fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Organic Shop Body Scrub en Body Cream

Organic Shop Body Scrub en Body Cream

Gecertificeerd natuurlijke, pure en milde verzorgingsproducten voor lichaam en geest in perfecte harmonie? Dat is precies wat Organic Shop is. Vandaag review ik de Organic Shop Body Scrub en Body Cream. Deze twee producten zijn mijn eerste kennismaking met dit merk. Benieuwd naar het merk en naar de producten? Lees gezellig mee!

Organic Shop Body Scrub en Body Cream

Organic Shop Body Scrub en Body Cream

Als er iets een trend is op dit moment dan is het natuurlijke huidverzorging. Ik merk dat steeds meer merken hierop inspelen en er dus op de markt steeds meer merken en producten verschijnen onder de noemer ‘natuurlijk’. Hierdoor zie je dit ook steeds vaker in een review voorbij komen op mijn blog. Alleen maar goed want ik ben er zelf ook een groot voorstander van.

Bij het ontwikkelen van de producten was het uitgangspunt van Organic Shop om, naast het gebruik van gecertificeerd natuurlijke ingrediënten (zoals extracten en oliën), ervoor te zorgen dat elk product een unieke sensorische én sensibele ervaring wordt. Daarom bevatten ze geen parabenen, SLS, minerale oliën, siliconen en polyethyleen (plastic). Alle producten zijn gecertificeerd volgens de Duitse BDIH-standaard en de internationale standaard COSMOS NATURAL.

Inmiddels heeft het merk een aantal uitgebreide productlijnen. Zo hebben zij doucheproducten, shampoo’s, conditioners, bodyscrubs, bodycreams en bodybutters in het assortiment. Ik heb meerdere producten ontvangen maar review in dit artikel alleen de Organic Shop Body Scrub en Body Cream. De Body Scrub heeft de geur Mango en de Body Cream heeft de geur Japanse Camelia. Beide producten zitten in een plastic, ronde verpakking met een doorzichtige onderkant en een zwarte dop.

Organic Shop zegt: “De texturen zijn rijk, fluweelzacht en intensief verzorgend en nemen je qua geuren mee op een reis naar diverse tot de verbeelding sprekende bestemmingen over de hele wereld.”

Organic Shop Kenyan Mango Body Scrub

Deze body scrub heeft dus de geur mango. Dat is zowel aan de kleur als aan de geur direct te merken. Het is echt een super fruitige scrub die heerlijk tropisch ruikt. In de winter zou ik dit niets vinden maar nu in de lente/zomer vind ik dit soort geuren heerlijk. De scrub is ontwikkeld op basis van biologisch Keniaas Mango Extract en sheabutter. Deze scrub bevat geen plastic scrubdeeltjes. De scrubdeeltjes zijn gemaakt van natuurlijke suikerkristallen. Uiteraard zorgt hij voor een gladde en zachte huid.

In de zomer gebruik ik altijd graag een body scrub aangezien je hierdoor egaler bruin wordt. Deze scrub heeft een dikke, jelly structuur met grote scrubdeeltjes. Tijdens het douchen laat de scrub zich makkelijk aanbrengen en met een klein beetje heb je eigenlijk al snel voldoende om je hele lichaam te scrubben. De tropische mangogeur is een extra feestje.

Organic Shop Japanese Camelia Body Cream

Voor de body cream was ik stiekem een beetje huiverig. Ik heb zelf een Japanse Camelia in mijn tuin staan en ben meestal niet zo’n fan van bloemige creams. Toch heeft dit product mij, qua geur, aangenaam verrast. Hij ziet eruit als een soort milkshake en ruikt ergens ook een beetje fris en fruitig. Veel lekkerder dan ik had verwacht! De body cream is verrijkt met biologische Japanse Camelia en bevat tevens natuurlijke oliën van druivenpitten, rozenbottels, borago, abrikozenpitten, maca- damianoten en tarwekiemen. De toegevoegde sheabutter, glycerine en vitamine E laten de huid merkbaar soepeler en fluweelzacht aanvoelen.

De body cream heeft een hele luchtige structuur en laat zich hierdoor heel makkelijk uitsmeren op de huid. Gelukkig trekt hij snel in en laat hij mijn huid gehydrateerd en heerlijk ruikend achter.

Organic Shop Body Scrub en Body Cream

Conclusie

Erg leuk om kennis te maken met het merk Organic Shop. Over zowel de body scrub als de body cream ben ik erg te spreken. De producten ruiken heerlijk, zijn makkelijk aan te brengen en doen precies wat je van ze verwacht. Daarnaast vind ik het ook een erg prettig idee dat het natuurlijke producten zijn. Het enige nadeel vind ik dat de producten in een pot zitten. Bij een scrub is dit meestal wel zo maar een body cream heb ik toch liever in een tube. Dat is een stuk hygiënischer dan keer op keer met je vingers de crème uit de pot halen. Uiteraard kun je hier een spateltje voor gebruiken maar ik merk dat dit, in de praktijk, voor mij toch niet echt werkt.

  • Organic Shop Kenyan Mango Body Scrub € 3,99/250 ml.
  • Organic Shop Japanese Camelia Body Cream € 3,99/250 ml.
    • De producten zijn te koop bij o.a. AH, Etos en Jumbo.

Heb jij dit product al eens gespot in de schappen?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

1 Reactie

  1. 12 juni 2020 / 06:23

    Dat zijn ook nog eens leuke prijsjes, die bodyscrub lijkt mij vooral erg lekker.