fbpx
92   167
49   181
31   69
68   138
25   273

Zo slaap je heerlijk tijdens deze warme nachten

Zo slaap je heerlijk tijdens deze warme nachten

Jawel, we hebben officieel een hittegolf te pakken in Nederland. Maak je geen zorgen want mij hoor je hier niet over klagen. De zomer is mijn favoriete seizoen en ik geniet er intens van. Het enige wat ik wel een klein beetje vervelend vind is de hitte gedurende de nacht. Wij hebben geen airco op onze slaapkamer maar met dagen/nachten zoals de afgelopen paar begin ik dit toch sterk te overwegen. Toch heb ik inmiddels wat handige tips ontdekt en die ga ik nu met je delen. Zo slaap je heerlijk tijdens deze warme nachten!

Zo slaap je heerlijk tijdens deze warme nachten

Tip 1

Houd gedurende de dag alles in huis potdicht. Hiermee bedoel ik de ramen maar het liefst ook de raamdecoratie. Gordijnen, rolgordijnen, luxaflex, houten jaloezieën, doe ze dicht! Hoe minder zon je binnen krijgt hoe minder warm het overdag in huis wordt. In de avond, zodra de felste zon weg is en het een beetje begint te waaien, zet je juist alles open. Hierdoor kan de warme lucht het huis verlaten en komt er koelere lucht in de plaats.

Tip 2

Neem, voordat je in bed gaat liggen, een koude douche. Zorg hierbij vooral dat je polsen, nek en haar goed koud is. Hierdoor zul je merken dat het lichaam een stuk langer koud blijft waardoor je, voordat je het weer echt warm krijgt, hopelijk al in slaap bent gevallen. Lukt dit niet? Dan kun je eventueel nog overwegen om een koude, natte handdoek in je nek te leggen. Een lekker flesje koud water op je nachtkastje is ook een aanrader aangezien het 1. belangrijk is om goed te drinken met dit warm weer en 2. toch voor een beetje extra verkoeling kan zorgen.

Tip 3

Lig je normaal in de foetushouding of lekker tegen je partner aan? Doe dit vooral even niet. De beste houding is de ‘zeester’, haha! Oftewel, je armen en benen lekker gespreid op het bed. Op deze manier kan de warmte beter je lichaam verlaten. Daarnaast is het uiteraard een goed idee om je dekbed uit de hoeslaken te halen en alleen onder de laken te gaan liggen. Deze kun je vervolgens het beste alleen op het onderste deel van je lichaam leggen en zorg hierbij ook dat je voeten buiten de lakens liggen.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze achter in de comments! Welterusten straks x 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. Iris
    12 augustus 2020 / 08:21

    Zeker! Een fles water in de diepvries en voor de ventilator zetten. Persoonlijk zet ik de ventilator uit voordat ik ga slapen, maar doordat de kou van het bevroren water de kamer ingeblazen is is het tijdelijk lekker koel. In ieder geval lang genoeg om bij in slaap te vallen. Natuurlijk ook een tip om in de woonkamer toe te passen.