fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Plantaardig ijs van Professor Grunschnabel

Plantaardig ijs van Professor Grunschnabel

Ijs voor iedereen, dat is het plantaardig ijs van Professor Grunschnabel. Het ijs is gemaakt op basis van kokosmelk en is dus 100% zuivelvrij. De smaken klinken echt hemels en ik werd direct ongelofelijk nieuwsgierig. Ik ben dol op ijs en heb de afgelopen dagen iedere smaak geprobeerd. Ben jij benieuwd? Ik vertel je er alles over!

Plantaardig ijs van Professor Grunschnabel

In totaal heeft Professor Grunschnabel negen verschillende smaken en hiervan liggen er drie in het diepvriesvak bij Albert Heijn. Het ijs is 100% plantaardig en bevat dus geen dierlijke ingrediënten zoals melk. Voor de creamy smaken wordt kokosmelk gebruikt en voor de fruity smaken wordt vers fruit gebruikt. Of je nu een gluten-, lactose-, of soja-allergie hebt, vegetarisch of veganistisch eet of graag kiest voor pure en natuurlijke producten, bij Professor Grunschnabel zit je al-tijd goed. Hiernaast is het ijs ook vrij van synthetische geur- en smaakstoffen, toegevoegde kleurstoffen, conserveringsmiddelen en e-nummers. Hoe tof is dat?

Ik heb in totaal tien bakken ontvangen en ik deed een smaaktest!

Kyoto Murasaki

Cranberry, cassis, raspberry, fresh citrus cloves, cinnamon, pepper & coriander seed

Oeh dit is echt een heerlijke smaak. Super fruitig met een kruidig vleugje. Ja! Dit is helemaal mijn ding.

Siam Horapa Coco

Coconut milk, Thai Horapa, galangal, lime & freshly roasted coconut

Deze smaak ijs doet mij direct denken aan Thailand. Het is echt een smaak die je moet proeven om te checken of je het wel/niet iets vindt. Ik vind het een heerlijke smaak!

Caramel Ocean

Golden brown creamy caramel with a pinch of sea salt

Karamel zeezout, een smaak die je op dit moment letterlijk overal terugziet. In chocoladerepen, pepernoten, noem het maar op. Niet gek dus dat Professor Grunschnabel besloot hier een ijssmaak van te maken. Dit ijs is heel erg zoet maar wel echt heel erg lekker! Wie houdt er niet van Karamel zeezout?

Jasmine Orange Yuzu

Fresh orange juice, jasmine tea and yuzu citrus junos

Als je houdt van citrus en van sinaasappel dan zit je met deze smaak goed. Mijn vriend vond hem totaal niet lekker maar ik was aangenaam verrast. Ik vind het een frisse smaak met een zachte smaak van jasmijn. Een verrassende combi!

Chocolatev
Cocoa with coconut milk, Bourbon vanilla and a splash of orange juice

Deze smaak deed mij gelijk denken aan een heerlijke, romige chocolademousse. Ijs gemaakt van melk chocolade met een vleugje kokos. Lekker wat slagroom en vers rood fruit erbij en je hebt een fantastische ijscoupe.

Framboise Extase
24-carat raspberry with fresh orange, lime and lemon juice

Oh een heerlijke frisse sorbet, dat is dit ijs. Perfect voor de zomer!

Snowwhite
Coconut milk, lots of Madagascar Bourbon vanilla & grated coconut

Dit is echt een heerlijk, zacht en romig ijs. Als je dol bent op kokos dan is dit echt het ijs voor jou. Het is zowel van mij als van mijn vriend de favoriet van de 10.

Indian Winter
Coconut milk, fresh ginger root, cardamom, cloves, nutmeg & coriander seed

Ik was er al bang voor, dit is niet helemaal mijn smaak. Hij is vrij pittig en de gember en koriander is duidelijk aanwezig. Naar mijn smaak net even iets te kruidig en te pittig.

Banana Bahiana
Ripe banana with coconut milk, Bourbon vanilla, lime juice & an inkling of cinnamon

Als je dol bent op de smaak van bananen, dan zit je met dit ijs echt goed. Het is heerlijk tropisch ijs, vol van smaak en een tikkeltje zuur.

Café El Khalib
Bittersweet Arabica coffee with cardamom and Bourbon vanilla in coconut milk

Oeh dit is echt een heftige koffie- en chaismaak. Het is een kruidige smaak en de kardemom is best aanwezig. Een typische smaak waar je van houdt of niet. Ik ben dol op koffieijs maar ik vind persoonlijk deze smaak iets te heavy en te kruidig.

Het creamy ijs is gemaakt op basis van kokosmelk en alhoewel de smaak niet super aanwezig is denk ik wel dat je het ijs lekkerder vind als je dol bent op kokos. Nu ben ik echt gek op zowel de smaak als de geur van kokos dus dat zat direct goed. Het is zeker niet dat het ijs smaakt naar kokosijs maar de smaak is wel in een vleugje aanwezig. Mijn vriend en ik hebben beide alle smaken geproefd en op basis daarvan dus de smaak zo goed mogelijk beschreven. De smaken van dit ijs van Professor Grunschnabel zijn zeker niet standaard. Het zijn bijzondere smaken en je houdt ervan of niet. Sommige smaken waren iets meer mijn ding en andere iets minder. De favoriete smaak van mijn vriend en mij is Snow White. Al vond ik beide fruitige smaken en bijvoorbeeld de caramel en chocola ook heel erg lekker.

Het proeven van de smaken is een hele beleving en absoluut het proberen waard!

Het plantaardig ijs van Professor Grunschnabel wordt verkocht in bakken van 500ml. voor € 5,40 per bak. Ben jij benieuwd wat de dichtstbijzijnde winkel in jouw buurt is waar dit ijs verkocht wordt? Check de store locator.

Heb jij weleens plantaardig ijs van Professor Grunschnabel geproefd? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. Willemse
    30 juli 2020 / 09:17

    Ik ken dit ijs, en je moet er inderdaad wel van houden én zoals je zegt, geen moeite met kokos hebben.
    Zelf vind ik ze heerlijk, vooral de choco, snow wihte en koffie smaak.
    Oh en de bananen smaak ?