenten. Voeg hier de pasta saus en de mozzarella aan toe en smullen maar!

Food Fellows Pasta Sauce & Tomato Base

Zowel de soep als de pasta zijn ontzettend in de smaak gevallen. Koken met de Tomato Base en Pasta Sauce van Food Fellows is inderdaad EASY. Ik kan het je zeker aanraden om eens te proberen!

Beide producten zijn glutenvrij en melkvrij

 • EASY Tomato Base bevat 550 gram en kost € 1,99
 • EASY Pasta Sauce bevat 550 gram en kost € 2,99
  • Online te koop bij Food Fellows en bij de PLUS Supermarkten.

Wat vind je van de recepten? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking.

Deel dit recept op Pinterest ↓

Food Fellows Pasta Sauce & Tomato Base

Delen: