fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette

Half september heb ik jullie via een artikel een Catrice Herfst/Winter Update 2020 gegeven. In dit artikel heb ik dus een aantal gloednieuwe producten, die aan het assortiment van Catrice zijn toegevoegd, laten zien. Eén van deze producten is het Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette. Dit palette trok direct mijn aandacht. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette

Catrice is een merk dat wij, denk ik, allemaal wel kennen. Het grappige is dat mijn allereerste review op mijn blog ooit een palette van Catrice was. Ik ken het merk al jaren en heb er verschillende producten van in mijn stash. Mijn holygrail is de wenkbrauwkit van Catrice waar ik al jaren bij zweer. Het ontdekken van geweldige producten voor een fijn prijsje is natuurlijk altijd leuk. Kan ik daar dit palette aan toevoegen? Ik ben benieuwd!

Clean & Worry Free Lijn

Dit Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette behoort tot de Cleam & Worry Free lijn. Dit is een lijn die staat voor meer natuurlijke productconcepten die zijn gemaakt met respect voor milieu en dier en die duurzamere oplossingen bieden. De producten zijn daarnaast vegan, bevatten geen microplastics en vertrouwen op hoogst effectieve producten die zo clean mogelijk zijn. Er zijn geen PEG’s, siliconen en acrylic polymeren, styreen polymeren en minerale oliën toegevoegd. De aandacht ligt niet alleen op het product maar zeker ook op de verpakkingen die vervaardigd zijn uit herbruikbare grondstoffen. De aandacht bij de verpakkingen ligt ook op herbruikbare grondstoffen.

Het Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette is er in twee varianten, namelijk:

  • 010 Light
  • 020 Medium

Ik heb de variant in 020 Medium ontvangen en dit is dan ook het palette wat in dit artikel wordt besproken.

Catrice belooft: ‘de zes vegan, hoog gepigmenteerde en superzachte tinten bevatten elk 91% natuurlijke ingrediënten en bevatten – net zoals de gehele Clean ID lijn – geen microplastics of siliconen.’

De verpakking valt me direct op omdat die totaal anders is dan ik van Catrice ben gewend. Het ziet er wel ontzettend mooi en clean uit en ik vind het juist wel mooi passen bij dit Clean & Worry Free thema. De verpakking is gemaakt van gerecycled papier en voelt ook echt papierachtig aan. De marmerprint valt me direct op en maakt me extra enthousiast.

In de verpakking tref je zes tinten aan welke allemaal in de beige-, bruin- en kopertinten vallen. Een mooie kleurkeuze al vind ik de laatste twee bruintinten wel erg op elkaar lijken. Na het maken van de productfoto’s ben ik gelijk gaan swatchen en aan het spelen geweest met het palette. Leuk om weer eens een oogschaduwpalette te testen!

In verschillend licht kun je de finishes van de kleuren het beste zien. Ik heb het palette daarvoor zowel zonder flits (links) als met flits (rechts) gefotografeerd. Hierdoor zie je goed welke kleuren mat zijn, welke shimmery en welke echt glitters bevatten.

Swatches 

Hierbij zie je de swatches van de poeders, precies op de plaats zoals ze ook in het palette zitten. De bovenste foto is een foto van de swatch in daglicht en de foto daaronder is gemaakt met flits zodat je de glans goed ziet. Looking good right? 

Na het swatchen ben ik uiteraard direct aan de slag gegaan met een look. Tijdens het swatchen viel mij al direct op dat de poeders vrij zacht maar toch ook korrelig zijn. Ik begin met de beige, matte kleur in mijn arcadeboog als transitiekleur. Een mix van de donkerbruine kleuren breng ik aan in de buitenste ooghoek. Helaas merk ik tussen beide kleuren bruin weinig verschil. De shimmery koper kleur breng ik aan op het bewegend ooglid. Hierbij merk ik al snel dat hij intenser aanbrengt met mijn vingertoppen. In de binnenste ooghoeken en op het wenkbrauwbot heb ik een combinatie van de twee lichtste kleuren aangebracht. Onder de onderste wimperrand heb ik een combinatie van de matte beige en matte bruine kleur aangebracht.

Conclusie

Super leuk om weer eens een uitgebreide review te schrijven over een product van Catrice. Ik moet eerlijk zeggen dat dit Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette mij zeker niet teleur heeft gesteld. Het zou, voor mij, een prima everyday palette zijn. De poeders zijn fijn in gebruik en goed gepigmenteerd. In een look kun je ze goed opbouwen en ze blenden mooi. Wel tref ik onder mijn oog wat fall out aan. Een minpunt vind ik dat de twee bruine poeders echt veel op elkaar lijken. Dit is zonde, zeker aangezien er maar 6 kleuren zijn. Wat mij betreft had Catrice hier wel wat meer verschil in mogen maken. Een groot pluspunt vind ik het Clean & Worry Free concept. Een trend die op dit moment natuurlijk ontzettend populair is in beautyland en hier doe ik maar al te graag aan mee. Liever zijn voor onze planeet mogen wij allemaal en alle kleine beetjes helpen.

Dit Catrice Clean ID Mineral Eyeshadow Palette kost € 6,99 en is te koop in de bekende drogisterijen zoals Trekpleister en Kruidvat. 

Heb jij producten van Catrice in je stash? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

  1. 2 oktober 2020 / 10:26

    Ik heb het palette ook gezien bij claudia van beautytag met de unboxing die ik samen met haar heb gedaan. Wat een prachtige dagelijkse kleuren zitten er in. Je ooglook is ook prachtig geworden, staat je goed!