fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

De meest gestelde vragen over CBD olie

De meest gestelde vragen over CBD olie

De laatste tijd hoor je er steeds meer over in cosmeticaland; CBD olie. CBD staat voor cannabidiol en is in de volksmond beter bekend als hennepolie. Wist je dat veel mensen CBD olie met succes gebruiken en dat het positieve effecten heeft voor het lichaam? Maar wat is het en waar gebruik je het eigenlijk voor? In dit artikel behandel ik de meest gestelde vragen over CBD olie. Ben je benieuwd naar dit product? Lees dan zeker verder.

De meest gestelde vragen over CBD olie

Wat is CBD olie?

CBD staat voor cannabidiol en dit wordt gewonnen uit de toppen van hennepplanten. De verkochte CBD producten worden ook wel industriële hennep genoemd en deze hennep wordt in o.a. Nederland en Oostenrijk volledig biologisch geteeld.

Omdat CBD natuurlijk komt uit cannabisplanten associeert men het al snel met wiet en hasj, oftewel stoned en high worden. Je moet CBD olie echter niet vergelijken met een stoned of high gevoel. In wiet en hasj zit de stof THC en deze stof zorgt juist voor dit geestverruimende effect. Deze stof zit niet in de CBD olie en hierdoor werkt de olie dus ook niet verslavend en geeft het gebruik ervan geen bijwerkingen.

THC olie is illegaal in Nederland en enkel op doktersrecept verkrijgbaar.

Waar gebruik je de olie voor?

Sommige mensen zweren bij het gebruik van CBD olie omdat het helpt bij veel klachten. Het meeste wordt de olie gebruikt voor het verlichten van chronische pijn of reumatische klachten. Daarnaast is het ook erg goed te gebruiken bij bijvoorbeeld stress en/of slapeloosheid en migraine en schijnt het zelfs te helpen bij ontstekingen. Echter heeft iedereen een eigen ervaring met CBD en is er dus niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de invloeden zijn.

Hoe gebruik je de olie?

De olie tref je meestal in een pipetflesje en het gebruik kan per persoon en per product verschillen. Het is verstandig om rustig en met een lage dosering te beginnen. Het advies is om te starten met 2 tot 3 druppels per keer en dit dan 2 of 3 keer per dag te gebruiken, bijvoorbeeld bij de maaltijd. Je legt deze druppels onder je tong, laat deze even zitten en slikt ze vervolgens door. That’s it! 

Zelf heb ik vaak last van rug- en nekklachten. Dit komt voornamelijk doordat ik mijn dag grotendeels achter mijn pc doorbreng. Sinds kort probeer ik via Medihemp CBD olie en tot nu toe merk ik zeker iets van verschil. Het is geen wereld van verschil maar het haalt net even de scherpe randjes van de pijn af gedurende de dag. Zodra ik het langer heb geprobeerd zal ik hier zeker mijn uitgebreide ervaringen over delen. Stay Tuned! 

Ben jij een retailer en wil je de producten van Medihemp aan uw assortiment toevoegen? Ga dan naar CBD groothandel Smart & Zo.

Ik hoop de antwoorden te hebben gegeven op de meest gestelde vragen over CBD olie. Heb jij weleens CBD olie geprobeerd? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: