fbpx
20   49
95   164
130   238
109   235
84   285

Drie redenen om paddenstoelsupplementen uit te proberen

Drie redenen om paddenstoelsupplementen uit te proberen

In beautyland zijn voedingssupplementen op dit moment een flinke hype. Je komt ze tegen voor onder andere je huid en haar maar ook voor diverse pijnklachten. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in bijvoorbeeld druppel-, pil- of gummievorm. Ik vind het een interessant onderwerp en ben mij er de laatste tijd steeds meer in aan het verdiepen. Vandaag geef ik je drie redenen om paddenstoelsupplementen uit te proberen. Benieuwd? Lees met mij mee.

Drie redenen om paddenstoelsupplementen uit te proberen

Paddenstoelen heb ik altijd interessant gevonden. De gekke schimmels die groeien in het bos, de ene eetbaar en de andere super giftig. Daarnaast ben ik dol op paddenstoelen in mijn eten en sta ik een heerlijke bospaddenstoelenlasagne of heldere soep zeker niet over. Sinds een tijdje ben ik meer gaan lezen over paddenstoelensupplementen en ik ga je hier wat extra info over geven. Daarnaast heb ik altijd wel een bakje met kastanjeschampignons in de koelkast om door ieder recept heen te mikken.

Wat zijn de werkzame bestanddelen in paddenstoelen?

Medicinale paddenstoelensupplementen bevatten polysacchariden (Beta-glucanen), oligosacchariden en sterolen. Dit zijn meervoudige koolhydraat verbindingen die belangrijk zijn voor ons lichaam en immuunsysteem.

Paddenstoelsupplementen worden vaak geassocieerd met met drugs. In hun geval paddo’s. Je hoeft hier overigens totaal niet bang voor te zijn. De door Smart & Zo verkochte paddenstoelproducten bevatten geen giftige stoffen. Je gaat hier dus zeker niet van hallucineren. Hierbij wordt wel aangeraden het product alleen te kopen met een biologische certificering. Paddenstoelen zijn zeer poreus en hierdoor absorberen ze alles (goed en slecht) van hun omgeving. Stoffen zoals pesticiden, fungiciden, zware metalen en andere gifstoffen en toxines kunnen ze opnemen die worden gebruikt in de niet-biologische teelt.

Waar gebruik je deze supplementen voor?

In het Aziatische werelddeel gebruiken ze al eeuwenlang de kracht van paddenstoelen. Er zijn wereldwijd zo’n 8000 verschillende soorten waarvan slecht een klein deel een medicinale werking schijnen te hebben. Door mensen worden de supplementen voor heel veel verschillende redenen gebruikt. Tijdens het griepseizoen is het een fantastische immuunbooster en wanneer je wat extra concentratie kunt gebruiken kunnen de supplementen ook helpen. In China en Korea zijn ze er heilig van overtuigd dat de supplementen helpen om je huid te verbeteren te verjongen. Echter heeft iedereen een eigen ervaring met deze supplementen en is er dus niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de invloeden zijn.

Hoe gebruik je paddenstoelsupplementen?

Zoals gezegd worden tegenwoordig voedingssupplementen in heel veel verschillende soorten en vormen verkocht. Paddenstoelsupplementen zijn verkrijgbaar in capsule- en poedervorm. Voor deze supplementen worden extracten en componenten uit de paddenstoelen geïsoleerd. De capsules kun je voor of na de maaltijd innemen. De poeders kun je door je smoothie, yoghurt of sapje mixen. Dit werkt meestal binnen een minuut of 30.

Ben je een retailer en wil je de producten van Mushrooms 4 Life aan het assortiment toevoegen? Ga dan naar de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo.

Drie redenen om paddenstoelsupplementen uit te proberen. Ik hoop de antwoorden te hebben gegeven op de meest gestelde vragen over paddenstoelensupplementen. Heb jij weleens het geprobeerd? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: