fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

Het is zover, de herfst is officieel begonnen. We kunnen nog even genieten van de laatste zonnestraaltjes en daarna komen de donkere en koude dagen toch echt dichterbij. Stiekem heb ik hier echt totaal geen zin in aangezien de zomer absoluut mijn favoriete seizoen is. Het zal ook niet lang meer duren voordat mijn sunkissed skin als sneeuw voor de zon is verdwenen. Gelukkig zijn er genoeg merken met een Tan Mousse op de markt. In dit artikel ga ik je vertellen of de Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse wel/geen aanrader is. Let’s go! 

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

Wat mij uiteraard direct opvalt is de hele vrolijke, fuchsia roze verpakking. Wat een heerlijke verpakking is dit! Over het merk zelf heb ik weinig achtergrond informatie kunnen vinden maar deze mousse is in ieder geval ‘by Marissa Carter’. Een vrouw die ook een complete cosmeticalijn heeft.

Deze Cocoa Brown by Marissa Carter Tan Mousse is verkrijgbaar in drie tinten, namelijk:

  • Medium
  • Dark
  • Extra dark

Ik heb de mousse ontvangen in de twee lichtste kleuren, de medium en de dark.

Goed om te weten is dat deze Tan Mousse 100% vegan en cruelty free is. Hij heeft een natuurlijke DHA, bevat geen parabenen en heeft geen zelfbruinende geur. Allemaal pluspunten! Zelf vind ik het vooral heel fijn dat ze die typische zelfbruinergeur niet in deze Tan Mousse hebben verwerkt. Eerlijk is eerlijk, dat is gewoon echt geen fijne geur. Deze Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse ruikt een stuk aangenamer!

Er wordt een prachtig egaal gebruinde huid beloofd en deze tan mousse zou zo’n zeven dagen blijven zitten. Let’s put that to the test! 

Naast de twee mousses heb ik ook de Application Mitt ontvangen. Dit is een handschoen die je helpt om de Tanning producten van Cocoa Brown streep- en vlekloos op de huid aan te brengen. Het is een enkelzijdige handschoen die geen water doorlaat. Hierdoor bescherm je je handen dus ook tegen de zelfbruiner en krijg je geen vlekken op je handen en tussen je vingers. Ideaal!

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

Swatch

Bij het gebruiken van een zelfbruiner is de voorbereiding het halve werk. Je wilt natuurlijk dat het resultaat zo egaal mogelijk is en hier kun je zelf zeker voor zorgen. Zorg ervoor dat je de huid van te voren geschoren is en scrub de huid zorgvuldig zodat alle dode huidcellen is verdwenen. Hierdoor zal de zelfbruiner ook langer blijven zitten. Smeer droge plekjes, zoals ellebogen, voorafgaand in met bodylotion. Schud de mousse goed en breng een dot aan op de handschoen. Werk van beneden naar boven en breng het aan per zone en zorg ervoor dat je geen stukjes overslaat. Gelukkig heeft de mousse heeft al een ‘guide colour’ van zichzelf, zodat je dit goed kunt controleren.

Het is een 1 Hour Tan Mousse en dat wilt zeggen dat hij na één uur klaar is om afgespoeld te worden. Wel kun je de mousse eventueel ook 2 of 3 uur laten zitten voor het gewenste kleurresultaat. Hoe langer je de mousse laat zitten, hoe donkerder de kleur wordt. Dit proces is na 3 uur voltooid en hierna wordt de mousse dan ook niet meer bruiner. Wil je hem ’s avonds aanbrengen en in de ochtend afspoelen? Dat kan dus gewoon. Het advies is om de mousse met koud/lauw warm water af te spoelen zonder zeep. Gebruik je handen om de ‘guide colour’ af te spoelen en geniet van je prachtige, egale gebruinde huid.

Conclusie

Uiteraard heb ik deze mousse uitgebreid getest. Nu heb ik al wel wat ervaring met het aanbrengen van zelfbruiner dus dat scheelt. Ik merkte direct dat het echt een hele fijne, zachte mousse is. Van mijn vakantie in Zuid-Frankrijk ben ik nog best bruin en daarom heb ik gekozen voor de ‘dark mousse’. Uiteraard heb ik precies gedaan wat ik hierboven heb omschreven en hierbij heeft de Application Mitt mij goed geholpen. Ik heb de mousse twee uur laten intrekken. Het resultaat is een egaal, bruine huid die totaal streep- en vlekloos is. Ik ben fan!

De Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse is tijdelijk, alleen fysiek in de winkels, verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 8,99. De Application Mitt kost € 5,99.

Gebruik jij weleens zelfbruiner?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 23 september 2020 / 19:32

    Ziet er heel goed uit! 🙂

  2. 23 september 2020 / 10:40

    Ik vind deze producten echt fijn. Zelf heb ik met beautytag er ook een video over gemaakt. Het resultaat is echt goed te zien.